Mani mīļākie kartupeļi. Tieši tādus – ‘zaļus’ un uz pannas ceptus tos ēdu bērnībā, piedzerot klāt ledusaukstu rūgušpienu. Tagad gatavoju ‘apgreidotu’ šo kartupeļu variantu – lieku klāt 2 sev mīļus garšaugus: timiānu un salviju. Tā kā šogad ir ļoti silta ziema, tad joprojām abus varu atrast savā garšaugu dobē dārzā. Man patīk, ka šādi ceptiem kartupeļiem ir nedaudz kraukšķīgas maliņas un tie tiešām garšo pēc sviesta un kaut kā ļoti pamatīga….
Izejvielas:
- sviests
- kartupeļi
- timiāns
- salvijas lapas
- sāls & pipari
Gatavošana:
- Kartupeļus sagatavo cepšanai – nomizo, noskalo un sagriež plānās šķēlītēs.
- Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns tajā izkausē sviestu. Ber virsū kartupeļus. Pievieno dažus timiāna zariņus. Cep uz vidēji zemas uguns. Pārāk bieži nemaisa, lai uz kartupeļiem paspēj izveidoties kraukšķīga gaiši brūna garoziņa.
- Dažas minūtes pirms cepšanas beigām pievieno dažas salvijas lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus. Uz pannas uzliek vāku un atstāj uz 1-2 minūtēm, uguni nogriežot uz zemu (kartupeļi kļūs nedaudz mīkstāki un šai laikā izcepsies tie gabaliņi, kas nepaspēja apcepties brīvās cepšanas laikā). Tagad kartupeļiem jābūt gataviem!
Atbildēt