Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas gabaliņi ķīniešu gaumē ar dārzeņiem

10 janvāra, 2012 5 komentāru

Līdz šim mana pieredze ar ķīniešu ēdienu aprobežojās ar tā baudīšanu ķīniešu restorānos – vislabākie no tiem ir bijuši China Town Ņujorkā un Londonā. Tagad vienu labu esmu atklājusi arī netālu no savām mājām (“Jardins De Pekin”) – tur gatavo burvīgus dim sum, nūdeles un pīli. Cenas: 8-12 EUR par otro ēdienu. Saviem Briseles lasītājiem noteikti iesaku šajā restorānā paviesoties vai arī paņemt take away. 

Šovakar sadūšojos kaut ko no ķīniešu virtuves pagatavot pati. Un ziniet – sanāca! Sev par prieku un brīnumu. Galvenā sastāvdaļa, kas šim ēdienam piešķir ‘ķīniskumu’, ir hoisin mērce – tā ir tāds kā ķīniešu bbq mērces variants: salda, pabieza un aromātiska. Jā, un ja turpināt iepazīt šīs valsts virtuvi, tad noteikti arī nākotnē noderēs ‘piecu garšvielu pulveris’.

Izejvielas (4 personām):

  • 800 g liesas cūkgaļas karbonādes gabala, sagriezta 0.5cm šķēlēs un pēc tam šķēles sagriež kumosa lieluma gabalos
  • 4 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas
  • 1 tējk. piecu garšvielu pulvera
  • 1 citronzāles kāts, apm.10 cm garš
  • 20 g ingvera saknes
  • 3 ēdamk. sojas mērces
  • eļļa cepšanai (vislabāk – zemesriekstu)
  • 1 vidējs sīpols, sagriezts vidēja lieluma šķēlēs
  • 1 sarkanā čili pāksts, smalki sagriezta (bez sēklām)
  • 300 g dažādu dārzeņu (brokolis, paprika, sojas asni, saldo zirnīšu pākstis, burkāns), sagriezti salmiņos (brokoļus sadala pa mazajām galviņām)
  • 100 ml ‘hoisin’ mērces
  • 1 citrona sula
Gatavošana:
  1. Sagatavo marinādi cūkgaļai: sajauc kopā ķiploku, 5-garšvielu pulveri, citronzāli, ingveru un sojas mērci. Pārlej gaļai, samaisa un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.
  2. Pannā (vislabāk – wok) uzkarsē eļļu un tajā augstā temperatūrā apcep sīpola un čili gabaliņus. Pievieno arī pārējos dārzeņus un cep, nepārtraukti maisot, uz lielas liesmas 2-3 minūtes – lai dārzeņi apkārt būtu apcepušies, bet ēdot vēl būtu kraukšķīgi vidū. Galvenais nepārcept, jo tad zudīs ēdiena struktūra!
  3. Atkal pannā (wok) uzkarsē eļļu un apcep cūkgaļas gabaliņus – tā, lai gaļa būtu gandrīz gatava (pāris minūtes). Tad liek klāt sagatavotos dārzeņus, hoisin mērci un citrona sulu. Cep vēl 30 sekundes. Pasniedz nekavējoties! Vislabāk kopā ar nūdelēm vai rīsiem. 慢慢吃!(labu apetīti! – mandarīnu valodā, tulk. ‘ēd lēnām’ :))

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Brokolis, Burkāni, Čili, Ķīniešu virtuve, Zirņi

« Cepti kartupeļi ar garšaugiem
Risoto ar austersēnēm, trifeļu eļļu un spinātiem »

Comments

  1. Latvietis says

    31 jūlija, 2012 at 15:45

    Runāsim latviski: kas par zvēru ir “take away”??? Kāpēc “wok” un nevis vokpanna??? Vai būtu jālieto BBQ, BBQ, BBQ… (skan kā radio ar Morzes ābeci). Tas nekas ka esam Eiropā, cienīsim tomēr arī savu mātes valodu! Nav jau tūlīt par angļiem jākļūst, sava valoda visvisādi līdzi jāiztaisa un svešā mēlē jāzīmējas. Tīri latvisks teksts lasītājam labāk izklausās.un arīdzan cieņu rada pret rakstītāju.

    Atbildēt
    • Linda says

      31 jūlija, 2012 at 15:55

      Blogu rakstu savam priekam un ceru, ka tas prieku sagādā arī maniem lasītājiem. Ja lasīšanas prieks dēļ mana izteiksmes veida ir traucēts, ir ļoti daudz citu kulināro lapu, ar kurām priecēt savas acis (skat. sarakstu pa labi). Atļaušos piebilst, ka arī Jūsu komentārā ir vairākas pareizrakstības kļūdas.

      Vēlos teikt, ka cienu savu, latviešu valodu, lepojos ar to un svešvārdus izmantoju, runājot par cittautu ēdienu vai ēšanas paradumiem un tad rakstot parasti lietoju slīprakstu un rakstību oriģinālvalodā. Būsim iecietīgi!

      Atbildēt
  2. Santutu says

    11 maija, 2013 at 13:51

    Sanāca ļoti, ļoti garšīgi! Paldies par recepti!

    Atbildēt
    • Linda says

      11 maija, 2013 at 13:59

      Priecājos! :)

      Atbildēt
  3. cvmark says

    25 maija, 2018 at 08:22

    Dievinu Austrumu virtuvi, šī receptīte labi attēlo dažādas Ķīnas virtuves nianses. Paldies :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...