Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Garneles taizemiešu gaumē ar nūdelēm

February 3, 2012 Leave a Comment

Angliski ir tāds ēdienu apzīmējums kā ‘one-pot’ – visu gatavo vienā katlā un nav vajadzīgas 5 pannas un 3 katli, lai pagatavotu maltīti. Tā kā atbalstu minimālismu virtuvē, man šāda pieeja ļoti simpatizē. Turklāt visāda veida zupveidīgi ēdieni ir ideāli piemēroti tādam laikam, kāds pašreiz valda aiz loga. Jā, arī Beļģijā šodien piedzīvojām pirmo sniegu!

Lai sasildītu ciemiņus no tālām zemēm, kas ieradās pārsaluši no lidostas, gatavoju garneles kokosriekstu pienā ar nūdelēm. Sanāca gardi! Dārzeņu vietā droši lieciet to, kas mājās pieejams, tāpat arī karija pastas krāsu piemērojiet savām garšas kārpiņām – es ņēmu universālo sarkano, kas skaitās viena no maigākajām un piemērota visiem vēderiem!

Izejvielas (4 pers):

  • eļļa cepšanai
  • 2 sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • 3 tējk. karija pastas (es ņēmu sarkano)
  • 1 liela vai 2 mazas paprikas, sagrieztas mazos kubiņos
  • 250 ml konservētu tomātu gabaliņos
  • 400 ml kokosriekstu piena vai kokosriekstu krēma (creme de coco)
  • 1 bundža ar marinētu baby corn (mini kukurūzas vālītes – Beļģijā var nopirkt burciņās, ražotas Polijā, cena ap 1.20EUR)
  • 500 g notīrītu garneļu (esmu gatavojusi gan ar saldētām, gan svaigām)
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 2 tējk.cukura
  • sula no 1/2 laima
  • ja ir – sojas pupiņu asni
  • svaigs koriandrs vai lociņi pārbēršanai
  • 200 g olu nūdeļu

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, kamēr tie paliek caurspīdīgi. Pievieno karija pastu un papriku un pacep vēl 1-2 minūtes. Kad dārzeņi mīksti, pievieno tomātus un kokosriekstu pienu, sagaida pirmo burbuli.
  2. Pievieno baby corn un garneles, atkal uzkarsē. Pievieno soju, cukuru un laima sulu, samaisa. Svarīgi ir ilgi nevārīt, jo tad garneles kļūs gumijainas un dārzeņu izšķīdīs.
  3. Pirms pasniegšanas var iemaisīt saujiņu sojas asnu un pārbērt ar svaigi koriandru vai lociņiem.
  4. Nūdeles uzvāra saskaņā ar norādījumiem uz paciņas.
  5. Dziļā šķīvja vai bļodiņas vidū liek nūdeles, pāri lej garneļu kokosriekstu mērci.

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Garneles, Karija pasta, Kokosriekstu piens, Paprika, Taizemes virtuve, Ziema

« Biskvītkūka ar riekstu cepurīti
Kā organizēt ēdamlietas virtuvē? »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in