Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Biskvītkūka ar riekstu cepurīti

29 janvāra, 2012 1 Comment

Pirms kāda laika izmēģināju Četras Sezonas Helēnas riekstu kūku, kurai izmantoju pekanriekstus – kūka bija patiešām izdevusies! Visi rieksti bija paslēpušies garduma iekšpusē. Toties šīs biskvīkūkas rieksti gozējas tās virspusē un nekādu noslēpumu nav! Riekstus noteikti var variēt.

Izejvielas:

  • 80 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 110 g smalkā cukura
  • 1 ola
  • 150 g miltu ar cepamo pulveri
  • 80 ml piena
  • 50 g pistāciju
  • 50 g mandeļu
  • 25 g ciedru riekstu
  • 40 g pūdercukura
  • 1/2 tējk. malta kardamona
  • 1 tējk. malta kanēļa

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Ar sviestu iesmērē apaļu kūku cepamo formu (20 cm diametrā).
  2. Saputo kopā 60 g sviesta, vaniļas cukuru, smalko cukuru un olu. Iemaisa izsijātus miltus un olu. Sajauc viendabīgā masā.
  3. Ielej mīklu formā un cep 25 minūtes. Atļauj kūkai atdzist pirms izņemšanas no formas.
  4. Visus riekstus mikserī samaļ – tā, lai tie nepārvērstos par pulveri, bet paliktu veseli gabaliņi. Tad riekstiem pievieno ēdamkaroti ūdeni, garšvielas un pūdercukuru. Ar karoti izlīdzina riekstu masu apaļā formā uz cepamā papīra. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm karamelizēties (bet jāskatās, lai rieksti nesāk mainīt krāsu!).
  5. Izkausē atlikušos 20 g sviesta un ar sviestu nosmērē biskvītkūku. Pa virsu ar karoti vienādā kārtiņā liek riekstu masu.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Ciedru rieksti, Kanēlis, Kardamons, Mandeles, Pistācijas, Rieksti

« Baltvīnā sautēti vistas stilbiņi
Garneles taizemiešu gaumē ar nūdelēm »

Comments

  1. Gonzalo says

    23 decembra, 2014 at 15:10

    Selgas cepumus var sanblederēt ar sviestu un izmantot pamatnei tas ir vienkāršāks un populārāks variants, es Selgu nelietoju, pamatnēm siera kūkā bieži lieku parasto biskvīta mīklu. Nu gaumes tak dažādas

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...