Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tiramisu siera kūka

7 februāra, 2012 2 komentāru

Ir viens deserts man, kas ļoti garšo. Un vēl viens, kas vispār nemaz nemaz negaršo. Siera kūka & tiramisu. Diena un nakts :) Bet ko es parasti daru ar lietām, kas interesē, bet nepatīk? Pieradinu :) Tad nu šis ir mans mēģinājums pieradināt tiramisu. Palīgā nāk Martini un avenes. Ziniet – šādu tiramisu es varētu ēst katru dienu ! Kas man patīk visvairāk? Aplam ātri pagatavot. 

Sastāvdaļas:

  • 400 ml saldais krējums (putojamais)
  • 200 g svaigā siera (es ņēmu Philadelphia)
  • 6 ēdamk. smalkā cukura (var vairāk, ja gribas saldāku)
  • apm. glāze Martini (var ņemt arī saldu vīnu)
  • 160 g cepumu ‘dāmu pirkstiņi’
  • 500 g avenes (svaigas vai saldētas)

Gatavošana:

  1. Saputo saldo krējumu stingrās putās. Pievieno 4 ēdamkarotes cukura un svaigo sieru. Turpina putot, kamēr iegūta viendabīga masa, bieza pēc konsistences.
  2. Avenes (ja saldētas, tad nedaudz atlaidina) saspaida ar dakšiņu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura (var vairāk, ja gribas saldāku!).
  3. Ņem gareno keksa formu (skat.fotogrāfiju) un izklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai gali karātos pāri – vēlāk kūka tiks ‘ietīta’ šajos plēves galos). Keksa formā sāk būvēt kūku: pirmajā kārtā liek 4×3 dāmu pirkstiņus, kas pamērkti Martini (jo ilgāk mērcēs, jo slapjāki tie būs – es fiksi iemērcu no abām pusēm, jo patīk, ka cepumi pēc tam neizšķīst). Otrajā kārtā – pusi no putukrējuma-siera masas. Pa virsu – 300 g avenes (pārējā atstāj mērcei un dažas skaistākās – dekorēšanai). Un atkal dāmu pirstiņus, šoreiz 5×3, jo keksa forma uz augšu paliek nedaudz platāka. Augšējā kārta – atlikusī puse no putukrējuma-siera masas. Kūkai pāri liek plēves galus un liek ledusskapī sastingt (ja ēšana plānota drīz – var ielikt saldētavā uz pāris stundām).
  4. Izņem kūku no ledusskapja, attin plēvi un liek pa virsu šķīvi, uz kura kūka tiks servēta – tad ar strauju kustību kūku kopā ar šķīvi apgāž. Noņem atlikušo plēvi un pasniedz kopā ar aveņu mērci (atlikusī puse no avenēm sablendētas).

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Avenes, Ogas, Siera kūkas, Siers, Valentīndiena

« Kā organizēt ēdamlietas virtuvē?
Liellopa gaļas sautējums tumšajā alū »

Comments

  1. Diāna says

    24 decembra, 2013 at 11:03

    Vakar vakarā uztaisīju šo kūku par godu vīram, kuram dzimšanas diena iekrīt 24.decembrī, Ziemassvētku vakarā! Mmmm.. sanāca ļoti gardi, vīrs šorīt bija priecīgs! Vienīgi Martini vietā izmantoju kafiju kā tradicionālajā tiramisu, jo gaidām bērniņu. Šī kūka noteikti ierindotos augstā vietā starp “ātri, viegli un ļoti garšīgi” kūku receptēm! Paldies!

    Atbildēt
    • Linda says

      24 decembra, 2013 at 11:11

      Daudz laimes vīram dzimšanas dienā! Priecājos, ka kūka izdevās – nākamreiz var likt klāt vēl citas garšas (ne tikai kafiju): labs labu nemaitā :) Priecīgus!!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...