Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mafini ar apelsīnu cukātiem

5 marta, 2012 6 komentāru

Kamēr atpūtos Latvijā (par kulinārajiem piedzīvojumiem taps atsevišķs bloga ieraksts), manās Briseles mājās bija paciemojies pastnieks un atnesis ‘paciņu’ no Amazon. Drīzāk jau paku. Jo smagākā no kulinārijas grāmatām šai pievedumā svēra pāris kilogramus. Toties kas par grāmatu! ‘Comme un Chef’ – tās radīšanā savu roku pielicis arī Pierre Herme, kas ir viens no slavenākajiem Francijas konditoriem. 700 lappuses ar aprakstiem, fotogrāfijām un ieteikumiem dažādām aktivitātēm virtuvē.

Jau pirmo reizi pāršķirstot grāmatu, uzreiz radās iedvesma ķerties pie gatavošanas. Pirmā izvēle krita uz Muffins à l’Abricot. Oriģinālajā receptē tika izmantotas žāvētas aprikozes (pirms lietošanas mērcētas apelsīnu sulā), es to vietā liku apelsīnu cukātus.

Izejvielas (2 pannām = 20 mafiniem):

  • 250 g apelsīnu cukātu (nopērkami Gemosā)
  • 125 g sviests, istabas temperatūrā plus vēl nedaudz formiņu iesmērēšanai
  • 375 g kviešu miltu
  • 3 tējk. cepamā pulvera
  • 125 g pūdercukura
  • 2 olas (110 g), viegli sakultas
  • 250 g baltā bezpiedevu jogurta
  • miziņa no 1 apelsīna
  • sāls

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Ar sviestu iesmērē 10 mafinu formas no 12-formiņu pannas. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un noliek malā.
  2. Bļodā ar mikseri saputo sviestu ar cukuru un šķipsniņu sāls. Puto, līdz iegūta gaiša un pufīga masa. Pievieno uzputotās olas – to dara 3 piegājienos, katrā no tiem pievienojot 1/3 no olu masas. Ja gadās tā, ka pēc olu pievienošanas iegūtā masa ‘sadalās’, mīklai pievieno nedaudz miltu. Ieputo jogurtu, apelsīna miziņu un cukātus. Kārtīgi samaisa, bet nepārputo.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus – to dara, mīklu maisot ar roku, lai masa nezaudētu savu ‘pufīgumu’.
  4. Divās neietaukotajās mafinu formiņās līdz pusei ielej ūdeni. Pārējās desmit formiņas piepilda ar mafinu mīklu – katrā formiņā mīklu liek tik daudz, lai tā būtu gandrīz pilna (bet ne līdz pašai augšai).
  5. Temperatūru cepeškrāsnī samazina uz 180C un mafinus cep 25 minūtes jeb līdz mīkla ir pacēlusies, mafini ir izcepušies un kļuvuši gaiši brūni. Mafinus atdzesē, pirms izņemt no formiņām (vieglāk būs dabūt ārā, ja pēc izņemšanas no cepeškrāsns pannu uzliks uz samitrināta dvieļa).

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Apelsīni, ASV virtuve, Bezpiedevu jogurts, Mafini

« Laša un ķirbju biezzupa
Gardēžu brīvdienas Latvijā – 1.turpinājums ‘Anna’s hotel’ »

Comments

  1. skaistumadienasgramata says

    6 marta, 2012 at 12:19

    kādi šie sanāk pēc tekstūras? Sviests liekas, ka garantē vairāk sausāku un drupačainu rezultātu? Man ļoti garšo mafini, gatavoju bieži. Labākās receptes bijušas ar eļļu kā galveno sastāvdaļu, lai arī cik tas neveselīgi neizklausītos :)

    Atbildēt
    • Linda says

      6 marta, 2012 at 12:27

      Es teiktu, ka šie mafini sanāca diezgan ‘ne-sausi’ – man šķiet, tas dēļ 2 formiņās ielietā ūdens (kas cepšanas laikā iztvaiko) un bezpiedevu jogurta receptes sastāvdaļās. Nākamreiz laikam cepšu tomēr ar žāvētajiem augļiem, cukāti man nav pati mīļākā piedeva ;)

      Atbildēt
      • skaistumadienasgramata says

        6 marta, 2012 at 20:14

        paldies par recepti! noteikti izmēgināšu :)

        Atbildēt
  2. danaskleita says

    15 marta, 2012 at 08:30

    Es uzcepu ar apelsīnu sulā mērcētām aprikozēm, sanāca fantastiski! Ļoti forša tekstūra mafiniem + vēl ne pārāk saldi, un tās aprikozes…mmm… Liels paldies par recepti!

    Atbildēt
    • Linda says

      15 marta, 2012 at 12:49

      Tava pieredze stiprina manu pārliecību, ka noteikti jāizmēģina oriģinālā recepte ar žāvētām aprikozēm! Un man, protams, liels prieks, ka Tev izdevās mafini :)

      Atbildēt
      • danaskleita says

        15 marta, 2012 at 17:59

        Izmēģināju komplektā ar jogurtu. Sanāca ļoti garšīģi :)

        Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...