Viens no tradicionālajiem saldajiem ēdieniem, ko atceros no bērnības, ir biezpiena sacepums ar ogu ķīseli. To gatavojām gan mājās, gan varēja dabūt skolā. Mājās gatavotais sacepums, protams, bija simts reiz garšīgāks un tajā bija vairāk rozīņu! Ja arī jums gribas pagatavot vienkāršu un nostaļģiskas atmiņas raisošu desertu – lūdzu, recepte biezpiena sacepumam!
Sastāvdaļas (atjaunota un uzlabota recepte):
- 900 g biezpiena
- 4 karotes mannas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 3 olas, viegli saputotas
- 80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas)
- 1 tējk. vaniļas cukura
- sauja rozīņu
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
- Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un mannu. Samaisa vai viegli sablendē (galvenais ar blenderi nepārcensties, jo tad var zaudēt biezpiena struktūru!). Beigās pievieno rozīnes un kārtīgi izmaisa.
- Iegūto biezpiena masu liek cepamtraukā – es ņēmu kvadrātformas pannu (20 cm viena mala). Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!
sveiki! sho prieku gatavoju 1.reizi un sanaaca ideaali! recepti tieshi sho izveeleejos,jo bija rakstiits-sacepums kaa beerniibaa un ko,2 manas draudzenes pagarshoja un pirmie vaardi bija-KAA BEERNIIBAA:)! Taa kaa liels paldies!
Man prieks, ka Tev izdevās! Un prieks, ka viesēm garšoja :) Vispār jau tas brīdis ir maģisks, kad izdodas ‘noķert’ bērnības garšas šķīvī….!!
Sveiki, es dzivoju Francijas dienvidos un ļoti garšo šis sacepums un vel visādi saldie ēdieni bet man ļoti grūti ir dabūt biezpienu veikalos. Vai tu varētu lūdzu uzrakstīt biezpiena nosaukumu franču valoda vai ieteikt kādu biezpienu tieši tu pērc Beļģijā?
Sandra, es Beļģijā izmantoju šo produktu, ko ražo Danone (domāju, ka arī Francijā būs!), nosaukums COTTAGE CHEESE (http://www.collectandgo.be/cogo/fr/detail_article/34010/DANONE_Cottage_Cheese_200_g). Šis produkts gan līdzīgāks mājas sieram, bet var izmantot gan sacepumos, gan citos saldajos. Lai izdodas atrast!
Slikta recepte.Jau taisot sapratu,ka nekā tur nesanāks,jo glāze miltu ir par daudz!!!Sanāca biezs ķepeklis,ko ar rokām varēja izlīdzināt uz pannas.Virsa apcepās brūna,vidū tā arī palika jēla mīkla.Un vēl piedevām bezgaršīga.
kur dabūji receptē miltus?
Atbildēšu Gundegas vietā – pirms receptes uzlabotā varianta, mannas vietā bija milti, bet pēc vairāku reižu mēģināšanas varu teikt, ka manna kā saistviela darbojas labāk!
Man arii nesanaaca. Laikam kaut ko ne taa izdariiju. Man sanaca plana shvamme. Meginaju 2 reizes. Biezpienu nejuut vispar, tikai olas. Vai nu man bija par maz biezpiena vai cepu par ilgu…cik ilgi aptuveni jaacep? :) paldies.
Kristīne, žēl, ka nesanāca. Vaina var būt biezpienā. Jāpērk kvalitatīvs, vislabāk ar 9% tauku saturu. Vislabāk arī lauku olas. Cik ilgi jācep, jāskatās, kad virspuse kļūst gaiši brūna, ap 30 minūtēm.
Tiešām garšo kā bērnībā :)
Sanāca man 8 porcijas, ģimene visa bija sajūsmā :)
Šovakar pagatavoju! Sanāca ļoti garšīgs un laba sacepums! :)
Es dzīvoju Īrijā un gatavojot pēc Lindas receptes arī izmantoju Cottage cheese! Gatavoju jau kuro reizi un labāku recepte neesmu atradusi!
Paldies par labu atsauksmi!
Ieteiktu Lindai vēl uzlabot šo recepti. Izmēģiniet Masiļūnes variantu, obligāti jāliek klāt nedaudz sviesta, tas sacepuma konsistenci padara pasakainu.
0, 5 kg biezpiena, 2-3 olas, pusglāze cukura ( ja negrib ļoti saldu), 3 ēd/kar milti/manna, 50 g sviesta, olu baltumus puto atsevišķi un beigas iecilā masā.
Nebija plānots rakstīt komentāru, bet tomēr :)
Mans 2.klasnieks teica, ka garšojot kā bērnudārzā un bērnudārzā šis garšoja gan viņam, gan man – toreiz.
Paldies.
Es izmeģināju šo recepti un man tā loti garšoja es viņu taisīju ar omi jo man ir 11 gadi
Liels paldies mus sanāca ļoti garšīgi
👍
Ļoti priecājos, ka jums izdevās! Cik forši, ka omīte darbojas ar Tevi kopā virtuvē :)
Kolosāli sanāca arī ar 0,5% biezpienu! Tik pielikām 2x vairāk cukura :D
Paldies par recepti!
Paldies par recepti. Tieši tas, ka tajā nav sviesta, manuprāt padara to tik vieglu un ļoti līdzīgu kā bērnībā. Izmantoju biezpienu 0.5% + rikotu, cukuru aizstāju ar eritritolu, klasiskās mannas vietā izmantoju zaļo griķu mannu un rozīnes aizvietoju ar ābolu sulā žāvētām dzērvenēm. Izdevās lieliski un likvidējās super ātri :)