Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Biezpiena sacepums ar rozīnēm (kā bērnībā!)

14 marta, 2012 19 komentārs

Viens no tradicionālajiem saldajiem ēdieniem, ko atceros no bērnības, ir biezpiena sacepums ar ogu ķīseli. To gatavojām gan mājās, gan varēja dabūt skolā. Mājās gatavotais sacepums, protams, bija simts reiz garšīgāks un tajā bija vairāk rozīņu! Ja arī jums gribas pagatavot vienkāršu un nostaļģiskas atmiņas raisošu desertu – lūdzu, recepte biezpiena sacepumam!

Sastāvdaļas (atjaunota un uzlabota recepte):

  • 900 g biezpiena
  • 4 karotes mannas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 3 olas, viegli saputotas
  • 80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • sauja rozīņu

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
  2. Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un mannu. Samaisa vai viegli sablendē (galvenais ar blenderi nepārcensties, jo tad var zaudēt biezpiena struktūru!). Beigās pievieno rozīnes un kārtīgi izmaisa.
  3. Iegūto biezpiena masu liek cepamtraukā – es ņēmu kvadrātformas pannu (20 cm viena mala). Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!

Filed Under: Deserti Tagged With: Bērnības ēdiens, Biezpiens

« Gardēžu brīvdienas Latvijā – 2.turpinājums: ‘EcoCatering’ un ‘Skrīveru mājas saldējums’
Gardēžu brīvdienas Latvijā – 3.turpinājums: ‘Kaļķu vārti’ »

Comments

  1. laurina says

    25 septembra, 2012 at 15:51

    sveiki! sho prieku gatavoju 1.reizi un sanaaca ideaali! recepti tieshi sho izveeleejos,jo bija rakstiits-sacepums kaa beerniibaa un ko,2 manas draudzenes pagarshoja un pirmie vaardi bija-KAA BEERNIIBAA:)! Taa kaa liels paldies!

    Atbildēt
    • Linda says

      25 septembra, 2012 at 18:08

      Man prieks, ka Tev izdevās! Un prieks, ka viesēm garšoja :) Vispār jau tas brīdis ir maģisks, kad izdodas ‘noķert’ bērnības garšas šķīvī….!!

      Atbildēt
  2. Sandra says

    25 septembra, 2012 at 19:18

    Sveiki, es dzivoju Francijas dienvidos un ļoti garšo šis sacepums un vel visādi saldie ēdieni bet man ļoti grūti ir dabūt biezpienu veikalos. Vai tu varētu lūdzu uzrakstīt biezpiena nosaukumu franču valoda vai ieteikt kādu biezpienu tieši tu pērc Beļģijā?

    Atbildēt
    • Linda says

      25 septembra, 2012 at 21:41

      Sandra, es Beļģijā izmantoju šo produktu, ko ražo Danone (domāju, ka arī Francijā būs!), nosaukums COTTAGE CHEESE (http://www.collectandgo.be/cogo/fr/detail_article/34010/DANONE_Cottage_Cheese_200_g). Šis produkts gan līdzīgāks mājas sieram, bet var izmantot gan sacepumos, gan citos saldajos. Lai izdodas atrast!

      Atbildēt
  3. Gundega says

    3 maija, 2014 at 16:05

    Slikta recepte.Jau taisot sapratu,ka nekā tur nesanāks,jo glāze miltu ir par daudz!!!Sanāca biezs ķepeklis,ko ar rokām varēja izlīdzināt uz pannas.Virsa apcepās brūna,vidū tā arī palika jēla mīkla.Un vēl piedevām bezgaršīga.

    Atbildēt
    • maija says

      13 maija, 2014 at 21:20

      kur dabūji receptē miltus?

      Atbildēt
      • Linda says

        13 maija, 2014 at 21:22

        Atbildēšu Gundegas vietā – pirms receptes uzlabotā varianta, mannas vietā bija milti, bet pēc vairāku reižu mēģināšanas varu teikt, ka manna kā saistviela darbojas labāk!

        Atbildēt
  4. kristine says

    20 novembra, 2015 at 21:26

    Man arii nesanaaca. Laikam kaut ko ne taa izdariiju. Man sanaca plana shvamme. Meginaju 2 reizes. Biezpienu nejuut vispar, tikai olas. Vai nu man bija par maz biezpiena vai cepu par ilgu…cik ilgi aptuveni jaacep? :) paldies.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      20 novembra, 2015 at 21:51

      Kristīne, žēl, ka nesanāca. Vaina var būt biezpienā. Jāpērk kvalitatīvs, vislabāk ar 9% tauku saturu. Vislabāk arī lauku olas. Cik ilgi jācep, jāskatās, kad virspuse kļūst gaiši brūna, ap 30 minūtēm.

      Atbildēt
  5. Linda says

    3 februāra, 2016 at 14:34

    Tiešām garšo kā bērnībā :)
    Sanāca man 8 porcijas, ģimene visa bija sajūsmā :)

    Atbildēt
  6. Karīna says

    13 marta, 2016 at 20:55

    Šovakar pagatavoju! Sanāca ļoti garšīgs un laba sacepums! :)

    Atbildēt
  7. Elīna says

    14 februāra, 2017 at 17:49

    Es dzīvoju Īrijā un gatavojot pēc Lindas receptes arī izmantoju Cottage cheese! Gatavoju jau kuro reizi un labāku recepte neesmu atradusi!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 februāra, 2017 at 20:56

      Paldies par labu atsauksmi!

      Atbildēt
  8. r7m says

    20 februāra, 2017 at 14:06

    Ieteiktu Lindai vēl uzlabot šo recepti. Izmēģiniet Masiļūnes variantu, obligāti jāliek klāt nedaudz sviesta, tas sacepuma konsistenci padara pasakainu.
    0, 5 kg biezpiena, 2-3 olas, pusglāze cukura ( ja negrib ļoti saldu), 3 ēd/kar milti/manna, 50 g sviesta, olu baltumus puto atsevišķi un beigas iecilā masā.

    Atbildēt
  9. Mamma says

    25 marta, 2017 at 23:32

    Nebija plānots rakstīt komentāru, bet tomēr :)
    Mans 2.klasnieks teica, ka garšojot kā bērnudārzā un bērnudārzā šis garšoja gan viņam, gan man – toreiz.

    Paldies.

    Atbildēt
  10. Kiki says

    25 janvāra, 2020 at 09:45

    Es izmeģināju šo recepti un man tā loti garšoja es viņu taisīju ar omi jo man ir 11 gadi
    Liels paldies mus sanāca ļoti garšīgi
    👍

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 janvāra, 2020 at 11:34

      Ļoti priecājos, ka jums izdevās! Cik forši, ka omīte darbojas ar Tevi kopā virtuvē :)

      Atbildēt
  11. Kate says

    4 decembra, 2020 at 20:54

    Kolosāli sanāca arī ar 0,5% biezpienu! Tik pielikām 2x vairāk cukura :D
    Paldies par recepti!

    Atbildēt
  12. Ina says

    30 marta, 2022 at 08:49

    Paldies par recepti. Tieši tas, ka tajā nav sviesta, manuprāt padara to tik vieglu un ļoti līdzīgu kā bērnībā. Izmantoju biezpienu 0.5% + rikotu, cukuru aizstāju ar eritritolu, klasiskās mannas vietā izmantoju zaļo griķu mannu un rozīnes aizvietoju ar ābolu sulā žāvētām dzērvenēm. Izdevās lieliski un likvidējās super ātri :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...