Kad termometra stabiņš uzkāpj līdz +20C aiz loga un sāk ziedēt ķirši un narcises, ir viegli noticēt, ka vasara ir tepat aiz stūra. Lai gan kalendārs saka, ka ir vēl tikai marta vidus… Vienā šādā siltā dienā man ‘nopirkās’ 2 kg kaste ar zemenēm. Jā, zinu, nav sezona un jūnija zemenes ir visgaršīgākās – bet ko darīt? Arī šīs zemenes smaržoja kārdinoši. Garša, protams, smaržai līdzi netika, bet tas netraucēja sēdēt uz terases un mieloties ar veselīgu un ātri pagatavojamu desertu no zemenēm un bezpiedevu jogurta :) Laba alternatīva zemenēm ar pienu!
Izvejvielas:
- svaigas zemenes, norītīras no zaļajām astītēm
- bezpiedevu jogurts
- šķidras konsistences medus
Gatavošana:
- Norītītas zemenes sagriež 2 vai 4 daļās (atkarībā no zemenes lieluma), kārto trauciņā.
- Pa virsu liek pāris karotes baltā bezpiedevu jogurta.
- Par virsu tam – nedaudz medus saldumam.
- Pēc noskaņojuma pāri vēl var pārdrupināt bezē cepumiņus :)
Atbildēt