Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Krāsnī cepts muskatķirbis ar rikotas sieru

March 26, 2012 Leave a Comment


Pagājušajā nedēļā pie manis nonāca ļoti skaista, spilgti oranža muskatķirbja šķēle. Daļu no tā izmantoju dēliņa pusdienu vārīšanai, bet pārējais gabals gaidīja savu kārtu. Izdomāju to gatavot klasiskā kombinācijā – rikota un salvija. Šo ēdienu var pasniegt kā starteri (skat. attēlu) vai arī rikotu uzsmērēt uz rudzu maizītes, pa virsu likt ķirbja šķēles un salviju. Ēda pat mans vīrs, lielais gaļas mīļotājs :)

Izejvielas:

  • 2 cm biezās šķēlītēs sagriezts muskatķirbis
  • olīveļļa pārslacīšanai
  • sāls, pipari
  • salvijas lapiņas
  • rikotas siers

Gatavošana:

  1. Krāsni uzkarsē uz 190C. Ķirbja šķēles kārto blakus vienu otrai uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Liek krāsnī un cep, kamēr ķirbis mīksts (apt. 15-20 min.).
  2. Fritē salvijas lapiņas – pannā uzkarsē eļļu un tajā apm.1 minūti apcep lapiņas. Izņem ātri no pannas un uzliek uz virtuves papīra dvieļa liekās eļļas notecināšanai.
  3. Uz šķīvīšiem liek vēl silta ķirbja šķēles, tad gabaliņu rikotas un pāris salvijas lapiņas.
  4. VAI: rikotu smērē uz rudzu maizes, pa virsu liek ķirbja šķēles un tad – salviju.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Ķirbis, Rikota, Salvija, Veģetāri

« Veselīgais zemeņu deserts ar jogurtu
Gardās kotletes ar biešu salātiem »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in