Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Krāsnī cepts muskatķirbis ar rikotas sieru

26 marta, 2012 Leave a Comment


Pagājušajā nedēļā pie manis nonāca ļoti skaista, spilgti oranža muskatķirbja šķēle. Daļu no tā izmantoju dēliņa pusdienu vārīšanai, bet pārējais gabals gaidīja savu kārtu. Izdomāju to gatavot klasiskā kombinācijā – rikota un salvija. Šo ēdienu var pasniegt kā starteri (skat. attēlu) vai arī rikotu uzsmērēt uz rudzu maizītes, pa virsu likt ķirbja šķēles un salviju. Ēda pat mans vīrs, lielais gaļas mīļotājs :)

Izejvielas:

  • 2 cm biezās šķēlītēs sagriezts muskatķirbis
  • olīveļļa pārslacīšanai
  • sāls, pipari
  • salvijas lapiņas
  • rikotas siers

Gatavošana:

  1. Krāsni uzkarsē uz 190C. Ķirbja šķēles kārto blakus vienu otrai uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Liek krāsnī un cep, kamēr ķirbis mīksts (apt. 15-20 min.).
  2. Fritē salvijas lapiņas – pannā uzkarsē eļļu un tajā apm.1 minūti apcep lapiņas. Izņem ātri no pannas un uzliek uz virtuves papīra dvieļa liekās eļļas notecināšanai.
  3. Uz šķīvīšiem liek vēl silta ķirbja šķēles, tad gabaliņu rikotas un pāris salvijas lapiņas.
  4. VAI: rikotu smērē uz rudzu maizes, pa virsu liek ķirbja šķēles un tad – salviju.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Ķirbis, Rikota, Salvija, Veģetāri

« Veselīgais zemeņu deserts ar jogurtu
Gardās kotletes ar biešu salātiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...