Pagājušajā nedēļā pie manis nonāca ļoti skaista, spilgti oranža muskatķirbja šķēle. Daļu no tā izmantoju dēliņa pusdienu vārīšanai, bet pārējais gabals gaidīja savu kārtu. Izdomāju to gatavot klasiskā kombinācijā – rikota un salvija. Šo ēdienu var pasniegt kā starteri (skat. attēlu) vai arī rikotu uzsmērēt uz rudzu maizītes, pa virsu likt ķirbja šķēles un salviju. Ēda pat mans vīrs, lielais gaļas mīļotājs :)
Izejvielas:
- 2 cm biezās šķēlītēs sagriezts muskatķirbis
- olīveļļa pārslacīšanai
- sāls, pipari
- salvijas lapiņas
- rikotas siers
Gatavošana:
- Krāsni uzkarsē uz 190C. Ķirbja šķēles kārto blakus vienu otrai uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Liek krāsnī un cep, kamēr ķirbis mīksts (apt. 15-20 min.).
- Fritē salvijas lapiņas – pannā uzkarsē eļļu un tajā apm.1 minūti apcep lapiņas. Izņem ātri no pannas un uzliek uz virtuves papīra dvieļa liekās eļļas notecināšanai.
- Uz šķīvīšiem liek vēl silta ķirbja šķēles, tad gabaliņu rikotas un pāris salvijas lapiņas.
- VAI: rikotu smērē uz rudzu maizes, pa virsu liek ķirbja šķēles un tad – salviju.
Atbildēt