Augusts ir īstais brīdis, kad gatavot krājumus ziemai. Ievārījumus, marinējumus, saldējamās lietas… Viena no lietām, ko noteikti gatavošu krājumiem, ir pesto. Pesto gan vislabākais, manuprāt, ir uzreiz pēc pagatavošanas. Recepti klasiskajam variantam publicēju pagājušajā gadā – skatīt šeit. Ikdienas lietošanai ciedru riekstus aizvietoju ar mandeļu miltiem.
Pasta ar zaļo pesto, vistu un ķiršu tomātiņiem ir tieši tik vienkārša, cik tā izklausās. Tīras garšas, pesto ir ēdiena karalis. Šoreiz izmantoju tagiatelles pastu, bet derēs arī citas, protams!
Svinēsim vasaru :)
Izejvielas (4 pers):
- 2 vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos
- eļļa cepšanai
- 0.5 tējk. dzeltenā karija
- 200 g ķiršu tomātiņu, pārgrieztu uz pusēm
- 350 g pastas (es izmantoju tagiatelle)
- sāls
- 4 ēdamkarotes zaļā pesto
Gatavošana:
- Pannā uzkarsē eļļu un liek vistas filejas gabaliņus, pievieno kariju. Cep, kamēr gatavi. Nedaudz padzesē, tad sagriež mazākos gabaliņos.
- Uzvāra ūdeni, pievieno sāli pēc garšas, uzvāra pastu saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nolej ūdeni, pastu liek atsevišķā bļodā.
- Pastai pievieno pesto, izmaisa. Liek 4 šķīvjos, pa virsu pastai liek 1/4 daļu vistas filejas gabaliņu, un 1/4 daļu ķiršu tomātiņu.
Atbildēt