Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pasta ar zaļo pesto, vistu un ķiršu tomātiņiem

5 augusta, 2012 Leave a Comment

Augusts ir īstais brīdis, kad gatavot krājumus ziemai. Ievārījumus, marinējumus, saldējamās lietas… Viena no lietām, ko noteikti gatavošu krājumiem, ir pesto. Pesto gan vislabākais, manuprāt, ir uzreiz pēc pagatavošanas. Recepti klasiskajam variantam publicēju pagājušajā gadā – skatīt šeit. Ikdienas lietošanai ciedru riekstus aizvietoju ar mandeļu miltiem.

Pasta ar zaļo pesto, vistu un ķiršu tomātiņiem ir tieši tik vienkārša, cik tā izklausās. Tīras garšas, pesto ir ēdiena karalis. Šoreiz izmantoju tagiatelles pastu, bet derēs arī citas, protams!

Svinēsim vasaru :)

Izejvielas (4 pers):

  • 2 vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos
  • eļļa cepšanai
  • 0.5 tējk. dzeltenā karija
  • 200 g ķiršu tomātiņu, pārgrieztu uz pusēm
  • 350 g pastas (es izmantoju tagiatelle)
  • sāls
  • 4 ēdamkarotes zaļā pesto

Gatavošana:

  1. Pannā uzkarsē eļļu un liek vistas filejas gabaliņus, pievieno kariju. Cep, kamēr gatavi. Nedaudz padzesē, tad sagriež mazākos gabaliņos.
  2. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli pēc garšas, uzvāra pastu saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nolej ūdeni, pastu liek atsevišķā bļodā.
  3. Pastai pievieno pesto, izmaisa. Liek 4 šķīvjos, pa virsu pastai liek 1/4 daļu vistas filejas gabaliņu, un 1/4 daļu ķiršu tomātiņu.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Itālijas virtuve, Ķiršu tomāti, Pasta, Pesto, Tomāti, Vasara, Vistas fileja

« Uz tikšanos Latvijā! + ciemakukulis
Ciemakukuļa saņēmējs un – Cik labi būt mājās! »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...