Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sildošā ķirbju zupa ar lēcām

October 30, 2012 5 Comments

Ķirbju sezona rit pilnā sparā. Pagājušajā gadā mūsmājās cieņā bija ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu, šogad gribēju izmēģināt ko jaunu – ķirbju zupu ar lēcām. Un sildošajām garšvielām. Ja jūs zinātu, cik patīkami smaržoja māja, kamēr zupu gatavoju..!! Tas arī pateicoties Latvijas ķiplokiem, par kuriem esmu stāvā sajūsmā. Lai arī Beļģijā pirku bioloģiskos ķiplokus no Itālijas, tie nebija tik aromātiski un ar savu raksturu.

Šīs zupas recepte nākusi no viena no maniem mīļākajiem blogiem – ‘Bliss‘. Skaista forma un saturs, vienmēr iedvesmojoši!

Receptē, kuru izmantoju, zupai tika pievienots kokosriekstu piens – pagaršoju zupu pirms tā, un zupai bija lieliska arī bez šīs sastāvdaļas. Tā kā tas ir katra paša ziņā – vai pielikt kokosriekstu pienu vai saldo krējumu nedaudz. Zupa būs krēmīgāka.

Garšvielu daudzumi norādīti tādi, kā tos izmantoju es. Lai jums izdodas atrast savu īsto kombināciju – jo labs labu nemaitā! :)

Izejvielas:

  • eļļā cepšanai
  • 2 mazi vai 1 liels sīpols, sagriezti mazos gabaliņos cepšanai
  • 1-2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 2 tējk. sarkanās (vismaigākās) karija pastas (derēs arī parastais karija pulveris, kam garša gan savādāka nekā pastai!)
  • 3 cm ingvera saknes
  • 0,5 tējk. kanēļa
  • sāls pēc garšas
  • 300 ml konservētu tomātu gabaliņos vai gatavas tomātu passatas (es izmantoju šo bioloģisko ICA passatu, kas nopērkama RIMI 500 g iepakojumā)
  • 250 g pelēko lēcu (derēs arī citas krāsas)
  • 600 g kubiņos sagriezts ķirbis (es izmantoju butternut squash jeb riekstu/sviesta ķirbi)
  • 1 litrs ūdens
  • pēc izvēles – 400 ml kokosriekstu piens vai 200 ml saldais krējums

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā katlā uz vidēji mazas liesmas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un pacep vēl, nepārtraukti maisot. Ja nepieciešams, vēl pievieno nedaudz eļļas un uz pannas liek arī karija pastu, ingvera sakni un kanēli, kā arī sāli pēc garšas. Visu kārtīgi izmaisa un cep, kamēr izdalās aromāts un visas sastāvdaļas kārtīgi sajaucas.
  2. Katlā pie sīpolu-garšvielu masas pievieno tomātus, ūdeni, lēcas un ķirbjus. Sagaida pirmo burbuli, liesmu samazina uz zemu, liek katlam virsū vāku un vāra 20 minūtes jeb kamēr lēcas kļūst mīkstas. Ķirbji ap šo laiku jau būs diezgan izšķīduši, tādējādi zupai piedodot dabisku krēmīgumu. Vārīšanas 20 minūšu laikā zupu pa laikam vajadzētu apraudzīt, apmaisīt un vajadzības gadījumā šķidrumu pieregulēt ar papildus ūdens daudzumu!
  3. Vārīšanas beigās var pievienot kokosriekstu pienu vai saldo krējumu. Iespējams, būs nepieciešams arī vēl nedaudz sāls.
  4. Bauda!

Iedvesma: Bliss

Filed Under: Zupas Tagged With: Ingvers, Kanēlis, Ķiploki, Ķirbis, Ķirbju zupa, Kokosriekstu piens, Lēcas, Pākšaugi, Rudens

« Vīramātes ātrā ananāsu un sinepju mērce lasim
13 dienas Lindas Virtuvē: ko gatavot pusdienās un vakariņās? »

Comments

  1. Ginta says

    February 19, 2017 at 17:57

    Izvēlējos vienkāršo versiju bez pastas kokosiem, pašmāju tomātu mērci. Garšvielu salikums lika sajusties kā indiešu virtuvē. Vienkārši, ātri un visiem garšo.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      February 19, 2017 at 20:53

      Forši, ka nebaidies variēt!

      Reply
  2. Anete says

    February 25, 2019 at 19:46

    Zupa favorīte jau otro ziemu manā virtuvē,garda gan precīzi kā receptē,gan dažādās variācijās.

    Reply
  3. Lolita says

    October 7, 2019 at 18:03

    Visu darīju kā pēc receptes, tikai lēcas aizvietoju ar konservētajām. Garša fantastiska. Baidos mēli norīt :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:47

      Paldies par tik jauku atsauksmi! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in