Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sildošā ķirbju zupa ar lēcām

30 oktobra, 2012 5 komentāru

Ķirbju sezona rit pilnā sparā. Pagājušajā gadā mūsmājās cieņā bija ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu, šogad gribēju izmēģināt ko jaunu – ķirbju zupu ar lēcām. Un sildošajām garšvielām. Ja jūs zinātu, cik patīkami smaržoja māja, kamēr zupu gatavoju..!! Tas arī pateicoties Latvijas ķiplokiem, par kuriem esmu stāvā sajūsmā. Lai arī Beļģijā pirku bioloģiskos ķiplokus no Itālijas, tie nebija tik aromātiski un ar savu raksturu.

Šīs zupas recepte nākusi no viena no maniem mīļākajiem blogiem – ‘Bliss‘. Skaista forma un saturs, vienmēr iedvesmojoši!

Receptē, kuru izmantoju, zupai tika pievienots kokosriekstu piens – pagaršoju zupu pirms tā, un zupai bija lieliska arī bez šīs sastāvdaļas. Tā kā tas ir katra paša ziņā – vai pielikt kokosriekstu pienu vai saldo krējumu nedaudz. Zupa būs krēmīgāka.

Garšvielu daudzumi norādīti tādi, kā tos izmantoju es. Lai jums izdodas atrast savu īsto kombināciju – jo labs labu nemaitā! :)

Izejvielas:

  • eļļā cepšanai
  • 2 mazi vai 1 liels sīpols, sagriezti mazos gabaliņos cepšanai
  • 1-2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 2 tējk. sarkanās (vismaigākās) karija pastas (derēs arī parastais karija pulveris, kam garša gan savādāka nekā pastai!)
  • 3 cm ingvera saknes
  • 0,5 tējk. kanēļa
  • sāls pēc garšas
  • 300 ml konservētu tomātu gabaliņos vai gatavas tomātu passatas (es izmantoju šo bioloģisko ICA passatu, kas nopērkama RIMI 500 g iepakojumā)
  • 250 g pelēko lēcu (derēs arī citas krāsas)
  • 600 g kubiņos sagriezts ķirbis (es izmantoju butternut squash jeb riekstu/sviesta ķirbi)
  • 1 litrs ūdens
  • pēc izvēles – 400 ml kokosriekstu piens vai 200 ml saldais krējums

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā katlā uz vidēji mazas liesmas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un pacep vēl, nepārtraukti maisot. Ja nepieciešams, vēl pievieno nedaudz eļļas un uz pannas liek arī karija pastu, ingvera sakni un kanēli, kā arī sāli pēc garšas. Visu kārtīgi izmaisa un cep, kamēr izdalās aromāts un visas sastāvdaļas kārtīgi sajaucas.
  2. Katlā pie sīpolu-garšvielu masas pievieno tomātus, ūdeni, lēcas un ķirbjus. Sagaida pirmo burbuli, liesmu samazina uz zemu, liek katlam virsū vāku un vāra 20 minūtes jeb kamēr lēcas kļūst mīkstas. Ķirbji ap šo laiku jau būs diezgan izšķīduši, tādējādi zupai piedodot dabisku krēmīgumu. Vārīšanas 20 minūšu laikā zupu pa laikam vajadzētu apraudzīt, apmaisīt un vajadzības gadījumā šķidrumu pieregulēt ar papildus ūdens daudzumu!
  3. Vārīšanas beigās var pievienot kokosriekstu pienu vai saldo krējumu. Iespējams, būs nepieciešams arī vēl nedaudz sāls.
  4. Bauda!

Iedvesma: Bliss

Filed Under: Zupas Tagged With: Ingvers, Kanēlis, Ķiploki, Ķirbis, Ķirbju zupa, Kokosriekstu piens, Lēcas, Pākšaugi, Rudens

« Vīramātes ātrā ananāsu un sinepju mērce lasim
13 dienas Lindas Virtuvē: ko gatavot pusdienās un vakariņās? »

Comments

  1. Ginta says

    19 februāra, 2017 at 17:57

    Izvēlējos vienkāršo versiju bez pastas kokosiem, pašmāju tomātu mērci. Garšvielu salikums lika sajusties kā indiešu virtuvē. Vienkārši, ātri un visiem garšo.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 februāra, 2017 at 20:53

      Forši, ka nebaidies variēt!

      Atbildēt
  2. Anete says

    25 februāra, 2019 at 19:46

    Zupa favorīte jau otro ziemu manā virtuvē,garda gan precīzi kā receptē,gan dažādās variācijās.

    Atbildēt
  3. Lolita says

    7 oktobra, 2019 at 18:03

    Visu darīju kā pēc receptes, tikai lēcas aizvietoju ar konservētajām. Garša fantastiska. Baidos mēli norīt :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      11 oktobra, 2019 at 08:47

      Paldies par tik jauku atsauksmi! :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...