Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā nātru zupa

15 maija, 2013 Leave a Comment

Natru zupa - 17

Šis ir pirmais gads, kad esmu pievērsusies nezāļu izmantošanai kulinārijā. Pagaidām gan mani eksperimenti sniedzas tikai līdz nātrēm. Esmu izmēģinājusi tās kā piedevu otrajam ēdienam, kā arī vārījusi nātru zupu.

Tā kā zupa sanāca patiesi laba, tad tai tika gods nonākt līdz blogam. Kāpēc šī ir ātrā nātru zupa? Tāpēc ka netiek gatavots klasiskais gaļas buljons un visas sastāvdaļas tiek pievienotas bez sākotnējas apstrādes. Īpašo aromātu zupai piedod liess žāvēts šķiņķis. Manuprāt, rezultātā zupas garša no procesa vienkāršošanas necieta un iznākums apmierināja gan mani, gan pārējos ēdājus. Jāatzīst, ka šis ir visai maigs nātru ‘pieradināšanas veids’, jo, pateicoties pievienotajām skābenēm, nātru garša zupā nav izteikta un harmoniski iekļaujas kopējā buķetē.

Lai arī jums izdodas pieradināt nezāles!

Izejvielas:

  • 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 1 ēdamk. cukura
  • garšvielas pēc izvēles – Vidusjūras garšvielu maisījums / grieķu garšvielu maisījums / raudene  / 1 lauru lapa / pāris smaržīgie pipari
  • 1 bioloģiskais buljona kubiņš
  • 2 litri ūdens
  • 4 vidēja izmēra kartupeļi
  • 300 g žāvēta liesa šķiņķa
  • 300 ml konservētas skābenes, es izmantoju šīs
  • 2 saujas svaigu jauno nātrīšu – noskalotas, atdalītas no kātiem un sagrieztas sīkāk
  • sāls pēc garšas
  • pasniegšanai – skābais krējums, cieti vārītas olas

Gatavošana:

  1. Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolu, kamēr caurspīdīgs. Tad pievieno ķiploku un vēl pacep pusminūti. Pievieno cukuru, garšvielas un visu samaisa.
  2. Pielej ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Kad ūdens sācis vārīties, pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un gabaliņos sagrieztu šķiņķi. Vāra 10 minūtes.
  3. Noslēgumā pievieno konservētas skābenes un svaigās nātres. Vāra 5-10 minūtes (kamēr nātres ir mīkstas). Pievieno sāli pēc garšas (konservētās skābenes ir ar sāli, tāpēc zupa noteikti vispirms jāpagaršo!).
  4. Pasniedz kopā ar gabaliņos sagrieztu olu un skābo krējumu.

Natru zupa - 24

Filed Under: Zupas Tagged With: Nātres, Nezāles, Olas, Pavasaris

« Vistas piccata ar rīsiem
Pasta ar kaltētu tomātu pesto »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...