Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pasta ar kaltētu tomātu pesto

16 maija, 2013 2 komentāru

Pavasara_pasta_kolaza

Un pienāca pavasaris… Un tepat aiz stūra vasara. Beidzot arī virtuvē ir parādījušies ‘īsti’ zaļumi un svaigas lietas. Tas noteikti jāizmanto!

Tāpēc viesu cienāšanai pagatavoju tagiatelle pastu ar jaunajiem spinātiem, cukurzirnīšu pākstīm. Mērce – kaltētu tomātu pesto ar saldo krējumu. Plus krāsnī cepts lasis ar mazajām garnelītēm. Ļoti ļoti gardi!

Izejvielas (4 personām):

  • 600 g laša filejas (bez ādas un ar izņemtām asakām)
  • citronpipari
  • 360 g pastas (tagiatelle)
  • 200 g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa
  • 80 g mandeļu miltu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamk. cukura
  • 150 ml saldā krējuma
  • 200 g mazās garnelītes
  • 100 g mazo spinātu lapiņu
  • 50 g cukurzirnīšu pākstis (vai sauja zaļo zirnīšu), gareniski sagrieztas plānās sloksnītēs
  • cietais siers, piemēram, parmezāns

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 190C. Laša fileju sagriež 4 gabalos. Kārto uz cepešpannas, pārkaisa ar citronpipariem un sāli. Liek cepties uz 15-20 minūtēm jeb līdz lasis gatavs.
  2. Gatavo mērci. Sāk ar pesto – blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu (kurā tie atradās), mandeļu miltus, ķiploku un cukuru. Liek mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un uzkarsē (bet nevāra).
  3. Uzvāra pastu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma (al dente). Nokāš. Pastu uzreiz liek atpakaļ katlā, pievieno tomātu-saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisa – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu. Beigās iemaisa spinātu lapiņas un cukurzirņu pākstis. Spināti karstuma ietekmē saplaks. Procesu noslēdz ar garnelīšu pievienošanu.
  4. Pārkaisa ar svaigi rīvētu cieto sieru. Pasniedz kopā ar laša filejas gabaliņiem.

untitled event - 07

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Cukurzirņi, Garneles, Itālijas virtuve, Lasis, Pasta, Spināti, Tagiatelle, Tomāti, Žāvēti tomāti

« Ātrā nātru zupa
Mājās gatavota ledus tēja »

Comments

  1. mmiezite says

    17 maija, 2013 at 07:24

    Izskatās ļooti garšīgi:)!

    Atbildēt
    • Linda says

      17 maija, 2013 at 09:00

      Tādā gadījumā izskats atbilda garšai uz šķīvja ;)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...