Un pienāca pavasaris… Un tepat aiz stūra vasara. Beidzot arī virtuvē ir parādījušies ‘īsti’ zaļumi un svaigas lietas. Tas noteikti jāizmanto!
Tāpēc viesu cienāšanai pagatavoju tagiatelle pastu ar jaunajiem spinātiem, cukurzirnīšu pākstīm. Mērce – kaltētu tomātu pesto ar saldo krējumu. Plus krāsnī cepts lasis ar mazajām garnelītēm. Ļoti ļoti gardi!
Izejvielas (4 personām):
- 600 g laša filejas (bez ādas un ar izņemtām asakām)
- citronpipari
- 360 g pastas (tagiatelle)
- 200 g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa
- 80 g mandeļu miltu
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamk. cukura
- 150 ml saldā krējuma
- 200 g mazās garnelītes
- 100 g mazo spinātu lapiņu
- 50 g cukurzirnīšu pākstis (vai sauja zaļo zirnīšu), gareniski sagrieztas plānās sloksnītēs
- cietais siers, piemēram, parmezāns
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē uz 190C. Laša fileju sagriež 4 gabalos. Kārto uz cepešpannas, pārkaisa ar citronpipariem un sāli. Liek cepties uz 15-20 minūtēm jeb līdz lasis gatavs.
- Gatavo mērci. Sāk ar pesto – blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu (kurā tie atradās), mandeļu miltus, ķiploku un cukuru. Liek mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un uzkarsē (bet nevāra).
- Uzvāra pastu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma (al dente). Nokāš. Pastu uzreiz liek atpakaļ katlā, pievieno tomātu-saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisa – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu. Beigās iemaisa spinātu lapiņas un cukurzirņu pākstis. Spināti karstuma ietekmē saplaks. Procesu noslēdz ar garnelīšu pievienošanu.
- Pārkaisa ar svaigi rīvētu cieto sieru. Pasniedz kopā ar laša filejas gabaliņiem.
mmiezite says
Izskatās ļooti garšīgi:)!
Linda says
Tādā gadījumā izskats atbilda garšai uz šķīvja ;)