Jau nedēļu Latvijā valda tropiskais klimats! Šai laikā saulē jau brīžiem kļūst par karstu un gribas turēties ēnā. Un arī slāpes parasti ir lielākas kā ikdienā… To veldzēšanai var izvēlēties, protams, ūdeni, kas ir visveselīgākā izvēle. Bet ir brīži, kad gribas ko interesantāku. Tādos gadījumos labi noder ledus tēja – un nevis veikalā pirktā, bet pašu gatavotā. Piedāvāju savu recepti, kas ir šogad jau vairākkārtīgi pārbaudīta un ‘noslīpēta’. Lai mums skaista vasara!
Izejvielas (2 litriem ledus tējas):
- 1.8 l ūdens
- 2 ēdamk. vai 3 maisiņi (aromatizētas) melnās tējas (vai melnās-zaļās tējas sajaukuma)
- 2-4 ēdamk. cukura
- 50 ml ‘Pūres’ ķiršu sīrupa
- sula no 1 citrona vai 1 laima
Gatavošan:
- Uzvāra ūdeni vienai krūzei tējas – ar vārošo ūdeni aplej tēju vai tējas maisiņus. Es noteikti izvēlos beramo tēju, jo tai ir nesalīdzināmi labāka garša. Manuprāt, piemērotākie aromāti – meža ogu, tropisko augļu, dažādu ziedu. Principā – gaumes lieta. Pati izmantoju Maximā un Rimi nopērkamo ‘Mabroc’ tropisko augļu tēju, kas gatavota uz melnās tējas bāzes. Atstāj, lai tēja ievelkas. Pievieno cukuru, izmaisa. Izņem maisiņus/nokāš biezumus un noliek atdzesēties.
- Atdzisušajai tējai pievieno atlikušo ūdeni, sīrupu un citrona/laima sulu. Atdzesē ledusskapī vai pasniedz uzreiz ar pievienotiem ledus gabaliņiem.
Atbildēt