Šī kazas siera mērce pilnīgi noteikti ir pati vienkāršākā, kādu jebkad esmu gatavojusi. Kombinācijā ar tītara filejas gabaliņiem un ceptiem dārzeņiem sanāk interesanta un patīkama garšas buķete. Pēc vīra atzinuma – viena no labākajām pastas receptēm mūsu virtuvē.
Vēl viena lieta – kopš šī brīža blogā vēlos iedibināt jaunu tradīciju: pie receptēm, kurām ir iespējamas variācijas, beigās norādīšu produktus, kuri ir aizstājami ar kādiem citiem. Protams, lai no tā rezultāts neciestu. Piemēram, šai receptei droši var atteikties no gaļas izmantošanas (jo pārējās sastāvdaļas ir gana sātīgas), rezultātā iegūstot veģetāru ēdienu. Un vēl pāris lietas – skat. receptes beigas!
Sastāvdaļas (4 personām):
- 1 baklažāns, sagriezts 3 cm biezos gabaliņos
- 1 ēdamk. eļļas
- sāls
- 1 ēdamk. balzamiko etiķa vai krēma
- 1 mazs cukini vai puse no lielāka, sagriezts plānās šķēlītēs
- 500 g tītara filejas (šķiņķa)
- ja ir – puse tējkarotes kurkumas
- 1 tējk. žāvētas raudenes (oregano)
- 300 g pastas (es ņēmu penni, jo pie tās labāk turas siera mērce)
- 100 g mīksta kazas siera (es parasti pērku RIMI uz svaru fasēto Nīderlandē ražoto kazas sieru Bettine)
- 30 g ciedru riekstu
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Baklažānu gabaliņus bļodā sajauc ar eļļu un sāli. Vienmērīgā slānī liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru (tad baklažānu būs vieglāk noņemt no pannas). Cep krāsnī apmēram 15 minūtes vai kamēr baklažāns ir mīksts. Ņem ārā no krāsns, liek bļodā, pārlej ar balzamiko etiķi un kārtīgi samaisa. Baklažāna gabaliņi kļūs mīksti un sulīgi. Liek klāt cukini gabaliņus, bļodu pārvelk ar pārtikas plēvi (tā, lai gaiss netiktu ārā) un noliek malā, līdz būs gatavas pārējās izejvielas. Zem plēves cukini gabaliņi ‘izsils’, bet nezaudēs savu struktūru un vitamīnus.
- Tītara fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Apcep uz pannā sakarsētas eļļas, pievienojot sāli, raudeni un kurkumu (kurkuma dos skaisti dzelteno krāsu).
- Dārzeņus sajauc kopā ar gaļas gabaliņiem.
- Uzvāra pastu saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Nokāš ūdeni. Pastu uzreiz vārošu liek atsevišķā bļodā un tai pievieno kazas sieru – karstuma ietekmē siers kusīs un izveidos siera ‘mētelīti’ ar katru pastas gabaliņu.
- Uz uzkarsētas pannas (bez eļļas) apbrūnina ciedru riekstus.
- Ēdienu kārto šķīvjos: apakšā pasta un virsū – tītara-dārzeņu masa. Pārber ar ciedru riekstiem.
Variācijas:
- Tītara gaļas vietā var izmantot vistas fileju. Atsakoties no gaļas, rezultātā – veģetārs ēdiens.
- Raudeni var aizstāt ar Vidusjūras garšvielu maisījumu vai arī kādu no tā sastāvdaļām.
- Cukini var aizstāt ar papriku, to sagriežot ļoti plānos salmiņos.
- Ciedru riekstus var aizvietot ar mandeļu skaidiņām.
- Pastas varianti – penne, fusilli (spirāles), farfalle (bantītes), rigatoni
Ārija says
Vai Jūs nezināt recepti ingvera džemam?Būšu ļoti pateicīga.
Linda says
Saldajam, ar cukuru?