Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sparģeļu salāti ar fetas sieru

June 3, 2013 Leave a Comment

Salāti ar sparģeļiem un sarkanajām bietēm - 05

Sparģeļu laiks ir pilnā plaukumā! Esmu pilnīgs sparģeļu fans un tādēļ vienmēr meklēju jaunus veidos to pagatavošanai. Šo konkrēto recepti pirmo reizi izmantoju, gatavojot uzkodas šī Jaunā gada sagaidīšanai Zviedrijā. Rezultāts bija lielisks, tādēļ nolēmu sparģeļu salātus uzmeistarot arī mājās. Gatavošanas princips ir vienkāršs un tādēļ ļoti derīgs darba dienu vakariem vai reizēs, kad nav daudz laika – sablendējam mērci, uzvāram sparģeļus un visas izejvielas saliekam uz šķīvja. Gatavs!

Izejvielas (2 personām):

Salātiem:

  • 500 g zaļo sparģeļu
  • 1 vārīta paliela biete, sagriezta paplānās šķēlēs
  • 2 mazi dzeltenie tomāti
  • pāris saujas zaļo salātu (es šeit izmantoju auna salātus)
  • 100 g fetas

Mērcei:

  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • sauja garšaugu (es šoreiz ņēmu dilles, pētersīļus un piparmētras)
  • ja ir – 1 ēdamk. mandeļu miltu
  • 2 ēdamk. citronu sulas
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa cukura

Gatavošana:

  1. Sagatavo sparģeļus – tos noskalo un nolauž cieto auga daļu (aptuveni 1/3 – 1/2 no apakšējās daļas). Augšējās sparģeļa daļas liek verdošā sālsūdenī un vāra 3-4 minūtes. Nolej ūdeni un sparģeļus uz 30 sekundēm ieliek ledus aukstā ūdenī, lai apstādinātu vārīšanās procesu.
  2. Sagatavo mērci – visas sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā.
  3. Salātus kārto uz šķīvja – apakšā liek zaļās salātu lapas, pa virsu liek biežu šķēles, gabaliņos sagrieztus tomātus, sparģeļus un pārber ar fetas gabaliņiem. Pārlej ar zaļumu mērci.

Varianti izvejvielām:

  • Zaļajai salātu masai var izmantot jebkādus salātus – derēs arī veikalos nopērkamie gatavo salātu mixi.
  • Sarkanās bietes īpašākas garšas iegūšanai var apcept medū, recepte ŠEIT.
  • Mērcē var izmantot arī kressalātus – tas piedos nedaudz piparotu un asāku garšu.
  • Fetu var aizvietot ar kazas sieru, ceptu halumi vai tofu (veģetārajai versijai).

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Salāti Tagged With: Ātri un veselīgi, Bez glutēna, Bietes, Feta, Pavasaris, Sparģeļi, Tomāti

« Pasta ar tītara gaļu un kazas siera mērci
Neparastie dārzeņi un Āzijas sēnes veikalu plauktos + fenheļa salātu recepte »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND