Kariji ir vieni no foršākajiem ēdieniem, ko gatavot draugu cienāšanai – tie ir ērti gan gatavošanas, gan pasniegšanas ziņā: noliekam galda vidū lielu bļodu ar smaržu mākonī peldošu kariju, blakus rīsi un – gatavs! Katrs cienājas pēc sirds patikšanas. Turklāt variācijas katrai karija receptei ir bezgalīgas un nav īpaši jābaidās ar kaut ko kļūdīties.
Izejvielas (4 personām):
- eļļa cepšanai
- 500 g cūkgaļas filejas (liesa gabala)
- 2 ēdamk. sarkanā karija pastas (nopērkama veikalu Āzijas ēdienu stendos)
- 3 ēdamk. zemesriekstu sviesta (mājās gatavota sviesta recepti blogā ielikšu tuvākajā laikā)
- 1 tējk. cukura
- 2 ēdamk. sojas mērces
- 400 ml bundža ar kokosriekstu pienu
- mazā burciņa ar mazajām kukurūzas vālītēm (marinētas vieglā etiķī) vai 200 g svaigās mazās kukurūzas vālītes
- 1 paprika, sagriezta sloksnītēs
- sula no puses laima
- koriandrs (kinza) pārbēršanai
Gatavošana:
- Cūkgaļu sagriež paplānos gabaliņos (es griežu 3×3 cm), apcep uz pannas uzkarsētā eļļā no abām pusēm.
- Uz pannas gaļai pievieno karija pastu un zemesriekstu sviestu, kārtīgi izmaisa. Tad lej klāt kokosriekstu pienu, sojas mērci un pievieno arī karoti cukura. Atkal visu kārtīgi izmaisa. Pannai liek virsū vāku un sautē uz lēnas liemas apt. 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Pannai noņem vāku, pievieno kukurūzu un paprikas sloksnītes. Uzkarsē un uz vidējas liesmas visu izkarsē apt. 3 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar koriandru. Pasniedz kopā ar rīsiem.
Variācijas:
- Cūkgaļu var aizstāt ar liellopa vai vistas gaļas fileju.
- Sarkanā karija pastas vietā var ņemt arī zaļo vai dzelteno karija pastu – tas izmainīs asuma pakāpi gala ēdienā.
- Kokosriekstu piena vietā var likt arī saldo krējumu.
- Kukurūzu un papriku var aizvietot ar citiem dārzeņiem – sīpolu, saldo zirņu pākstīm, brokoļiem, bambusa dzinumiem, šampinjoniem utt.
- Laima sulas vietā var pievienot citrona sulu.
- Koriandru var aizstāt ar maurlokiem vai piparmētru.
Iedvesma: BBC Good Food
Diāna says
Sanāca garšīgs! Paldies!
Linda says
Man prieks! :)
Dace Petersone says
Ārkārtīgi garshīgi! Tagad to savējiem gatavoju regulāri, ar vistas galju gan. Garsho gan lieliem, gan maziem, un tik ātri un vienkārshi! Paldies par recepti!