Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas karijs zemesriekstu sviesta mērcē

14 jūnija, 2013 3 komentāru

Kariji ir vieni no foršākajiem ēdieniem, ko gatavot draugu cienāšanai – tie ir ērti gan gatavošanas, gan pasniegšanas ziņā: noliekam galda vidū lielu bļodu ar smaržu mākonī peldošu kariju, blakus rīsi un – gatavs! Katrs cienājas pēc sirds patikšanas. Turklāt variācijas katrai karija receptei ir bezgalīgas un nav īpaši jābaidās ar kaut ko kļūdīties. 

Izejvielas (4 personām):

  • eļļa cepšanai
  • 500 g cūkgaļas filejas (liesa gabala)
  • 2 ēdamk. sarkanā karija pastas (nopērkama veikalu Āzijas ēdienu stendos)
  • 3 ēdamk. zemesriekstu sviesta (mājās gatavota sviesta recepti blogā ielikšu tuvākajā laikā)
  • 1 tējk. cukura
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 400 ml bundža ar kokosriekstu pienu
  • mazā burciņa ar mazajām kukurūzas vālītēm (marinētas vieglā etiķī) vai 200 g svaigās mazās kukurūzas vālītes
  • 1 paprika, sagriezta sloksnītēs
  • sula no puses laima
  • koriandrs (kinza) pārbēršanai

Gatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež paplānos gabaliņos (es griežu 3×3 cm), apcep uz pannas uzkarsētā eļļā no abām pusēm.
  2. Uz pannas gaļai pievieno karija pastu un zemesriekstu sviestu, kārtīgi izmaisa. Tad lej klāt kokosriekstu pienu, sojas mērci un pievieno arī karoti cukura. Atkal visu kārtīgi izmaisa. Pannai liek virsū vāku un sautē uz lēnas liemas apt. 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Pannai noņem vāku, pievieno kukurūzu un paprikas sloksnītes. Uzkarsē un uz vidējas liesmas visu izkarsē apt. 3 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar koriandru. Pasniedz kopā ar rīsiem.

Variācijas:

  • Cūkgaļu var aizstāt ar liellopa vai vistas gaļas fileju.
  • Sarkanā karija pastas vietā var ņemt arī zaļo vai dzelteno karija pastu – tas izmainīs asuma pakāpi gala ēdienā.
  • Kokosriekstu piena vietā var likt arī saldo krējumu.
  • Kukurūzu un papriku var aizvietot ar citiem dārzeņiem – sīpolu, saldo zirņu pākstīm, brokoļiem, bambusa dzinumiem, šampinjoniem utt.
  • Laima sulas vietā var pievienot citrona sulu.
  • Koriandru var aizstāt ar maurlokiem vai piparmētru.

Cūkgaļas karijs ar zemesriekstu sviesta mērci - 18

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Kariji Tagged With: Āzijas virtuve, Cūkgaļa, Kokosriekstu piens, Koriandrs, Kukurūza, Laims, Paprika, Rieksti, Taizemes virtuve, Zemesrieksti

« Neparastie dārzeņi un Āzijas sēnes veikalu plauktos + fenheļa salātu recepte
Sarkanie sīpoli ātrajā marinādē »

Comments

  1. Diāna says

    7 februāra, 2014 at 12:17

    Sanāca garšīgs! Paldies!

    Atbildēt
    • Linda says

      7 februāra, 2014 at 20:25

      Man prieks! :)

      Atbildēt
  2. Dace Petersone says

    5 oktobra, 2018 at 19:19

    Ārkārtīgi garshīgi! Tagad to savējiem gatavoju regulāri, ar vistas galju gan. Garsho gan lieliem, gan maziem, un tik ātri un vienkārshi! Paldies par recepti!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...