Ieraksts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu ‘Maxima’
Negribas to atzīt, bet vasara lēnām tuvojas noslēgumam. Tieši tāpēc vēl steidzos baudīt pēdējās siltās dienas un vasarai piestāvošos ēdienus. Viens no tādiem pilnīgi noteikti ir aukstā zupa. Šoreiz nolēmu publicēt recepti, kas nedaudz atšķiras no pierastās biešu aukstās zupas – te ir versija ar daudz zaļumiem: gurķiem, redīsiem un zirnīšiem. Ķiploks piedod asumiņu (var likt vairāk kā 1 daiviņu), kartupeļi – sātīgumu. Kāpēc gan šo recepti neizmēģināt? :)
Izejvielas:
- 1 l paniņas
- 400 g gurķu
- 100 g redīsi
- 3 vidēja izmēra kartupeļi
- 100 g zaļo zirnīšu
- 2 olas
- 1 ķiploka daiviņa
- dilles
- sāls
- melnie pipari, malti
Gatavošana:
- Gurķus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Kartupeļus vāra, kamēr mīksti, atdzesē. Sagriež mazos kubiņos.Uzvāra olas, kamēr cietas. Nomizo čaumalu un sakapā gabaliņos (var sarīvēt uz rupjās rīves). Sasmalcina lociņus un dilles.
- Lielā bļodā vai katlā lej paniņas, tām pievieno sagrieztos gurķus, redīsus, kartupeļus, zaļos zirnīšus un olas. Beigās pievieno arī caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno zaļumus, sāli un piparus pēc garšas.
Laura Ziemele says
izskatās varen gardi, jāiespēj pagatavot..
Linda says
Uz priekšu! Kamēr vēl vietējie zaļumi pieejami :)