Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Melleņu un kokosriekstu kūka

14 augusta, 2013 2 komentāru

Melleņu un kokosriekstu kūka - 2

Mellenes ar pienu. Melleņu ievārījums. Melleņu mafini. Kad apnīk šie klasiskie varianti melleņu izmantošanā, varu ieteikt šo – melleņu un kokosriekstu kūku. Atziņas pēc kūkas cepšanas – koksistence ļoti laba un izdevusies arī garša. Noteikti varētu patikt arī bez mellenēm un neliktos pliekana.

Neuzmanīgi izlasīju recepti, neievēroju norādījumus līdz galam, tādēļ mellenes nedaudz noslīka – nebija pašā apakšā, bet vairāk uz kūkas dibenu gan. Ja ievēro receptē rakstīto, tad problēmām ar ogu slīkšanu nevajadzētu būt. Kokosriekstu skaidiņu garša nebija izteikta, galveno savu ‘darbu’ tās acīmredzot darīja, iedarbojoties tieši uz kūkas struktūru. Kopumā – šī kūka noteikti jācep vēl!

Izejvielas:

  • 250ml vīnogu kauliņu vai citas neitrālas garšas eļļa
  • 3 olas
  • 225g smalkais baltais cukurs
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 300g kviešu miltu
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 50g kokosriekstu skaidiņu
  • 175ml sojas piens
  • 140g svaigas mellenes
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180C (elektrisko ar ventilatoru) vai 160C (gāzes). Ietauko ar eļļu 22 cm diametra pannu (es ņēmu ieliekamo ar caurumu vidū).
  2. Sakuļ kopā viendabīgā masā olas, cukuru, eļļu un vaniļas cukuru. Otrā bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņas.
  3. Veido mīklu – olu masā jauc iekšā pamīšus miltus un pienu (sāk ar miltiem un noslēdz ar miltiem) un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
  4. Vienmērīgi pa vidu veidni izlej 1/4 daļu mīklas. Tad atlikušajās 3/4 mīklas iejauc mellenes un šo masu lej veidnē. Cep 60-75 minūtes vai kamēr gatava. Ja augšpuse sāk brūnēt par ātru, kūku var apklāt līdz cepšanas beigām ar alumīnija foliju.
  5. Izņem no krāsns un 15 minūtes atdzesē. Tad izņem no veidnes. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Varianti:

  • Sojas pienu var aizvietot ar parasto govs pienu, mandeļu pienu vai kazas pienu.
  • Vaniļas cukura vietā var likt īsto vaniļu no vaniļas pāksts.
  • Svaigu melleņu vietā var izmantot arī saldētas.
  • Eļļu var aizvietot ar saldkrējuma sviestu.

Melleņu un kokosriekstu kūka - 1

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bērniem, Bez laktozes, Kokosrieksti, Mellenes, Ogas, Pie kafijas, Sojas piens, Vasara, Veģetāri

« Siltie gaileņu salāti ar bietēm
Aukstā baltā zupa »

Comments

  1. Antuanete says

    28 augusta, 2013 at 13:56

    Pagatavoju šo kūku ar nelielām variācijām – eļļas vietā kausēti 200 gr sviesta, cukurs 100 gr, un cepu mazajās silikona formiņās, nevis lielajā kūkas formā (kādas 30 min). Tiešām lieliska, gan struktūra, gan garša, gan ilgtspējība (garšo labi arī trešajā dienā).

    Atbildēt
    • Linda says

      28 augusta, 2013 at 22:12

      Priecājos un paldies par pozitīvu atsauksmi! Labi zināt arī to, ka var droši izmantot sviestu eļļas vietā.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...