Ieraksts tapis sadarbībā ar ‘Gastrofest‘
Nevienu vairs īpaši nepārsteigtu apgalvojums, ka Rīga un arī Latvija kļūst arvien ar jauniem restorāniem, kafejnīcām un citām kulinārām vietām bagātāka – jo tā vienkārši ir patiesība! Šis fakts ļoti priecē, jo vasara un ražas laiks ir īstais brīdis, kad baudīt ne tikai savā virtuvē gatavotus gardumus, bet iet lūkoties, ko ar visiem dabas labumiem dara šefpavāri un kulinārās nozares lietpratēji.
Esmu pārliecināta, ka Gastronomijas festivāls ir izvēlējies īsto laiku savai norisei (31.augusts – 6.septembris) – rudens pats sākums, kad vēl varam baudīt vasaras augļus un kad uz mūsu galdiem parādās visas rudens veltes. Man šogad ir tas gods un bauda būt par šī pasākuma informatīvo atbalstītāju – par to ļoti priecājos. Festivāla aktivitātes aptver ne vien restorānus, bet arī kafejnīcas un picērijas, līdz ar to katrs sev atradīs piemērotu piedāvājumu ēdienu klāstā. Un klāsts patiešām neliek vilties – tā kā festivālam nav konkrētas ēdienkaršu formulas, tad katrs šefpavārs ir brīvi izvēlējies īpašo piedāvājumu pats, lai parādītu viesiem labāko un gardāko viņa virtuvē pagatavoto. Katru festivāla dienu viesiem piedāvās vēl nebijušas ēdienkartes, speciālos piedāvājumus un patīkamas atlaides – vairāk informācijas ŠEIT.
Kad es apgalvoju, ka katrs atradīs sev ko piemērotu, es nemeloju. Arī cilvēki ar ‘īpašām kulinārajām vajadzībām’ atradīs restorānus, kuros gatavo ēdienus gan bez laktozes, gan glutēna. Tā kā tagad nevaru lietot piena produktus, tad man pašai šodien bija iespēja paviesoties ķīnieši restorānā ‘Shangri-la‘ (atrodas Teikā – Brīvības Gatvē 326-328) un nobaudīt Gastronomijas festivāla piedāvājumu (ēdieni šai vietā tāpat nesatur glutēnu) – iesaku arī jums pagaršot liellopa gaļas šašliku, kas vienkārši kusa mutē… Piecu garšvielu maisījums deva tieši tik daudz aromāta, lai neaizmirstu, ka baudām ķīniešu ēdienu, nevis mums jau ierasto šašlika garšu kombināciju. Laba zīme etniskajā restorānā ir, ja tajā viesu vidū ir tautieši – mums pie blakus galdiņa pusdienoja ķīniešu ģimene un virtuvē saimniekoja ķīniešu pavārs. Ko gan vairāk var vēlēties! Ja jums ir līdzīgi ierobežojumi, iesaku ieskatīties arī ‘Raw Garden’ īpašajā piedāvājumā.
Aicinu arī jūs piedalīties Gastronomijas festivālā – domāju, ka skolas gaitu sākuma diena ir īstais brīdis, lai palutinātu sevi un savus mīļos ar ko īpašu!
Papildus informācija:
- Festivāla garšas buķeti veidos vairāk nekā 70 restorāni, kafejnīcas, krogi, bāri un picērijas no Rīgas, Jūrmalas, Mārupes, Ventspils, Liepājas, Siguldas, Bīriņiem, Valmieras, Pārgaujas novada, Talsiem, Ādažiem, Rojas, Salaspils, Rēzeknes, Engures, Madonas, Ērgļiem, Smiltenes un Ogres.
- Gastronomijas festivāls notiek starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2013” laikā, un to rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, producentu grupu „Piraija Event” un katru festivāla dalībuzņēmumu.
Atbildēt