Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrais vistas plovs

13 novembra, 2013 1 Comment

Vistas_plovs

Plovs ir klasisks ēdiens, kurš ļoti piemērots liela cilvēku skaita paēdināšanai, kā arī paņemšanai līdzi uz darbu un uzsildīšanai. Bet, lai vienkāršu ēdienu no ‘parastām’ sastāvdaļām paradītu interesantāku, ir dažas lietas, kuras jāatceras un jāievēro. Nepretendēju uz autentiskumu, bet garantēju, ka rezultāts būs aromātisks un labi garšojošs pusdienu vai vakariņu ēdiens!

Sastāvdaļas (4-5 cilvēkiem):

  • 350 g rīsu (es izvēlos basmati dēļ šo rīsu izteiktā un patīkamā aromāta un garšas)
  • 1 bioloģiskā buljona kubiņš
  • eļļa cepšanai
  • 800 g vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos
  • 2 tējk. karija pulvera
  • ja ir – 1 ēdamk. Vusteras mērces (Worcestershire sauce)
  • 2 paprikas, sagriezta mazos kubiņos
  • 2 burkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
  • 2 sīpoli, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • maza pētersīļu buntīte
  • melnie pipari un sāls pēc garšas
  • 5 ēdamk. tomātu mērces

Gatavošana:

  1. Rīsus kārtīgi noskalo vairākos ūdeņos, kamēr ūdens vairs nepaliek balts. Rīsiem pievieno puslitru (500 ml) ūdens, pievieno pāris karošu karstā ūdenī izšķīdinātu buljona kubiņu) un uz vidējas (vai lielas) uguns uzvāra, tad uguni nogriež uz zemu, uzliek vāku un lēnām turpina vārīt, kamēr rīsi mīksti (bet ne izšķīduši). Ja ūdens būs nomērīts precīzi (dažiem rīsu veidiem 500 ml vietā var vajadzēt nedaudz vairāk 600 ml ūdens), tad nekāda rīsu maisīšana, kratīšana vai ‘bakstīšana’ vārīšanas procesa laikā nav vajadzīga – patiesībā jebkura iejaukšanās vārīšanas procesā sabojās gala rezultātu un rīsus beigās vienkārši ‘pieraus’ pie katra dibena. Beigās nogriež liesmu un katlam uzliek vāku, patur 5 minūtes.
  2. Uz pirmās pannas uzkarsē eļļu, liek sīpolus un maisot apcept, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno papriku, atkal pacep 2 minūtes. Beigās pieliek arī burkānus, sāli un cukuru. Kārtīgi izmaisa un uz mazas liemas turpina cept, kamēr dārzeņi un gandrīz mīksti.
  3. Uz otras pannas uzkarsē eļļu, eļļā cep vistas filejas gabaliņus. Pievieno karija pulveri, Vusteras mērci un sāli un cep, kamēr vista gatava. Pannas apakšā būs izdalījies buljons no vistas, to saglabā.
  4. Veido plovu – rīsos iecilā, vistu un ceptos dārzeņus. Pievieno tomātu pastu, vistas buljonu no pannas (tas piedos sulīgumu) un mazos gabaliņos sagrieztus pētersīlus. Pēc vajadzības pievieno melnos piparus un sāli. Kārtīgi samaisa un pasniedz!
risi

Mani mīļākie ikdienas rīsi

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Bez glutēna, Bez laktozes, Burkā, Lunchbox, Paprika, Rīsi

« Kulinārā dienasgrāmata – Rudens 2013
Jēra gaļas sautējums ar burkāniem »

Comments

  1. Sintija says

    27 oktobra, 2021 at 16:47

    Sanāca ļoti labi.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...