Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mafini ar melno un balto šokolādi

January 26, 2014 1 Comment

Mafini ar divkrāsu šokolādi - 8952

Izlasot šīs receptes oriģinālo versiju, tapa skaidrs – ir jācep! Sagaidīju brīvdienas un tapa šie neticami gardie mafini. Garšos tiem, kam pie sirds šokolāde, jo šajā receptē tā ir veselās divās versijās. Man patīk, ka nejūt cepamā pulvera garšu un patiešām izteikti var sagaršot tumšo šokolādi. Gan balto, gan tumšo šokolādi sagriezu diezgan mazos gabaliņos (mērogam – aptuveni 1/4 daļa no tāfelītes mazā gabaliņa izmēra) – uzkožot jūt, ka ir šokolāde, bet nav arī milzīgi gabali pa vienam katrā mafinā.

Vislabāk šie mafini garšoja silti – ja tie jau atdzisuši, var ātri uzsildīt, uz pāris minūtēm ielikot uzkarsētā cepeškrāsnī.

Izejvielas:

  • 250 kviešu miltu
  • 2.5 tējk. cepamā pulvera
  • 140 g žāvētu dzērveņu (derēs arī ķirši, rozīnes utt.)
  • 100 g baltā šokolāde, mazos gabaliņos
  • 100 g melnā šokolāde, mazos gabaliņos
  • 100 g smalkais cukurs
  • 2 olas, sakultas
  • 150 ml bezpiedevu jogurta
  • 100 g sviests, izkausēts

Gatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 200C (ventilatora režīmā). 12 gabalīgo mafinu pannu izklāj ar papīra mafina formītēm (ja tādu nav, formiņas vienkārši ietauko).
  2. Lielā bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Iemaisa dzērvenes, abu veidu šokolādes un cukuru. Pievieno sakultās olas, jogurtu, izkausēto sviestu un visu kārtīgi izmaisa. Mīkla rezultātā būs tāda kā ar gabaliem, bet tā tam ir jābūt – ir jūtami šokolādes un dzērveņu gabaliņi. Svarīgi arī nepārcensties un mīklu nepārmaisīt.
  3. Piepilda 12 mafinu formītes ar mīklu un cep 20-25 minūtes, kamēr mafini pacēlušies un kļuvuši skaisti zeltaini.

Mafini ar divkrāsu šokolādi - 16

Iedvesma: BBC Good Food 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Baltā šokolāde, Bērniem, Bezpiedevu jogurts, Dzērvenes, Mafini, Ogas, Pie kafijas, Šokolāde, Tumšā šokolāde, Žāvētas dzērvenes, Žāvēti augļi

« Piparkūku-jogurta deserts ar svaigām avenēm
Grāmatas apskats – “Katrai ēdienreizei cita ēdienkarte” »

Comments

  1. Klinta says

    April 29, 2015 at 21:07

    Paldies par receptīti! Sanāca ļoti gardi – garšoja visai manai ğimenei! :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in