Izlasot šīs receptes oriģinālo versiju, tapa skaidrs – ir jācep! Sagaidīju brīvdienas un tapa šie neticami gardie mafini. Garšos tiem, kam pie sirds šokolāde, jo šajā receptē tā ir veselās divās versijās. Man patīk, ka nejūt cepamā pulvera garšu un patiešām izteikti var sagaršot tumšo šokolādi. Gan balto, gan tumšo šokolādi sagriezu diezgan mazos gabaliņos (mērogam – aptuveni 1/4 daļa no tāfelītes mazā gabaliņa izmēra) – uzkožot jūt, ka ir šokolāde, bet nav arī milzīgi gabali pa vienam katrā mafinā.
Vislabāk šie mafini garšoja silti – ja tie jau atdzisuši, var ātri uzsildīt, uz pāris minūtēm ielikot uzkarsētā cepeškrāsnī.
Izejvielas:
- 250 kviešu miltu
- 2.5 tējk. cepamā pulvera
- 140 g žāvētu dzērveņu (derēs arī ķirši, rozīnes utt.)
- 100 g baltā šokolāde, mazos gabaliņos
- 100 g melnā šokolāde, mazos gabaliņos
- 100 g smalkais cukurs
- 2 olas, sakultas
- 150 ml bezpiedevu jogurta
- 100 g sviests, izkausēts
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 200C (ventilatora režīmā). 12 gabalīgo mafinu pannu izklāj ar papīra mafina formītēm (ja tādu nav, formiņas vienkārši ietauko).
- Lielā bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Iemaisa dzērvenes, abu veidu šokolādes un cukuru. Pievieno sakultās olas, jogurtu, izkausēto sviestu un visu kārtīgi izmaisa. Mīkla rezultātā būs tāda kā ar gabaliem, bet tā tam ir jābūt – ir jūtami šokolādes un dzērveņu gabaliņi. Svarīgi arī nepārcensties un mīklu nepārmaisīt.
- Piepilda 12 mafinu formītes ar mīklu un cep 20-25 minūtes, kamēr mafini pacēlušies un kļuvuši skaisti zeltaini.
Iedvesma: BBC Good Food
Klinta says
Paldies par receptīti! Sanāca ļoti gardi – garšoja visai manai ğimenei! :)