Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mafini ar melno un balto šokolādi

26 janvāra, 2014 1 Comment

Mafini ar divkrāsu šokolādi - 8952

Izlasot šīs receptes oriģinālo versiju, tapa skaidrs – ir jācep! Sagaidīju brīvdienas un tapa šie neticami gardie mafini. Garšos tiem, kam pie sirds šokolāde, jo šajā receptē tā ir veselās divās versijās. Man patīk, ka nejūt cepamā pulvera garšu un patiešām izteikti var sagaršot tumšo šokolādi. Gan balto, gan tumšo šokolādi sagriezu diezgan mazos gabaliņos (mērogam – aptuveni 1/4 daļa no tāfelītes mazā gabaliņa izmēra) – uzkožot jūt, ka ir šokolāde, bet nav arī milzīgi gabali pa vienam katrā mafinā.

Vislabāk šie mafini garšoja silti – ja tie jau atdzisuši, var ātri uzsildīt, uz pāris minūtēm ielikot uzkarsētā cepeškrāsnī.

Izejvielas:

  • 250 kviešu miltu
  • 2.5 tējk. cepamā pulvera
  • 140 g žāvētu dzērveņu (derēs arī ķirši, rozīnes utt.)
  • 100 g baltā šokolāde, mazos gabaliņos
  • 100 g melnā šokolāde, mazos gabaliņos
  • 100 g smalkais cukurs
  • 2 olas, sakultas
  • 150 ml bezpiedevu jogurta
  • 100 g sviests, izkausēts

Gatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 200C (ventilatora režīmā). 12 gabalīgo mafinu pannu izklāj ar papīra mafina formītēm (ja tādu nav, formiņas vienkārši ietauko).
  2. Lielā bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Iemaisa dzērvenes, abu veidu šokolādes un cukuru. Pievieno sakultās olas, jogurtu, izkausēto sviestu un visu kārtīgi izmaisa. Mīkla rezultātā būs tāda kā ar gabaliem, bet tā tam ir jābūt – ir jūtami šokolādes un dzērveņu gabaliņi. Svarīgi arī nepārcensties un mīklu nepārmaisīt.
  3. Piepilda 12 mafinu formītes ar mīklu un cep 20-25 minūtes, kamēr mafini pacēlušies un kļuvuši skaisti zeltaini.

Mafini ar divkrāsu šokolādi - 16

Iedvesma: BBC Good Food 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Baltā šokolāde, Bērniem, Bezpiedevu jogurts, Dzērvenes, Mafini, Ogas, Pie kafijas, Šokolāde, Tumšā šokolāde, Žāvētas dzērvenes, Žāvēti augļi

« Piparkūku-jogurta deserts ar svaigām avenēm
Grāmatas apskats – “Katrai ēdienreizei cita ēdienkarte” »

Comments

  1. Klinta says

    29 aprīļa, 2015 at 21:07

    Paldies par receptīti! Sanāca ļoti gardi – garšoja visai manai ğimenei! :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...