Ir pienācis brīdis, kad jādomā, kā izmantot no svētkiem pāri palikušās piparkūkas! Pašu ceptās apēstas, bet vēl atradās ciema kukulī nestās. Ogas šim desertam derēs, kādas vien garšo – avenes, zemenes, kazenes…. Ziemā vislabāk jau pašu audzētas (vai vismaz pašu saldētas :)) no saldētavas. Par jogurtu – es ņēmu Igaunijā ražotu ALMA ābolu-vaniļās saldkrējuma jogurtu, jo tas nav pārāk salds un ir gana krēmīgs. Ja gribas vēl ko nesaldāku, droši var izmantot arī grieķu jogurtu vai bezpiedevu jogurtu.
Vēl viena iespēja šo desertu lielākam cilvēku skaitam ir pasniegt caurspīdīgā lielā traukā – lai var redzēt visas kārtiņas desertā un katrs var cienāties pēc sirds patikas.
Lai garšo!
Izejvielas (2 pers.):
- 300 g bieza jogurta
- 50 g sadrupinātu piparkūku
- sauja aveņu
- 4 ēdamk. kļavu sīrupa (var izmantot arī šķidru medu vai citu sīrupu pēc savas gaumes)
Gatavošana:
Divos deserta trauciņos kārtām liek pusi jogurta, tad 2/3 piparkūkas, 2/3 avenes, visu pārlej ar karoti kļavu sīrupa. Tad atkal atlikušo pusi jogurta, 1/3 piparkūkas, 1/3 avenes un karoti sīrupa. Ja vēlas veidot vairākas kārtas, tad attiecīgi produktu daudzumu sadala, lai pietiktu katrai no tām.
Atbildēt