Šīs zupas gatavošanai izmantoju dažādu dārzeņu miksi (pašgatavotu un vasarā saldētu). Tajā iekšā bija burkāni, brokoļi, ziedkāposti. Pēc tam pievienoju kartupeļus un puravus. Patiesībā derēs arī citādi visādi dārzeņi – kas nu jums ir uz to brīdi pieejami.
Izejvielas (4 lielām porcijām):
- sauja kaltētu baraviku
- 2 vidēji sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas mazos gabaliņos
- eļļa cepšanai
- 2 litri ūdens
- garšvielas – es ņēmu ķimenes, Vidusjūras garšvielu maisījumu, melnos un baltos piparus; ļoti labi derēs arī romiešu ķimenes (cumin), paprikas pulveris, čili, žāvēta raudene / baziliks / timiāns)
- 1 kg dārzeņu maisījums (derēs arī saldētie dārzeņi)
- 3 puravu kāti, nomazgāti un sagriezti gabaliņos (arī visas zaļās daļas – var izmantot tikai purava zaļo daļu, ja pārējais jau apēsts!)
- 2 lieli kartupeļi
- 150 ml saldā krējuma vai 1 paciņa krēmsiera
- 1 burciņa Trikātas sniega bumbu
Gatavošana:
- Baravikas aplej ar vārošu ūdeni, apklāj un noliek malā ievilkties. Karstajā ūdenī tās uzbriedīs. Kad sēnes uzbriedušas (apmēram 30 minūtes līdz 1 stunda), tām nolej ūdeni un sagriež mazākos gabaliņos.
- Uzkarsētā eļļā lielā katlā apcep sīpolu, kamēr tas sāk kļūt caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un pacep vēl minūti. Pievieno garšvielas, izmaisa.
- Katlā pielej ūdeni un uzvāra. Liek iekšā dārzeņu maisījumu, puravu un kartupeļus. Vāra kamēr dārzeņi mīksti. Nolej pusi no šķidruma. Zupu vēl karstu sablenderē ar rokas blenderi. Pievieno saldo krējumu (vai krēmsieru) un izmaisa. Ar nolieto buljonu var pieregulēt zupas konsistenci pēc savas gaumes.
- Pasniedz ar sniega bumbām un baravikām.
Atbildēt