Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siltie biešu salāti ar fetu

13 februāra, 2014 15 komentārs

Biešu salāti ar fetu - 17

Jāņa Rozes apgāds izdevis jaunu grāmatu “Divu dienu diēta”. Kāpēc es par to rakstu savā kulinārām lietām veltītā blogā? Tādēļ, ka šī grāmata ir pilna ar veselīgām un iedvesmojošām receptēm. Vismaz man tā šķita, jo grāmatu lasot, nespēju to nolikt malā. Daudz interesantu un vienkāršu recepšu, kas ir acīmredzami veselīgas un arī pietiekami ‘gardas’, lai tās uzrunātu arī gardēžus, kam diētas nav aktuālas. Uzsvars ir likts uz veselīgumu nevis tik daudz uz svara zaudēšanu – 2 dienas nedēļā uzmanīgi izvēlēties, ko un kā gatavot. Varbūt tas sākumā var šķist absurdi, jo par savu pašsajūtu jādomā katru dienu – bet katrs ieradums sāk veidoties, tieši veicot nemanāmas un pakāpeniskas pārmaiņas. Katrā ziņā šī grāmata pie manis nonāks pavārgrāmatu plauktā!

Lai iedvesmotu arī jūs (februāris esot mēnesis, kad cilvēki ‘visaktīvāk’ aizmirst savas Jaunā Gada apņemšanās un solījumus dzīvot veselīgāk), vienu grāmatu dāvināšu kādam no bloga lasītājiem. Lai piedalītos izlozē, zem šī ieraksta uzrakstiet, kurš ir  jūsu mīļākais no veselīgiem ēdieniem – kuras zupas / salāti / augļi / dārzeņi / dzērieni. Grāmatas ieguvēju izlozēšu pirmdien, 17.februārī un paziņošu Twitterī un Facebookā, kā arī sazināšos ar e-pasta palīdzību. Grāmatas saņemšana – Rīgas centrā iepriekš norunātā laikā.

Giveaway noslēdzies – grāmatu saņem Elīna (elina.c***@gmail.com). Apsveicu!

Sastāvdaļas (2 pers.):

  • 400 g  nelielas bietes
  • dažādu salātu maisījums (120 g)
  • 100 g fetas
  • 1 plānās ripiņās sagriezts neliels sarkanais sīpols
  • 1 tējk. olīveļļas
  • 1 tējk. citronu sulas
  • neliela timiāna zariņa lapiņas
  • malti melnie pipari

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C. Bietes uzmanīgi notīra, bet neberž, nogriež galiņus un lapas, atstājot ~1 cm. Bietes uzliek uz paprāvas folijas loksnes, malas aizloka un sainīti liek uz cepamplāts. Cep krāsnī 30 minūtes. Foliju atloka un pārbauda, bietei iedurot ar nazi – ja to var viegli iedurt un miziņa mazliet sakrokojusies, bietes ir gatavas.
  2. Sainīti uzmanīgi atloka, bietes nedaudz atdzesē, tad novelk miziņas. Noliek malā (ja izmanto jau vārītas bietes, tās pirms lietošanas uz 5 minūtēm ieliek cepeškrāsnī izkarsēties).
  3. Salātu lapas kārto uz šķīvjiem. Bietes sakapā un uzber uz salātu lapām. Fetu noskalo, nosusina papīra dvielī un sadrupina. Uzber bietēm. Virsū kārto sīpolu ripiņas. Bļodā sakuļ olīveļļu, citronu sulu un timiāna lapiņas. Salātus pārlej ar mērci, pārkaisa ar pipariem un nekavējoties pasniedz.

Piezīme: ja svaigas bietes nav pieejamas, izmanto jau vārītas – tās necep, tikai nedaudz uzsilda krāsnī. Šiem salātiem nav ieteicamas milzīgas bietes – tad labāk lietot iepriekš novārītās. Marinētas bietes šai receptei neder!

Divu dienu diēta_3.indd

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Bietes, Citroni, Feta, Sarkanās bietes, Sarkanie sīpoli, Sīpols, Timiāns

« Dārzeņu un baraviku krēmzupa
Ķirbju zupa ar garnelēm un Indijas riekstu krēmu »

Comments

  1. Ieva says

    13 februāra, 2014 at 17:19

    Man pašas mīļākās noteikti ir krēmzupas. Šampinjonju, cukini, lēcu, tomātu. Ar grauzdiņiem garšo lieliski!

    Atbildēt
  2. Elīna says

    13 februāra, 2014 at 18:27

    Ziemas veselīgā ēdienkarte:
    Salāti: vislabāk svaigi – melno rutku ar burkāniem
    Dzērieni: visu ziemu no trīslitrenēm dzeram rudenī sataisīto ābolu sulu
    Zupa: ķirbju biezzupa ar lēcām
    Augļi: granātāboli
    Mērce: svaigs gatavs mango+ķiplociņš, ingvers, citrons, medus :))

    Stc. mūsmājās ēdam siltos biešu salātus ar bumbieriem un mozarellu!

    Atbildēt
  3. Iluta says

    13 februāra, 2014 at 19:42

    Man simpatizē visādi zaļie salāti. daudz nesarežģījot, lai tīras garšas. mazliet labas olīveļļas, mazliet balzamiko un aiziet :) izvirtulību dienās pievienoju vārītas paipalu olas, grauzdiņus, dīgstus.

    Atbildēt
  4. Auda says

    13 februāra, 2014 at 20:10

    Man ļoti garšo grieķu salāti – ķiršu tomātiņi, gurķi, rozā sīpoli, feta siers + balzamiko ar olīveļļu uz izjūtu piepilinātu.

    Bet pagāšnedēļ atklāju fantastisku vienkāršu recepti – rimi salāti maisiņos (galvenais, lai ir rukuola klāt) + ķiršu tomātiņi + nedaudz sāls + grieķu jogurts. Ideāli salāti pusdienās vai vakariņās.

    Atbildēt
  5. Inese says

    14 februāra, 2014 at 08:28

    Visiecien”itākie ir svaigie salāti no dažādiem salātiem, tomātiņiem, gurķiem, papriku, sarkano sīpolu, olīvēm, labu olīve”lu un balzamiko. Dažreiz dažādojot ar turnci un vārītu olu vai ar saulespuķu sēkliņām! :) :) :) No dārzeņiem mūsu ģimenē iecienītākie ir tvaicēti brokoļi un krāsnī ceptas bietes, kartupelīši un burkāni ar timiānu :)

    Atbildēt
  6. Aija says

    14 februāra, 2014 at 09:20

    Man vislabāk garšo tomāti+mocarella+pesto, vasarā varētu no šiem salātiem tikai pārtikt :D .

    Atbildēt
  7. Ieva S. says

    14 februāra, 2014 at 11:01

    Ļoti garšo vasaras piedāvātās dabas veltes, kas ir bagātas ar vitamīniem. Salātiem var pievienot zemenes, burkānus, redīsus, siltumnīcā audzētus tomātus, kā arī salātu neatliekama sastāvdaļa svaigas garšvielas – lociņi, dillītes, baziliks.
    Rudenī ēdienkarti papildina ķirbju krēmzupa, āboli, bumbieri un mājās spiestas ābolu sulas.
    Ziemu ir vieglāk pārdzīvot, ja saldētavā uzkrājušies vitamīni no vasaras, kurus var pielikt pie saldējuma, putras, kā arī uztaisīt gardu enerģijas bumbas Smoothie.

    Atbildēt
  8. Aija says

    14 februāra, 2014 at 11:37

    Man garšo un es taisu ļoti līdzīgu salātus šajā receptē minētajiem, tikai manā receptē ir biete, mocarella un kāds citrusveidīgais- vai nu apelsīns vai pomelo. Ļoti interesanta garšas kombinācija veidojas. Ēdu ar tādu kā paštaisītu svaigēdāju majonēzi (sasmalcināti rieksti, olīveļļa, sinepes, garšvielas u.c.).
    Lai visiem ļoti veselīgs šis februāris un tuvojošais pavasaris!

    Atbildēt
  9. Līga says

    14 februāra, 2014 at 15:09

    Man no veselīgajiem ēdieniem – dažādi sautējumi ar/no lēcām. Gan pavisam vienkārši lēcas sasautētas ar apceptiem kāpostiem un garšvielām, gan lēcu sautējums ar burkāniem, sīpoliem un visādiem zaļumiem un pikantumiem. Lēcas gatavoju gan ziemā (tagad teju katru dienu), gan vasarā – ar visu, ko atrodu dārzā.

    Atbildēt
  10. Laine says

    15 februāra, 2014 at 22:12

    Tādas receptes mīļākajiem salātiem man laikam nav, jo slātus ēdu gandrīz katru dienu un variēju no visa kas mājās – tagad ziemā ķirbis (visbiežāk cepts), diedzētas pupiņas, zilais sīpols, kāda balzamiko druska. Patīk silto un auksto sastāvdaļu miksēšana.
    Ziemā biezzupas – tomātu, zaļo zirnīšu,
    Dzērieni – zemeņu lapu tēja un melleņu tēja.
    No saldumiem un augļiem – melnā šokolāde, dateles, greipfruts, Zemesrieksti, tie kas ar čaulu vēl. Melnās plūmes šokolāde un pa vidu mandele, ingvera cukāti.

    Atbildēt
    • Elīna says

      16 februāra, 2014 at 12:57

      Tā kā mūsu ģimenē pārtikas alerģiju dēļ ir ēšanas ierobežojumi uz vairākiem produktiem, esmu priecīga par alternatīvajiem saldumiem – žāvētu agļu trifelēm, vegānu cepumiem un mafiniem.
      Patīk ķirbju biezzupas, svaigi dārzeļi, zaļumi.

      Atbildēt
  11. Renāte says

    16 februāra, 2014 at 11:57

    Man gatavošanai tuvākas ir kūkas, tās cepu jau no 12 gadiem (Nu jau sanāk, ka 4 gadus)
    Bet tās labāk gatavoju citiem, nekā ēdu. :D
    No veselīgajiem ēdieniem man ļoti garšo salāti, dažnedažādi. Svaigi.
    Paprika+ Tomāti + Ledussalāti + Gurķis + Citrona sula + Olīveļļa + Pipari, nekādā gadījumā sāls! = Izcili salātiņi! :)

    Atbildēt
  12. Sanita K. says

    16 februāra, 2014 at 12:49

    zemesriekstu sviests- MĀJĀS GATAVOTS!

    Atbildēt
  13. Elina says

    16 februāra, 2014 at 13:59

    Salati daudz un dazadu variaciju. Pamata: lapas, darzeni, vista medus glazura, mandelu skaidinas. Dzeriens ziema- noteikti uz ingvera bazes.

    Atbildēt
  14. Inese says

    17 februāra, 2014 at 13:20

    Man patīk svaigo salātu mix + tomātiņi + gurķis + paprika + mocarella + olīveļļa, citronsula, sāls un pipari.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...