Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ķirbju zupa ar garnelēm un Indijas riekstu krēmu

21 februāra, 2014 3 komentāru

Ķirbju zupa ar garnelēm - 45

Ir īstais brīdis ‘nokaut’ pēdējo ķirbi. Jāatzīstas, ka jau kādu laiku pērku ķirbjus tirgū, bet nav ne vainas – vislabākie man šķiet riekstu (sviesta) ķirbji, jo tiem ir visizteiktākā man patīkamā garša. Šoreiz gan izmantoju parasto ķirbi. Kā jau vienmēr, varam variēt ar garšvielām un pievienot arī vēl citus dārzeņus dažādībai.

Man jaunums bija Indijas riekstu krēms – to droši var izmantot krējuma un krēmsiera vietā. Gan cilvēki, kas uzturā nedrīkst/nevēlas izmantot piena produktus, gan tie, kas vēlas ieviest savā ēdienkartē jaunas un interesantas lietas. Rezultāts mani patiešām apmierināja – riekstu krēms gan iebiezina, gan padara zupu krēmīgāku. Noteikti šo krēmu gatavošu vēl.

Variācijas šai receptei meklējat lapas apakšā!

Izejvielas (4 personām):

  • eļļa cepšanai
  • 2-3 sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • 7 ķiploka daiviņas, sagrieztas ļoti plānās šķēlītēs
  • garšvielas pēc savas gaumes – es izmantoju saldo papriku, Romiešu ķimenes (cumin), siera āboliņu, melnos piparus, timiānu
  • 1.5 kg iztīrīta ķirbja, sagriezta gabaliņos
  • 1.5 l ūdens vai buljona
  • 16 tīģergarneles (garneles pērku saldētas Reaton bāzē Viskaļu ielā), notīrītas
  • melnie maltie pipari

Indijas riekstu krēmam:

  • 80 g Indijas riekstu
  • jūras sāls
  • ūdens

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiplok un garšvielas, cep vēl 1-2 minūtes. Pielej ūdeni vai buljonu. Uzvāra. Pievieno ķirbja gabaliņus. Vāra, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Noņem no uguns un sablenderē. Ja vēlas vēl viendabīgāku gala rezultātu, izlej caur smalko sietu.
  2. Gatavo garneles, tās apcepot uzkarsētā eļļā kopā ar ķiplokiem (var cept arī sviestā, tad garneles sanāk vēl aromātiskākas).
  3. Indijas riekstu krēms – riekstus aplej ar ūdeni un atstāj ievilkties vismaz uz 2 stundām (vislabāk uz nakti ieliekt ledusskapī). Nolej ūdeni, liek blenderī, pievieno sāli un blenderē ar mērķi iegūt pēc iespējas viendabīgāku masu. Lai iegūtu krēmveida konsistenci, es pievienoju vārītu ūdeni – tieši ar ūdeni var ‘pieregulēt’ krēma konsistenci pēc savas gaumes.
  4. Pirms pasniegšanas ķirbju zupu lej šķīvī, iemaisa riekstu krēmu, pa virsu katrai porcijai kārto 4 garneles. Pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Varianti:

  • Sātīgumam un papildus tumīgumam zupai var pievienot vārītus auna (turku) zirņus vai varītas lēcas (pirms blenderēšanas).
  • Var pievienot arī citus dārzeņus pēc savas gaumes.
  • Indijas riekstu krēma vietā var likt krēmsieru, saldo krējumu vai sniega bumbas.
  • Garneļu vietā var izmantot citas zivis var jūras veltes – sautētu zivi, vārītas gliemenes, ceptus kalmārus utt.

Ķirbju zupa ar garnelēm - 25

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes, Zupas Tagged With: Garneles, Indijas rieksti, Ķiploki, Ķirbis, Ķirbju zupa, Rieksti

« Siltie biešu salāti ar fetu
Krāsnī cepta vistas krūtiņa ar dārzeņiem »

Comments

  1. Inga says

    30 novembra, 2019 at 21:37

    Kurā brīdī pievieno garšvielas? Pēc sīpola apcepšanas?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 janvāra, 2020 at 11:37

      Jā, tieši tā! Recepti pieprecizēšu, paldies!

      Atbildēt

Trackbacks

  1. Uzturs bez govs piena produktiem – ko ēst un kā gatavot? | Lindas Virtuve saka:
    17 maija, 2014 06:58

    […] var gatavot kā parasti un krējuma vietā, ja tādu kārojas, pievienot riekstu krēmu (recepte ŠEIT). Pie kāpostu tīteņiem un arī citiem ēdieniem krējuma vietā var izmantot mājās gatavotu […]

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...