Iekaksts tapis sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Šo salātu gatavošanai man iedvesma nāca no Marokas virtuves – aukstais kuskuss izceļ pārējās sastāvdaļas un salātu pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša. Sparģeļi savukārt ir ‘nodeva’ sezonalitātei – turklāt tajos ir daudz vērtīgu uzturvielu un tie vienkārši ir ļoti ļoti garšīgi. Šie salāti ir ideāli piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu vai skolu.
Salātiem:
- 12 svaigu zaļo sparģeļu (sparģeļu nesezonā tos var aizstāt ar zaļajām jeb haricots verts vai sviesta pupiņām)
- 150 g kuskusa
- 100 g ķiršu tomātiņu, sagriezti uz pusēm vai četrās daļās (labi der arī žāvēti tomāti, sagriezti gabaliņos)
- maza buntīte sīpolloku, sagriezti mazos gabaliņos
- sāls
- melnie pipari pēc garšas
Mērcei:
- 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
- 1 ēdamk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. citrona sulas
- 1 tējk. cukura
- sāls
Gatavošana:
- Pagatavo kuskusu saskaņā ar instrukciju uz paciņas (ūdens vietā vislabāk kuskusu apliet ar karstu buljonu, tad kuskusam būs daudz pilnīgāka garša).
- Sparģeļiem nogriež aptuveni ⅓ apakšējās daļas, kas parasti ir cieta un kokaināka (šo daļu var izmantot sparģeļu krēmzupas gatavošanā). Augšējās daļas liek vārīties sālsūdenī uz aptuveni 3-4 minūtēm. Uzmanīgi izņem no ūdens (lai nesabojātu trauslo augšējo auga daļu).
- Pagatavo mērci salātiem, visas sastādvaļas sajaucot kopā mazā bļodiņā.
- Kuskusu uzirdina ar dakšu, pievieno tomātus un lociņus. Pārlej ar mērci un izmaisa. Liek uz šķīvjiem. Pa virsu kārto sparģeļus.
Burvīga recepte, paldies Linda par ideju – sparģelus ar couscous nebūtu iedomājusies :) nesen tieši baudīju gaišos Nīderlandē – lieliski :) sveicieni no Briseles, Signe
Gaišie sparģeļi ir dievīgi…. Ar kausētu sviestu, vārīto šķiņķi un kapātu olu. Lai Tev izdodas kādreiz pamēģināt šos zaļo sparģeļu salātus, man tie ļoti patika :)