Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Maltās gaļas zupa ar spinātiem

15 maija, 2014 11 komentārs

Maltās gaļas zupa ar spinātiem - 06

Šī maltās gaļas zupa noteikti pieder pie biezajām un sātīgajām zupām. Nedaudz zaļuma līdzsvaram pievienoti spināti. Pagatavošana tik vienkārša, cik vienkārša vien var būt. Maltās gaļas zupa būs tieši laikā, ja jāpabaro talcinieki vai lielāks skaits cilvēku.

Izejvielas (6-8 porcijas):

  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • eļļa cepšanai
  • 1 ķiploka daiviņa
  • garšvielas – hmeli-suneli, fenheļa sēklas vai citas garšvielas pēc savas gaumes
  • 1 kg maltas gaļas (es izmantoju jēra gaļu)
  • 1.5 – 2 l ūdens vai buljona
  • 2 vidēji burkāni, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • 4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti šķēlītēs zupai
  • 4 ēdamk. tomātu pastas
  • 2 ēdamk. cukura
  • ja vēlas asumu – 1 ēdamk. adžikas
  • 2 lielas spinātu saujas, lielākie spināti sagriezti vairākās daļās
  • sāls pēc garšas
  • bezpiedevu jogurts (es par labāko esmu atzinusi Baltais EKO jogurtu) vai skābais krējums

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā katlā, kurā gatavos zupu, apcep sīpolu gabaliņus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl 1 minūti. Pievieno garšvielas. Liek malto gaļu, uz lāpstiņu maisa un izspaida lielākos gaļas gabalus, lai veidotos viendabīga masa. Cep, kamēr gaļa vairs nav sarkana. Pievieno sāli.
  2. Pārlej ar ūdeni vai buljonu. Uzvāra. Pievieno kartupeļus un burkānus, kā arī tomātu pastu un cukuru. Asumam var pievienot adžiku vai harissu. Vāra 10 minūtes, kamēr kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pagaršo, vai nav nepieciešams pievienot sāli.
  3. Vārīšanās beigās pēdējā minūtē pievieno spinātus un pagaida, kamēr tie saplok (30 sekundes līdz minūte). Pasniedz ar karoti bezpiedevu jogurta vai krējuma.

Maltās gaļas zupa ar spinātiem - 03

 

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni, Zupas Tagged With: Burkāni, Jēra gaļa, Kartupeļi, Malta gaļa, Pavasaris, Spināti, Tomātu pasta, Vasara

« Spināti ar auna zirņiem
Uzturs bez govs piena produktiem – ko ēst un kā gatavot? »

Comments

  1. Marta says

    8 janvāra, 2015 at 20:45

    Sveika!
    Man ir jautājums. Ļoti iespējams Tev šķitīs muļķīgs, bet par cik es neesmu nekāds pavārs, man tas liekas normāls. Kā saprast no sastāvdaļām “buljons”? Tu to iepriekš novāri no gaļas vai tas ir domāts parastais buljona kubiciņš un vienkārši izvārīts ūdenī?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      9 janvāra, 2015 at 10:24

      Marta, vislabākais un aromātiskākais, protams, ir pašu mājās gatavots buljons. Bet gadījumos, kad tāds nav pieejams, var izmantot arī bio buljona kubiņus. Par aromātiskāko “ātro variantu” gan esmu atzinusi Stokmanī nopērkamos Somijā ražotos BONG firmas šķidros buljonus pudelēs.

      Atbildēt
  2. Arta says

    28 aprīļa, 2015 at 15:43

    Vāru ļoti līdzīgu zupu, tikai spinātu vietā lieku pupiņas. Būs jāizmēģina šī alternatīva pavasara sezonai.

    Atbildēt
    • Zane says

      18 aprīļa, 2016 at 13:22

      Intereses pēc jautājums – liekot pupiņas, kurā brīdī tās jāpievieno? Tb, cik ilgi pupiņas būtu jāvāra zupā?

      Atbildēt
  3. Gunta says

    28 februāra, 2016 at 00:38

    Zupa sanāca ļoti garšīga, paldies par recepti!!!

    Atbildēt
  4. Līva says

    18 aprīļa, 2016 at 18:50

    Šodien kā reizi mājās bija gan maltā gaļa, gan spināti. Vīrs arī ierosināja, ka pupiņas labi derētu klāt, bet tik un tā gardi! Paldies! :) Par buljonu – bieži daru tā, ka kad ir luste – savāru divus katlus un salieku pa porcijām saldētavā, ļoti noder gan mērcēm, gan kad ātri zupu gribās.

    Atbildēt
  5. Ieva says

    5 marta, 2017 at 11:52

    Man arī jautājums par buljonu. Kā izvārīt ātri zupu no sasaldēta buljona? Kā jūs to ātri atkausējat? Man pašlaik ir sasaldēts buljons pa porcijām un nav saprašanas kā to likt lietā, :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      5 marta, 2017 at 21:37

      Vislabāk buljonu atkausēt, pa nakti ieliekot ledusskapī. Ja ļoti “deg”, esmu likusi nelielā daudzumā verdoša ūdens un tad vārījusi, tādējādi atkausējot.

      Atbildēt
      • Ieva says

        6 marta, 2017 at 13:51

        Paldies par atbildi. Jāmācās plānot maltītes!

        Atbildēt
  6. Viktorija says

    31 augusta, 2018 at 15:21

    Tik garda! Ņam! Es neliku pupas, bet tvaicētas lēcas. Paldies par recepti!

    Atbildēt
  7. Ieva says

    20 aprīļa, 2019 at 22:10

    Linda! Mums garšas kārpiņas ir uz viena viļņa :) zupa sanāca garda

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...