Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Maltās gaļas zupa ar spinātiem

May 15, 2014 11 Comments

Maltās gaļas zupa ar spinātiem - 06

Šī maltās gaļas zupa noteikti pieder pie biezajām un sātīgajām zupām. Nedaudz zaļuma līdzsvaram pievienoti spināti. Pagatavošana tik vienkārša, cik vienkārša vien var būt. Maltās gaļas zupa būs tieši laikā, ja jāpabaro talcinieki vai lielāks skaits cilvēku.

Izejvielas (6-8 porcijas):

  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • eļļa cepšanai
  • 1 ķiploka daiviņa
  • garšvielas – hmeli-suneli, fenheļa sēklas vai citas garšvielas pēc savas gaumes
  • 1 kg maltas gaļas (es izmantoju jēra gaļu)
  • 1.5 – 2 l ūdens vai buljona
  • 2 vidēji burkāni, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • 4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti šķēlītēs zupai
  • 4 ēdamk. tomātu pastas
  • 2 ēdamk. cukura
  • ja vēlas asumu – 1 ēdamk. adžikas
  • 2 lielas spinātu saujas, lielākie spināti sagriezti vairākās daļās
  • sāls pēc garšas
  • bezpiedevu jogurts (es par labāko esmu atzinusi Baltais EKO jogurtu) vai skābais krējums

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā katlā, kurā gatavos zupu, apcep sīpolu gabaliņus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl 1 minūti. Pievieno garšvielas. Liek malto gaļu, uz lāpstiņu maisa un izspaida lielākos gaļas gabalus, lai veidotos viendabīga masa. Cep, kamēr gaļa vairs nav sarkana. Pievieno sāli.
  2. Pārlej ar ūdeni vai buljonu. Uzvāra. Pievieno kartupeļus un burkānus, kā arī tomātu pastu un cukuru. Asumam var pievienot adžiku vai harissu. Vāra 10 minūtes, kamēr kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pagaršo, vai nav nepieciešams pievienot sāli.
  3. Vārīšanās beigās pēdējā minūtē pievieno spinātus un pagaida, kamēr tie saplok (30 sekundes līdz minūte). Pasniedz ar karoti bezpiedevu jogurta vai krējuma.

Maltās gaļas zupa ar spinātiem - 03

 

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni, Zupas Tagged With: Burkāni, Jēra gaļa, Kartupeļi, Malta gaļa, Pavasaris, Spināti, Tomātu pasta, Vasara

« Spināti ar auna zirņiem
Uzturs bez govs piena produktiem – ko ēst un kā gatavot? »

Comments

  1. Marta says

    January 8, 2015 at 20:45

    Sveika!
    Man ir jautājums. Ļoti iespējams Tev šķitīs muļķīgs, bet par cik es neesmu nekāds pavārs, man tas liekas normāls. Kā saprast no sastāvdaļām “buljons”? Tu to iepriekš novāri no gaļas vai tas ir domāts parastais buljona kubiciņš un vienkārši izvārīts ūdenī?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      January 9, 2015 at 10:24

      Marta, vislabākais un aromātiskākais, protams, ir pašu mājās gatavots buljons. Bet gadījumos, kad tāds nav pieejams, var izmantot arī bio buljona kubiņus. Par aromātiskāko “ātro variantu” gan esmu atzinusi Stokmanī nopērkamos Somijā ražotos BONG firmas šķidros buljonus pudelēs.

      Reply
  2. Arta says

    April 28, 2015 at 15:43

    Vāru ļoti līdzīgu zupu, tikai spinātu vietā lieku pupiņas. Būs jāizmēģina šī alternatīva pavasara sezonai.

    Reply
    • Zane says

      April 18, 2016 at 13:22

      Intereses pēc jautājums – liekot pupiņas, kurā brīdī tās jāpievieno? Tb, cik ilgi pupiņas būtu jāvāra zupā?

      Reply
  3. Gunta says

    February 28, 2016 at 00:38

    Zupa sanāca ļoti garšīga, paldies par recepti!!!

    Reply
  4. Līva says

    April 18, 2016 at 18:50

    Šodien kā reizi mājās bija gan maltā gaļa, gan spināti. Vīrs arī ierosināja, ka pupiņas labi derētu klāt, bet tik un tā gardi! Paldies! :) Par buljonu – bieži daru tā, ka kad ir luste – savāru divus katlus un salieku pa porcijām saldētavā, ļoti noder gan mērcēm, gan kad ātri zupu gribās.

    Reply
  5. Ieva says

    March 5, 2017 at 11:52

    Man arī jautājums par buljonu. Kā izvārīt ātri zupu no sasaldēta buljona? Kā jūs to ātri atkausējat? Man pašlaik ir sasaldēts buljons pa porcijām un nav saprašanas kā to likt lietā, :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      March 5, 2017 at 21:37

      Vislabāk buljonu atkausēt, pa nakti ieliekot ledusskapī. Ja ļoti “deg”, esmu likusi nelielā daudzumā verdoša ūdens un tad vārījusi, tādējādi atkausējot.

      Reply
      • Ieva says

        March 6, 2017 at 13:51

        Paldies par atbildi. Jāmācās plānot maltītes!

        Reply
  6. Viktorija says

    August 31, 2018 at 15:21

    Tik garda! Ņam! Es neliku pupas, bet tvaicētas lēcas. Paldies par recepti!

    Reply
  7. Ieva says

    April 20, 2019 at 22:10

    Linda! Mums garšas kārpiņas ir uz viena viļņa :) zupa sanāca garda

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in