Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Spināti ar auna zirņiem

May 8, 2014 1 Comment

 

 

spinati_arzirniem

Šis ir pavisam vienkāršs ēdiens, ko gatavoju kā piedevu vistiņai darba dienu pusdienām – jo ātri, vienkārši un veselīgi. Ātri, ja ir jau izvārīti zirņi vai ja izmanto gatavos zirņus no burciņām (kas, protams, nav tik veselīgi kā izvārīt pašam, bet ne vienmēr sanāk laicīga plānošana, zirņus iemērcot iepriekšējā vakarā). Tagad tirgū ir parādījušies vietējie spināti, līdz ar to ir īstais laiks tos izmantot zaļajos kokteiļos un piedevās otrajiem ēdieniem!

Izejvielas (2 personām kā piedeva otrajam ēdienam):

  • 300-400 g svaigu spinātu
  • 2 saujas izvārītu auna (turku) zirņu
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • eļļa cepšanai
  • nedaudz balzāmetiķa krēma

Gatavošana:

Uz pannas uzkarsētā eļļā uz zemas uguns apcep ķiploka šķēlītes (apm. 2 minūtes, lai nesāk kļūt brūnas). Pievienot spinātu lapas – lielākās var sagriezt divās trijās daļās. Nepārtraukti maisot cep, kamēr spinātu lapas sāk plakt un kļūt mīkstas un spilgti tumši zaļas. Kad plakšanas process sācies, uzreiz pievieno turku zirņus un maisot pacep vēl 1 minūti. Svarīgi notrāpīt šo sarpstadiju zirņu pievienošanai, jo tad spināti nepārcepas un zirņi paspēj uzsilt. Pasniedzot pārlej ar balzāmetiķa krēmu.

Varianti:

  • Zirņus varam aizvietot ar ceptām sēnēm.
  • Lai šo padarītu par otro ēdienu, varam pievienot karijā apceptus vistas vai tofu gabaliņus.
  • Pirms ķiploku cepšanas uz pannas varam apcept sīpola gabalus, līdz tas caurspīdīgs, pievienojot pusi tējkkarotes cukura (karamelizēšanai).

Filed Under: Dārzeņu ēdieni Tagged With: Ātri un veselīgi, Ātri un vienkārši, Auna zirņi, Bez glutēna, Ķiploki, Spināti, Vasara, Veģetāri, Zirņi

« Glazēts viltotais zaķis
Maltās gaļas zupa ar spinātiem »

Comments

  1. Antra says

    May 8, 2014 at 12:16

    Es šo kombinācju gatavoju pa ajūrvēdas modei ar saldo krējumu, kurkumu un kitchen king. Tas ir kārtīgs pamatēdiens, gaļu neprasās.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in