Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grūbas ar diļļu pesto un sviesta pupiņām

25 jūnija, 2014 Leave a Comment

Klāt trešdiena. Svētki nosvinēti, garās brīvdienas pagājušas un nākas atgriezties ikdienas rimtajā solī. Kā solīju, reizi nedēļā būs receptes īpašās receptes, šoreiz – pēc lasītāju vēlēšanās kaut kas veģetārs (un bez laktozes). Ļoti sātīgs ēdiens, kuru arī viegli uzsildīt (tikai pesto tādā gadījumā pievieno pēc sildīšanas). Izmantoju “Kaņepīšu” grūbas, Latvijā audzētas dillītes un jaunās ražas sviesta pupiņas.

Izejvielas (2 porcijām):

  • 150 g grūbas
  • mazs diļļu buntīte
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 ēdamk. mandeļu miltu vai ciedru (pīniju riekstu)
  • puse ķiploka daiviņas
  • sāls pēc garšas
  • 200 g šampinjoni, notīrīti un sagriezti šķēlītēs
  • eļļa cepšanai
  • 200 g sviesta pupiņas, sagrieztas gabaliņos

Gatavošana:

  1. Grūbas iemērc aukstā ūdenī vismaz uz 2 stundām. Noskalo un liek vārīties aukstā ūdenī. Vāra, kamēr mīkstas. Beigās var atstāt vāku un lai grūbas katliņā vēl uzbriest.
  2. Gatavo diļļu pesto, liekot blenderī dilles, olīveļļu, mandeļu miltus vai ciedru riekstus, ķiploku un pievienojot šķipsniņu sāls. Sablendē viendabīgā masā.
  3. Sviesta pupiņas liek vārīties vārošā ūdenī. Vāra apt. 3-5 minūtes – man patīk, ka tās ir nedaudz al dente (cietākas viducītī). 
  4. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep šampinjonus. pievieno nedaudz sāls.
  5. Siltās grūbās iemaisa karoti diļļu pesto, pievieno šampinjonus un pupiņas. Virsū liek vēl nedaudz diļļu pesto. 

Varianti:

  • Šampinjonu vietā lieliski garšos gailenes.
  • Sviesta pupiņas var aizstāt ar haricots verts (zaļajām pupiņām), blanšētām cukurzirņu pākstīm, zaļajiem zirnīšiem, blanšētiem sparģeļiem. 
  • Grūbu vietā var izmantot apaļos vai pilngraudu rīsus. 
  • Pesto gatavošanai derēs arī pētersīļi. 

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bez laktozes, Dilles, Mandeļu milti, Pesto, Šampinjoni, Sviesta pupias, Vasara, Veģetāri

« Vistas salāti ar zaļajiem griķiem
Mandeļu biskvīts ar zemeņu un krēmsiera pildījumu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023