Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mandeļu biskvīts ar zemeņu un krēmsiera pildījumu

June 30, 2014 22 Comments

Šī recepte mani “uzrunāja” jau brīdī, kad to ieraudzīju. Tagad jau esmu to gatavojusi vairākas reizes un ieviesusi vairākas izmaiņas, un katru reizi biskvīts ir sanācis arvien gardāks. Vēlāk to noteikti mēģināšu gatavot arī ar citiem augļiem un ogām. Pats biskvīts ir mitrs un irdens, zemenes kontrastam paskābas un krēmsiers – mutē kūstošs. Patiesībā šī ir īsta vasaras kūka nevis vienkāršs biskvīts :)

Sastāvdaļas:

  • 175 grami ļoti mīksta sviesta
  • 4 lielas olas
  • 250 g smalkā baltā cukura
  • 200 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 50 g maltas mandeles jeb mandeļu milti
  • 75 g pilnpiena bezpiedevu vai grieķu jogurts
  • 2 tējk. vaniļas cukurs vai 1 tējk. vaniļas pastas
  • 250 g notīrītas un gabaliņos sagrieztas zemenes
  • ja ir – saujiņa mandeļu skaidiņu (man fotografēšanas reizē nebija, bet garšīgāk un labāk izskatās ar skaidiņām)

Krēmsiera pildījumam:

  • 200 g krēmsiers
  • 25 g pūdercukurs
  • 1 olas baltums

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē uz 180C bez ventilatora vai 160C ar ventilatoru. Cepamformu ar 23 cm diametru izklāj ar cepampapīru – tādējādi kūka nepieliks pie formas malām un to būs viegli izcelt pat vēl siltu.

Visas krēmsiera pildījuma sastāvdaļas sajauc kopā un noliek malā.

Biskvītam saputo kopā sviestu, cukuru, olas, miltus, cepumo pulveri, maltās mandeles, jogurtu, vaniļu un mazu šķipsniņu sāls. Maisa vai kuļ ar mikseri, līdz iegūta viendabīga masa.

Pusi biskvīta mīklas lej iekšā cepamformā. Pārkaisa ar pusi no zemenēm. Pa virsu lej atlikušo mīklu, liek atlikušās zemenes. Tad ņem bļodiņu ar krēmsiera pildījumu un ar karoti liek virsū biskvīta mīklai kādās 4-5 vietās, iespiežot pildījumu pēc iespējas dziļāk, bet nekādā gadījumā nemaisot. Ja vēlas, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Cep apmēram 1 stundu vai kamēr kūka zeltaini brūna un iekšā izcepusies. Atdzesē pusstundu un izņem no cepamformas. Oriģinālajā receptē teikts, ka kūku var ēst arī siltu, bet es ieteiktu to noteikti atdzesēt ledusskapī vairākas stundas, jo tad krēmsiers pildījumā sastingst un “krēmsiera krāteri” kūkas struktūrā ir daudz izteiktāki.

Iedvesma: BBC Good Food

 

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Biskvts, Krēmsiers, Kūkas, Mandeles, Mandeļu milti, Svētku galdam, Vasara, Zemenes

« Grūbas ar diļļu pesto un sviesta pupiņām
Liellopa gaļas bumbiņas kokospiena mērcē »

Comments

  1. Anete says

    June 30, 2014 at 16:09

    Sveiki!
    Vai biskvta mklai garai var pievienot ar rumu?

    Reply
    • Linda says

      July 1, 2014 at 06:42

      Domāju, ka kūka tomēr labāk garšos bez ruma. Jo rums labi iederas kūkās ar spēcīgām garšām – riekstiem un žāvētiem augļiem. Šī kūka ir viegla (zemenes, krēmsiers) un rums var pārāmkt šīs maigākās garšas.

      Reply
  2. Linda says

    July 2, 2014 at 17:41

    Paldies par pamanīšanu! Ieliku receptē – 250 grami smalkā cukura. Lai izdodas gardi :)

    Reply
    • Evita says

      July 3, 2014 at 19:25

      Paldies par recepti, tiešām gardi :)

      Reply
  3. zanda zeidaka says

    July 2, 2014 at 16:29

    Mans biskvts sanca nevis gaisgs, k fotogrfij, bet blvs! Ko darju nepareizi jaucot biskvta mklu?

    Reply
    • Linda says

      July 2, 2014 at 17:43

      Man sanāca mitrs, bet ne blīvs. Varbt vajadzēja ilgāk pacept vai krāsns temperatūru par 10C augstāku? Vēl palīdz izsijāt miltus pirms pievienošanas – tad cepamais pulveris labāk "iedarbojas". Vai nedaudz palielināt cepamā pulvera daudzumu. Bet jebkurā gadījumā biskvīts nebūs ļoti pufīgs dēļ tam pievienotajiem mandeļu miltiem un krēmsiera. Ceru, ka kūka tomēr bija ēdama ;)

      Reply
  4. Zanda Anina says

    July 3, 2014 at 15:04

    Izdevās ļoooti gardi :) Paldies par recepti..domāju šis būs vasaras (ne tikai) hits ..noteikti izmēģināšu arī ar citām ogām :)

    Reply
  5. Inese says

    July 3, 2015 at 13:05

    Izmēģināju šo. Garša biaj dievīga, taču, griežot, viss juka ārā – siera daļa burtiski tecēja laukā no kūkas. Kāds tam varētu būt iemesls?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      July 6, 2015 at 08:31

      Kūku pirms pasniegšanas vēlams kārtīgi atdzesēt.

      Reply
  6. Daina says

    July 11, 2015 at 15:31

    Cepu Austrijā, un jogurta vietā bij skābs krējums, sanāca IDEĀLA, sen nebijis gardums!!! Skaisti dzeltena, mitra bet ne pārāk, irdena, saldi skāba, nummm….Šī kūka ari noteikti bus favorīte musmnājās gan šeit Austrijā, gan Latvijā

    Reply
  7. Agnese says

    June 30, 2016 at 14:35

    Ar ko varētu aizstāt 200g kviešu miltus, lai kūku pielāgotu glutēna neēdājam? Varbūt visu kūku no mandeļu miltiem, tas ir 250g mandeļu milti? Vai tādā varicijā kaut kas sanāktu..?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      June 30, 2016 at 14:40

      Agnese, visus kviešu miltus ar mandeļu miltiem neieteiktu aizstāt. Varbūt vienkārši ņemt kviešu bezglutēna miltus?

      Reply
  8. Linda Tellgrena says

    June 30, 2016 at 14:59

    Mandeļu skaidiņas pārkaisa pāri kūkai pirms likšanas krāsnī, paldies, ka pamanīji, recepte precizēta.

    Reply
    • Dita says

      June 30, 2016 at 15:35

      ahā! skaidra bilde. tā arī izdarīsim. paldies.

      Reply
  9. Linda says

    July 1, 2016 at 22:23

    Nepieklájígi garda kúka! sanáca ideáli – viss péc receptes!

    Reply
  10. Dace says

    August 10, 2016 at 16:25

    Labdien!
    Sakiet, lūdzu, vai šo kūku varētu cept arī ar citām ogām, piem., mellenēm vai krūmmellenēm?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      August 10, 2016 at 16:47

      Neesmu mēģinājusi, bet neredzu iemeslu, kādēļ varētu nesanākt!

      Reply
  11. Igors says

    June 29, 2017 at 16:16

    Smalkais cukurs – tas ir vienkārši cukurs, ja? :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      June 29, 2017 at 17:04

      Jā, parastais! Varbūt, izņemot Jelgavas, tam lielāki cukur graudi.

      Reply
  12. Inga says

    October 15, 2017 at 06:46

    Sanāca ideāli. Arī krēmsiers sastinga ļoti labi. Ļoti laba recepte. Vienkārši.

    Reply
  13. Ieva says

    June 30, 2019 at 19:08

    Neeeeeeenormāli garšīga!
    Sastāvdaļās ir cepamais pulveris, bet aprakstā neparādās. Skaidrs jau ka jāliek kopā ar miltiem, bet var piemirsties, ja visu laicīgi nesagatavo.
    Es liktu vairāk zemenes. Tuč tuč vairāk un nākamreiz mēģinātu iemānīt krēmsieru starp biskvītiem. Vai varbūt tas neizdosies?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:58

      Ieva, paldies par acīgumu! Recepti precizēju :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in