Šī recepte mani “uzrunāja” jau brīdī, kad to ieraudzīju. Tagad jau esmu to gatavojusi vairākas reizes un ieviesusi vairākas izmaiņas, un katru reizi biskvīts ir sanācis arvien gardāks. Vēlāk to noteikti mēģināšu gatavot arī ar citiem augļiem un ogām. Pats biskvīts ir mitrs un irdens, zemenes kontrastam paskābas un krēmsiers – mutē kūstošs. Patiesībā šī ir īsta vasaras kūka nevis vienkāršs biskvīts :)
Sastāvdaļas:
- 175 grami ļoti mīksta sviesta
- 4 lielas olas
- 250 g smalkā baltā cukura
- 200 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 50 g maltas mandeles jeb mandeļu milti
- 75 g pilnpiena bezpiedevu vai grieķu jogurts
- 2 tējk. vaniļas cukurs vai 1 tējk. vaniļas pastas
- 250 g notīrītas un gabaliņos sagrieztas zemenes
- ja ir – saujiņa mandeļu skaidiņu (man fotografēšanas reizē nebija, bet garšīgāk un labāk izskatās ar skaidiņām)
Krēmsiera pildījumam:
- 200 g krēmsiers
- 25 g pūdercukurs
- 1 olas baltums
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē uz 180C bez ventilatora vai 160C ar ventilatoru. Cepamformu ar 23 cm diametru izklāj ar cepampapīru – tādējādi kūka nepieliks pie formas malām un to būs viegli izcelt pat vēl siltu.
Visas krēmsiera pildījuma sastāvdaļas sajauc kopā un noliek malā.
Biskvītam saputo kopā sviestu, cukuru, olas, miltus, cepumo pulveri, maltās mandeles, jogurtu, vaniļu un mazu šķipsniņu sāls. Maisa vai kuļ ar mikseri, līdz iegūta viendabīga masa.
Pusi biskvīta mīklas lej iekšā cepamformā. Pārkaisa ar pusi no zemenēm. Pa virsu lej atlikušo mīklu, liek atlikušās zemenes. Tad ņem bļodiņu ar krēmsiera pildījumu un ar karoti liek virsū biskvīta mīklai kādās 4-5 vietās, iespiežot pildījumu pēc iespējas dziļāk, bet nekādā gadījumā nemaisot. Ja vēlas, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Cep apmēram 1 stundu vai kamēr kūka zeltaini brūna un iekšā izcepusies. Atdzesē pusstundu un izņem no cepamformas. Oriģinālajā receptē teikts, ka kūku var ēst arī siltu, bet es ieteiktu to noteikti atdzesēt ledusskapī vairākas stundas, jo tad krēmsiers pildījumā sastingst un “krēmsiera krāteri” kūkas struktūrā ir daudz izteiktāki.
Iedvesma: BBC Good Food
Sveiki!
Vai biskvta mklai garai var pievienot ar rumu?
Domāju, ka kūka tomēr labāk garšos bez ruma. Jo rums labi iederas kūkās ar spēcīgām garšām – riekstiem un žāvētiem augļiem. Šī kūka ir viegla (zemenes, krēmsiers) un rums var pārāmkt šīs maigākās garšas.
Paldies par pamanīšanu! Ieliku receptē – 250 grami smalkā cukura. Lai izdodas gardi :)
Paldies par recepti, tiešām gardi :)
Mans biskvts sanca nevis gaisgs, k fotogrfij, bet blvs! Ko darju nepareizi jaucot biskvta mklu?
Man sanāca mitrs, bet ne blīvs. Varbt vajadzēja ilgāk pacept vai krāsns temperatūru par 10C augstāku? Vēl palīdz izsijāt miltus pirms pievienošanas – tad cepamais pulveris labāk "iedarbojas". Vai nedaudz palielināt cepamā pulvera daudzumu. Bet jebkurā gadījumā biskvīts nebūs ļoti pufīgs dēļ tam pievienotajiem mandeļu miltiem un krēmsiera. Ceru, ka kūka tomēr bija ēdama ;)
Izdevās ļoooti gardi :) Paldies par recepti..domāju šis būs vasaras (ne tikai) hits ..noteikti izmēģināšu arī ar citām ogām :)
Izmēģināju šo. Garša biaj dievīga, taču, griežot, viss juka ārā – siera daļa burtiski tecēja laukā no kūkas. Kāds tam varētu būt iemesls?
Kūku pirms pasniegšanas vēlams kārtīgi atdzesēt.
Cepu Austrijā, un jogurta vietā bij skābs krējums, sanāca IDEĀLA, sen nebijis gardums!!! Skaisti dzeltena, mitra bet ne pārāk, irdena, saldi skāba, nummm….Šī kūka ari noteikti bus favorīte musmnājās gan šeit Austrijā, gan Latvijā
Ar ko varētu aizstāt 200g kviešu miltus, lai kūku pielāgotu glutēna neēdājam? Varbūt visu kūku no mandeļu miltiem, tas ir 250g mandeļu milti? Vai tādā varicijā kaut kas sanāktu..?
Agnese, visus kviešu miltus ar mandeļu miltiem neieteiktu aizstāt. Varbūt vienkārši ņemt kviešu bezglutēna miltus?
Mandeļu skaidiņas pārkaisa pāri kūkai pirms likšanas krāsnī, paldies, ka pamanīji, recepte precizēta.
ahā! skaidra bilde. tā arī izdarīsim. paldies.
Nepieklájígi garda kúka! sanáca ideáli – viss péc receptes!
Labdien!
Sakiet, lūdzu, vai šo kūku varētu cept arī ar citām ogām, piem., mellenēm vai krūmmellenēm?
Neesmu mēģinājusi, bet neredzu iemeslu, kādēļ varētu nesanākt!
Smalkais cukurs – tas ir vienkārši cukurs, ja? :)
Jā, parastais! Varbūt, izņemot Jelgavas, tam lielāki cukur graudi.
Sanāca ideāli. Arī krēmsiers sastinga ļoti labi. Ļoti laba recepte. Vienkārši.
Neeeeeeenormāli garšīga!
Sastāvdaļās ir cepamais pulveris, bet aprakstā neparādās. Skaidrs jau ka jāliek kopā ar miltiem, bet var piemirsties, ja visu laicīgi nesagatavo.
Es liktu vairāk zemenes. Tuč tuč vairāk un nākamreiz mēģinātu iemānīt krēmsieru starp biskvītiem. Vai varbūt tas neizdosies?
Ieva, paldies par acīgumu! Recepti precizēju :)