Šodien recepte ļoti aromātiskam Āzijas stila karijam, kurā nav ne laktozes, bez glutēna. Ja vēlies recepti gatavot bez glutēna, pārliecinies, ka sojas mērce ir gluten free versija. Man karijs sanāca nedaudz pikants, bet tieši vajadzīgajā daudzumā. Ja gatavojat arī bērniem, izvēlieties maigāku karija pastu.
Izejvielas:
-
500 g liellopa vai vistas maltās gaļas
-
īkšķa lieluma ingvera sakne, sarīvēta
-
1 ola
-
1 tējk. augu eļļas cepšanai
-
1 tējk. sojas mērces
-
1.5 tējk. sarkanā karija pastas (vai citas krāsas pasta pēc jūsu ieskatiem un garšas izjūtām)
-
400 ml kokosriekstu piens
-
150 ml karsts ūdens
-
sula no puses laima
-
500 g dažādi wok cepšanai domāti dārzeņi, sagriezti gabaliņos – paprika, sīpols, cukurzirņu pākstis, brokoļi, mazās kukurūzas vālītes, bambusu dzinumi, zaļo pupiņu pākstis utt.
-
1 tējk. cukura
-
pasniegšanai – rīsi vai rīsu nūdeles 4 personām, uzvārītas pēc norādījumiem uz paciņas
Gatavošana:
Malto gaļu liek bļodā kopā kopā ar ingveru un olu, pievieno sojas mērci. Masu sajauc ar rokām un izveido 20 vienāda izmēra gaļas bumbiņas. Var uzglabāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.
Uzkarsētā eļļā uz diezgan augstas uguns apcep dārzeņus aptuveni 2 minūtes, kamēr vidus vēl kraukšķīgs. Pirms cepšanas beigām pievieno cukuru un izmaisa.
Dziļā pannā vai vidēja izmēra katlā uzkarsē eļļu un bumbiņas apbrūnina uz 5 minūtēm. Gatavās pārliek uz šķīvja un cep vairākos piegājienos, ja nepieciešams. Kad panna tikša, pievieno karija pastu un maisot cep 1 minūti. Pielej kokosriekstu pienu un 150 ml ūdeni. Sagaida pirmo burbuli un uz lēnas uguns maisot turpina vārīt apm. 3 minūtes, līdz izveidojas viendabīga mērce. Beigās pievieno gaļas bumbiņas, laima sulu un apcetos dārzeņus. Uzkarsē un pievieno sāli pēc garšas, ja nepieciešams.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt