Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Panna cotta ar smiltsērkšķu ķīseli

7 jūlija, 2014 Leave a Comment

Pirms kāda laika jau rakstīju, ka piedalos interesantā projektā sadarbībā ar Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrību, veidojot receptes ar Latvijā ražotām izejvielām. Tie ir mājās un savās saimniecībās ražoti produkti, kuri meklē ceļu pie patērētāja caur mazākiem veikaliem, tirdziņiem un  tiešās tirdzniecības veidā. Ar prieku piedalos šajā projektā, pirmdienās regulāri pastāstot un iepazīstinot ar produktiem, kurus pati esmu izmēģinājusi un pārbaudījusi savā virtuvē. 

Šoreiz par Satori Alfa produktiem – smilstērkšķu nektāriem, kuros ar īpašu ražošanas režīmu tiek panākts, ka pasterizētajā smiltsērkšķu nektārā tiek saglabātas bioloģiski aktīvās vielas. Un kā zinām, smiltsērkšķos to ir tik daudz. Patiesībā šī skaistā oga ir īsts ziemeļu “superfood” – minerālvielas, vitamīni, pektīnvielas utt. To visu varat izlasīt uzņēmuma mājas lapā. Pēc pagaršošanas varu teikt, ka šī tiešām ir “laba manta” – tīra sula, kas ir lieliski, gatavojot desertus un pievienojot to dzērieniem. Pašai nebija jānodarbojas ar sulas spiešanu, kā to parasti daru. Arī finansiāli izdevīgāk. Veselīga dzīvesveida piekritējiem labi noderēs veselīgo kokteiļu gatavošanā. Ziemas periodā var gatavot karsto dzērienu kopā ar apelsīnu sulu un nedaudz kanēļa – turēs slimības pa gabalu! Satori Alfa nektrārus, arī jauno ar stēviju (dabisko saldinātāju) var iegādāties Rimi, Prisma, Stockmann un citos Latvijas veikalos. 

Panna cotta ar smiltsērkšķu ķīseli

Izejvielas:

600 ml Satori Alfa smiltsērkšķu sulas (ja jums ir smiltsērķšu ogas, blanšējiet tās, sablenderējiet un izberziet caur sietu iegūto sulu);
400 ml ūdens
100 cukura (vai pēc garšas)
50 g kartupeļu miltu
300 ml saldā krējuma
100 ml piena 
90 g želejas cukura “Multi” 
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas pastas vai 2 tējk. dabīgā vaniļas cukura

Gatavošana:

Gatavo panna cottu: mazā katliņā liek saldo krējumu, pienu un želejas cukuru, kā arī vaniļu. Masu uzvāra un ļauj tai vārīties apmēram pusminūti. Salej trauciņos un ļauj tai atdzist istabas temperatūrā. Liek ledusskapī galīgai sastingšanai.

Gatavo smiltsērkšķu ķīseli: katlā sajauc kopā smiltsērkšķu sulu, ūdeni un cukuru. Pagatšo un cukura daudzumu pielāgo pēc savas gaumes (tam jābūt nedaudz skābam, jo panna cotta būs salda). Uzvāra. Maisot pievieno nelielā ūdens daudzumā iemaisītus kartupeļu miltus. Uzreiz noņem no uguns. Atstāj atdzist.

Pasniedz ar no trauciņiem izņemtu panna cottu, pārlietu ar smiltsērkšķu ķīseli.

Filed Under: Deserti Tagged With: Itālijas virtuve, Panna cotta, Smiltsrki

« Ciemos: “Kikas virtuve”. Jaunumi Latvijas kulinārajos blogos
Vistas un persiku salāti ar sinepju mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023