Pirms kāda laika jau rakstīju, ka piedalos interesantā projektā sadarbībā ar Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrību, veidojot receptes ar Latvijā ražotām izejvielām. Tie ir mājās un savās saimniecībās ražoti produkti, kuri meklē ceļu pie patērētāja caur mazākiem veikaliem, tirdziņiem un tiešās tirdzniecības veidā. Ar prieku piedalos šajā projektā, pirmdienās regulāri pastāstot un iepazīstinot ar produktiem, kurus pati esmu izmēģinājusi un pārbaudījusi savā virtuvē.
Šoreiz par Satori Alfa produktiem – smilstērkšķu nektāriem, kuros ar īpašu ražošanas režīmu tiek panākts, ka pasterizētajā smiltsērkšķu nektārā tiek saglabātas bioloģiski aktīvās vielas. Un kā zinām, smiltsērkšķos to ir tik daudz. Patiesībā šī skaistā oga ir īsts ziemeļu “superfood” – minerālvielas, vitamīni, pektīnvielas utt. To visu varat izlasīt uzņēmuma mājas lapā. Pēc pagaršošanas varu teikt, ka šī tiešām ir “laba manta” – tīra sula, kas ir lieliski, gatavojot desertus un pievienojot to dzērieniem. Pašai nebija jānodarbojas ar sulas spiešanu, kā to parasti daru. Arī finansiāli izdevīgāk. Veselīga dzīvesveida piekritējiem labi noderēs veselīgo kokteiļu gatavošanā. Ziemas periodā var gatavot karsto dzērienu kopā ar apelsīnu sulu un nedaudz kanēļa – turēs slimības pa gabalu! Satori Alfa nektrārus, arī jauno ar stēviju (dabisko saldinātāju) var iegādāties Rimi, Prisma, Stockmann un citos Latvijas veikalos.
Panna cotta ar smiltsērkšķu ķīseli
Izejvielas:
600 ml Satori Alfa smiltsērkšķu sulas (ja jums ir smiltsērķšu ogas, blanšējiet tās, sablenderējiet un izberziet caur sietu iegūto sulu);
400 ml ūdens
100 cukura (vai pēc garšas)
50 g kartupeļu miltu
300 ml saldā krējuma
100 ml piena
90 g želejas cukura “Multi”
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas pastas vai 2 tējk. dabīgā vaniļas cukura
Gatavošana:
Gatavo panna cottu: mazā katliņā liek saldo krējumu, pienu un želejas cukuru, kā arī vaniļu. Masu uzvāra un ļauj tai vārīties apmēram pusminūti. Salej trauciņos un ļauj tai atdzist istabas temperatūrā. Liek ledusskapī galīgai sastingšanai.
Gatavo smiltsērkšķu ķīseli: katlā sajauc kopā smiltsērkšķu sulu, ūdeni un cukuru. Pagatšo un cukura daudzumu pielāgo pēc savas gaumes (tam jābūt nedaudz skābam, jo panna cotta būs salda). Uzvāra. Maisot pievieno nelielā ūdens daudzumā iemaisītus kartupeļu miltus. Uzreiz noņem no uguns. Atstāj atdzist.
Pasniedz ar no trauciņiem izņemtu panna cottu, pārlietu ar smiltsērkšķu ķīseli.
Atbildēt