Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pildīta paprika ar fetas siera mērci

July 16, 2014 Leave a Comment

Katrā ģimenē pildītu papriku gatavo savādāk – mana mamma, piemēram, gatavo ļoti gardu ar rīsiem un malto gaļu pildītu papriku. Man šoreiz Nakts tirgū bija “nopirkušās” tepat Latvijā audzētās mazās paprikas un tādēļ nolēmu piepildīt tās. Jāatzīst, darbs bija nedaudz piņķerīgs ar pildījuma dabūšanu iekšā, bet papriku tīrīšana  (sēklotnes izņemšana) mazajiem eksemplāriem, ir daudz vienkāršāka nekā lielajiem. 

Pildījums sanāca nu ļoti gards, vīrs uzreiz teica, ka šo ēdienu varētu vēl drīzumā kādreiz pagatavot. Visvairāk man pašai garšoja mērce – laba alternatīva nedaudz garlaicīgajam krējumam. Un mērci noteikti vajag, vismaz man :) 

Jā, un vēl – šī recepte piederas trešdienas īpašājām receptēm, jo ēdiena sastāvā nav glutēna. 

Izejvielas (2 porcijām):

  • 10 mazās paprikas (vai 2 lielās) – vajadzēja tik daudz, jo manas paprikas tiešām bija mini izmēra
  • 2 mazas saujas kvinojas (es izmantoju sarkano kvinoju)
  • 300 g ceptas vistas filejas (var izmantot apceptu malto gaļu)
  • maza buntīte garšaugu (es izmantoju kinzu, bet derēs arī citi garšaugi, kas jums pašiem vairāk pie sirds), sakapāti
  • 1 olas baltums
  • 1 mazs burkāns, sarīvēts uz rupjās rīves
  • nedaudz olīveļļas
  • sāls pēc garšas (bet mazāk kā parsti, jo mērce būs diezgan sāļa dēļ fetas siera)

Mērcei:

  • 100 g fetas siera
  • 2 ēdamk. (vai vairāk) piena vai ūdens
  • daži sīpolloki, sagriezti mazos gabaliņos
  • daži garšaugu zariņi, sakapāti – es ņēmu raudeni, bet derēs arī citi

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200C.
  2. Paprikas pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni.
  3. Pildījuma gatavošana: uzvāra kvinoju, kā norādīts uz iepakojuma, atdzesē. Vistas fileju samaļ blenderī (ja izmanto malto gaļu, šo soli izlaiž). Sajauc kopā kvinoju, vistas gaļu, olas baltumu, burkānu un garšaugus. 
  4. Papriku pusītes kārto uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Ar otiņu papriku viducīšus iesmērē ar olīveļļu. Liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Izņem no krāsns un pilda ar sagatavoto pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni 10-15 minūtes (vai līdz vēlamajai gatavības pakāpei).
  5. Gatavo mērci: blenderī kopā samaļ fetas sieru un pienu vai ūdeni. Pievieno sīpollokus un garšaugus. Ja mērce šķiet ar biezu, pievieno vēl nedaudz piena vai ūdens. 
  6. Pasniedz, uz šķīvja kārtojot papriku pusītes, un pārlej ar fetas siera mērci. 

Filed Under: Apskati Tagged With: Bez glutēna, Burkāni, Feta, Garaugi, Kinza, Kvinoja, Paprika, Raudene, Sīpolloki, Vistas fileja

« “Slinkā pavlova” jeb jogurta deserts ar vasaras ogām
Ciemos: “Garšīgā Latvija”. Jaunumi Latvijas kulinārajos blogos »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in