Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

“Slinkā pavlova” jeb jogurta deserts ar vasaras ogām

July 14, 2014 1 Comment

Nupat ir sākusies ogu pārpilnība – vēl ir zemenes, jau ir avenes un mellenes. Kad apnīk visas dabas veltes baudīt “tīrā veidā”, jādomā kāds interesants un gana veselīgs baudīšanas veids. Šis jogurta deserts radies, iedvesmojoties no britu klasiskā deserta “eton mess“, bet veselīgākā ietērpā – krēmīgums no bezpiedevu jogurta, svaigas ogas un bezē cepumiņi saldumam. 

Gatavoju jogurta desertu, kad atnāk negaidīti ciemiņi vai arī kad pašau gribas panašķoties. Izklausās pārāk vienkārši? Tā ir, bet šī trīs elementu kombinācija, manuprāt, ir ģeniāla. 

Izejvielas (4 pers):

  • 750 ml bezpiedevu jogurta (es vienmēr izmantoju Baltais EKO jogurtu bez piedevām)
  • 4 palielas saujas bezē cepumu
  • 650 g svaigu ogu pēc izvēles vienas vai jauktas (mellenes, zemenes, avenes) – saldētās pirms tam atkausē
  • ja vēlas saldumu – nedaudz kļavu sīrupa, medus vai agaves sīrupa

Ja izmanto zemenes, tās var sagriezt mazākos gabaliņos un pārbērt ar karoti cukura – tad no zemenēm 5 minūšu laikā izdalīsies sīrups un deserts kļūs vēl sulīgāks un gardāks.

Fotogrāfijā redzamajā variantā ir pievienotas arī pāris karotes medū vārītas aprikozes un dažas šķēles ar svaigiem persikiem. Varianti patiesībā ir bezgalīgi.

Gatavošana:

Ņem 4 deserta trauciņus vai bļodiņas. Apakšā liek pāris karotes jogurta, pārber ar 1/3 no sadrupinātiem bezē cepumiem. Pa virsu liek pusi no ogām. Tad atkal 1/3 jogurta un atkal bezē cepumu drustalas. Atkal atlikušās ogas. Pa virsu pāris karotes jogurta un bezē drumstalas.  Dekorē ar piparmētru lapiņām.

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Ātri un veselīgi, Ātri un vienkārši, Bezē, Bezpiedevu jogurts, Jogurts, Mellenes, Ogas, Vasara, Zemenes

« Ciemos: “Vīnotava”. Jaunumi Latvijas kulinārajos blogos
Pildīta paprika ar fetas siera mērci »

Comments

  1. Antra says

    July 14, 2014 at 17:47

    Es o desertu zinu ar nosaukumu " slink Pavlova", man oti patk gan garas variciju, gan t pagatavoan nepiecieamo kulinro prasmju d. :) Es ogas sablendju un ar veselm tikai dekorju no virspuses, cukuru klt nelieku.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in