Nupat ir sākusies ogu pārpilnība – vēl ir zemenes, jau ir avenes un mellenes. Kad apnīk visas dabas veltes baudīt “tīrā veidā”, jādomā kāds interesants un gana veselīgs baudīšanas veids. Šis jogurta deserts radies, iedvesmojoties no britu klasiskā deserta “eton mess“, bet veselīgākā ietērpā – krēmīgums no bezpiedevu jogurta, svaigas ogas un bezē cepumiņi saldumam.
Gatavoju jogurta desertu, kad atnāk negaidīti ciemiņi vai arī kad pašau gribas panašķoties. Izklausās pārāk vienkārši? Tā ir, bet šī trīs elementu kombinācija, manuprāt, ir ģeniāla.
Izejvielas (4 pers):
- 750 ml bezpiedevu jogurta (es vienmēr izmantoju Baltais EKO jogurtu bez piedevām)
- 4 palielas saujas bezē cepumu
- 650 g svaigu ogu pēc izvēles vienas vai jauktas (mellenes, zemenes, avenes) – saldētās pirms tam atkausē
- ja vēlas saldumu – nedaudz kļavu sīrupa, medus vai agaves sīrupa
Ja izmanto zemenes, tās var sagriezt mazākos gabaliņos un pārbērt ar karoti cukura – tad no zemenēm 5 minūšu laikā izdalīsies sīrups un deserts kļūs vēl sulīgāks un gardāks.
Fotogrāfijā redzamajā variantā ir pievienotas arī pāris karotes medū vārītas aprikozes un dažas šķēles ar svaigiem persikiem. Varianti patiesībā ir bezgalīgi.
Gatavošana:
Ņem 4 deserta trauciņus vai bļodiņas. Apakšā liek pāris karotes jogurta, pārber ar 1/3 no sadrupinātiem bezē cepumiem. Pa virsu liek pusi no ogām. Tad atkal 1/3 jogurta un atkal bezē cepumu drustalas. Atkal atlikušās ogas. Pa virsu pāris karotes jogurta un bezē drumstalas. Dekorē ar piparmētru lapiņām.
Antra says
Es o desertu zinu ar nosaukumu " slink Pavlova", man oti patk gan garas variciju, gan t pagatavoan nepiecieamo kulinro prasmju d. :) Es ogas sablendju un ar veselm tikai dekorju no virspuses, cukuru klt nelieku.