Kolosāla recepte tikai no 3 izejvielām, kuru ir vienkārši pagatavot arī bez saldējuma mašīnas. Saldējums krēmīgāks sanāks mašīnā, bet tas nemaz nav obligāts priekšnosacījums. Man pašai šis saldējums bija liels atklājums, jo lika uz jāņogām paskatīties ar pavisam citām acīm – un lūkot pēc citām receptēm, kā izmantot šīs populārās un vai ikvienā dārzā sastopamās, bet nenovērtētās ogas.
Saldējums ir salds, bet arī gana “kreptīgs”, tādēļ to vislabāk būtu pasniegt kopā ar kādu smilšu cepumiņu vai ko līdzīgu. Es gan ēdu bez tiem un likās – garšīgāk nemaz nevar būt :)
Neesmu vēl paspējusi izmēģināt, bet, šķiet, ka pēc šāda principa gatavots saldējums varētu sanākt arī ar citām ogām.
Izejvielas:
- 550 g jāņogas
- 100 g smalkā cukura vai cukura sīrupa (es izmantoju otro)
- 300 ml saldā krējuma (vismaz 35%)
Gatavošana:
Jāņogas ar visiem kātiņiem liek lielā katlā, pielej pāris karotes ūdens un uzvāra. Uz lēnas liesmas turpina vārīt, līdz ogas sāk “sasprāgt”. Tā kā es negribēju ogu masu pārvārīt, tad piepalīdzēju ar koka stampiņu ogām sadalīties. Iegūto masu izberž caur sietu. Beigās izmantoju arī marli, visu masu liekot tajā un nospiežot vēl palikušo sulu.
Ogu masai pievieno cukuru, samaisa. Liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties (ja trauks būs auksts, ogas atdzisīs ātrāk).
Izņem no ledusskapja un pievieno uzputotu saldo krējumu, to lēnām iecilājot ogu masā.
Bez saldējuma mašīnas: Lej saldēšanai paredzētā (vēlams garnā un seklā) traukā. Liek saldētavā.
Ar saldējuma mašīnu: Ja izmanto saldējuma mašīnu, gatavo saldējuma masu lej mašīnā un seko ražotāja norādēm. Var baudīt uzreiz (man nesaldēts saldējums garšo labāk) vai likt saldētavā sasalšanai.
Iedvesma: All Recipes
Baiba says
Ja gatavo tadas pas proporcijs, bet ar saldtm avenm, tad nav pat saldtav jliek. Sablender un perfectum uzreiz!
Baiba
Laura Krampe says
Gardi:)
Es taisju bez vranas. Svaigas blenderju ar cukuru, jo patk gabalii:) Gards tik oti, ka mli nort var. :) Salds ar skbu – mmmm:)