Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jāņogu saldējums

July 28, 2014 2 Comments

Kolosāla recepte tikai no 3 izejvielām, kuru ir  vienkārši pagatavot arī bez saldējuma mašīnas. Saldējums krēmīgāks sanāks mašīnā, bet tas nemaz nav obligāts priekšnosacījums. Man pašai šis saldējums bija liels atklājums, jo lika uz jāņogām paskatīties ar pavisam citām acīm – un lūkot pēc citām receptēm, kā izmantot šīs populārās un vai ikvienā dārzā sastopamās, bet nenovērtētās ogas.

Saldējums ir salds, bet arī gana “kreptīgs”, tādēļ to vislabāk būtu pasniegt kopā ar kādu smilšu cepumiņu vai ko līdzīgu. Es gan ēdu bez tiem un likās – garšīgāk nemaz nevar būt :)

Neesmu vēl paspējusi izmēģināt, bet, šķiet, ka pēc šāda principa gatavots saldējums varētu sanākt arī ar citām ogām.

Izejvielas:

  • 550 g jāņogas
  • 100 g smalkā cukura vai cukura sīrupa (es izmantoju otro)
  • 300 ml saldā krējuma (vismaz 35%)

Gatavošana:

Jāņogas ar visiem kātiņiem liek lielā katlā, pielej pāris karotes ūdens un uzvāra. Uz lēnas liesmas turpina vārīt, līdz ogas sāk “sasprāgt”. Tā kā es negribēju ogu masu pārvārīt, tad piepalīdzēju ar koka stampiņu ogām sadalīties. Iegūto masu izberž caur sietu. Beigās izmantoju arī marli, visu masu liekot tajā un nospiežot vēl palikušo sulu.

Ogu masai pievieno cukuru, samaisa. Liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties (ja trauks būs auksts, ogas atdzisīs ātrāk).

Izņem no ledusskapja un pievieno uzputotu saldo krējumu, to lēnām iecilājot ogu masā.

Bez saldējuma mašīnas: Lej saldēšanai paredzētā (vēlams garnā un seklā) traukā. Liek saldētavā.

Ar saldējuma mašīnu: Ja izmanto saldējuma mašīnu, gatavo saldējuma masu lej mašīnā un seko ražotāja norādēm. Var baudīt uzreiz (man nesaldēts saldējums garšo labāk) vai likt saldētavā sasalšanai.

Iedvesma: All Recipes

Filed Under: Deserti Tagged With: Jāņogas, Ogas, Saldais krējums, Saldējums, Vasara

« Vistas un jauno dārzeņu salāti
Kokospiena putukrējums »

Comments

  1. Baiba says

    July 28, 2014 at 16:21

    Ja gatavo tadas pas proporcijs, bet ar saldtm avenm, tad nav pat saldtav jliek. Sablender un perfectum uzreiz!

    Baiba

    Reply
  2. Laura Krampe says

    July 28, 2014 at 17:51

    Gardi:)
    Es taisju bez vranas. Svaigas blenderju ar cukuru, jo patk gabalii:) Gards tik oti, ka mli nort var. :) Salds ar skbu – mmmm:)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in