Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokospiena putukrējums

30 jūlija, 2014 Leave a Comment

Kaut nu šo recepti būtu atklājusi pagājušajā vasarā, kad uzturā nevarēju lietot piena produktus! Jo kokospiena “putukrējums” ir lielisks kulinārais izgudrojums, kas padara iespējamus daudzus desertus cilvēkiem, kam jāizvairās no laktozi saturošiem produktiem.

Kas tas ir? 

Kokospiena putukrējums ir īstā, no saldā krējuma gatavota putukrējuma aizstājējs. Lieliski derēs tādiem saldēdieniem kā pavlova, piedevām pie kūkām un kombinācijā ar augļiem un ogām. Pēc garšas – protams, kokosrieksti, man šī garša patiešām liekas patīkama. Kaloriju ziņā – kokospiena putukrējumā ir aptuveni 30% mazāk kaloriju un piesātināto tauku. Protams, ne viens, ne otrs nav veselīgākais no produktiem, bet desertus taču neēdam katru dienu, vai ne?

Kā pagatavot? 

Pagatavošana pavisam vienkārša – ņemam 400 ml kokospiena bundžu un liekam ledusskapī uz nakti. Attaisām vaļā un redzēsim, ka daļa no kokospiena pārvērtusies par baltu, pacietu masu. Uzmanīgi ar karoti šo masu ņemam ārā un lieka traukā, kurā notiks putošana. Pārējo caurspīdīgo šķidrumu izlejam un varam to pievienot kokteiļiem, smūtijiem u.c. dzērieniem. Balto cietāko masu lēnākajā režīmā sākam putot. Apjoma ziņā tā nepalielināsies, bet kļūs mīksta un vijīga.

Kā izmantot? 

Tomēr arī jāatzīst, ka kokospiena putukrējums pēc konsistences nav tik gaisīgs un čaugans kā parastais putukrējums. Tas tik labi netur formu, līdz ar to nav piemērots garnēšanai un citām izmantošanas formām, kur nepieciešama stingra konsistence. Fotogrāfijā redzamajā gadījumā kokospiena putukrējumu izmantoju pavlovas dekorēšanai, pietika ar vienu 400 ml bundžu. Labi piestāvēs dažādiem desertiem, kur var izmantot ne tik stingrās putās saputotu putukrējumu. Visvienkāršākais deserts – augstā glāzē kārtām liekam kokospiena putukrējumu, sadrupinātus cepumus, augļu gabaliņus/ogas. Zemeņai laikā šāds vegānais putukrējums lieliski garšos, vienkārši pārliets ogām. Lielākie kārumnieki var pārrīvēt tumšo šokolādi.

Filed Under: Deserti Tagged With: Bez laktozes, Kokosriekstu piens, Putukrējums

« Jāņogu saldējums
Ciemos: “UrbanicOrganic”. Jaunumi Latvijas kulinārajos blogos. »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023