Kaut nu šo recepti būtu atklājusi pagājušajā vasarā, kad uzturā nevarēju lietot piena produktus! Jo kokospiena “putukrējums” ir lielisks kulinārais izgudrojums, kas padara iespējamus daudzus desertus cilvēkiem, kam jāizvairās no laktozi saturošiem produktiem.
Kas tas ir?
Kokospiena putukrējums ir īstā, no saldā krējuma gatavota putukrējuma aizstājējs. Lieliski derēs tādiem saldēdieniem kā pavlova, piedevām pie kūkām un kombinācijā ar augļiem un ogām. Pēc garšas – protams, kokosrieksti, man šī garša patiešām liekas patīkama. Kaloriju ziņā – kokospiena putukrējumā ir aptuveni 30% mazāk kaloriju un piesātināto tauku. Protams, ne viens, ne otrs nav veselīgākais no produktiem, bet desertus taču neēdam katru dienu, vai ne?
Kā pagatavot?
Pagatavošana pavisam vienkārša – ņemam 400 ml kokospiena bundžu un liekam ledusskapī uz nakti. Attaisām vaļā un redzēsim, ka daļa no kokospiena pārvērtusies par baltu, pacietu masu. Uzmanīgi ar karoti šo masu ņemam ārā un lieka traukā, kurā notiks putošana. Pārējo caurspīdīgo šķidrumu izlejam un varam to pievienot kokteiļiem, smūtijiem u.c. dzērieniem. Balto cietāko masu lēnākajā režīmā sākam putot. Apjoma ziņā tā nepalielināsies, bet kļūs mīksta un vijīga.
Kā izmantot?
Tomēr arī jāatzīst, ka kokospiena putukrējums pēc konsistences nav tik gaisīgs un čaugans kā parastais putukrējums. Tas tik labi netur formu, līdz ar to nav piemērots garnēšanai un citām izmantošanas formām, kur nepieciešama stingra konsistence. Fotogrāfijā redzamajā gadījumā kokospiena putukrējumu izmantoju pavlovas dekorēšanai, pietika ar vienu 400 ml bundžu. Labi piestāvēs dažādiem desertiem, kur var izmantot ne tik stingrās putās saputotu putukrējumu. Visvienkāršākais deserts – augstā glāzē kārtām liekam kokospiena putukrējumu, sadrupinātus cepumus, augļu gabaliņus/ogas. Zemeņai laikā šāds vegānais putukrējums lieliski garšos, vienkārši pārliets ogām. Lielākie kārumnieki var pārrīvēt tumšo šokolādi.
Atbildēt