Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lēcu un jauno bietīšu salāti

3 septembra, 2014 Leave a Comment

Šie salāti garšos gan veģetāriešiem, gan rūdītiem gaļēdājiem. Lēcas un bietes tos padara sātīgus, tāpēc tie derēs līdzņemšanai uz darbu vai skolu, kā arī kā vieglas pusdienas pirmajās vēl siltajās rudens dienās.

Izejvielas :

  • 4 mazas jaunās bietītes (aptuveni 8 cm diametrā)

  • 2 saujas lēcu (šajā receptē izmantotas beloga lēcas, bet derēs arī citas)

  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos

  • eļļa cepšanai

  • puse tējk. romiešu ķimeņu

  • 2 tējk. cukura

  • sāls pēc garšas

  • 1 tējk. balzamiko etiķa

  • 100 ml grieķu vai bezpiedevu jogurta

  • 2 sīpolloki

  • daži diļļu zariņi, sakapāti

  • maza saujiņa aragulas (rukolas), lielākie stiebri sagriezti uz pusēm

Gatavošana:

  1. Jaunās bietītes noskalo un liek vārīties (bietēm jābūt pilnībā noklātām ar ūdeni) sālsūdenī (uz katlu pievieno 2 tējkarotes sāls). Vāra, kamēr bietes mīkstas. Izņem no ūdens, atdzesē un nomizo. Sagriež vienāda izmēra šķēlītēs.

  2. Uzvāra lēcas saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Pirms vārīšanas tās noteikti jānoskalo, vēlams divos ūdeņos. Svarīgi ir lēcas nepārvārīt, jo tad tās izjuks un zaudēs savu patīkamo struktūru.

  3. Kamēr vārās lēcas, uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpola gabaliņus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno romiešu ķimenes, 2 tējkarotes cukura un sāli pēc garšas, kā arī balzamiko etiķi. Visu kārtīgi samaisa un pacep vēl pāris minūtes, lai cukurs paspētu sīpolus karamelizēt.

  4. Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar mazos gabaliņos sagrieztiem sīpollokiem.

  5. Kamēr lēcas vēl siltas, tām pievieno karamelizētos sīpolus un sakapātās dilles. Iemaisa aragulu (rukolu). Kārto uz šķīvjiem. Pa virsu liek biešu gabaliņus. Pārlej ar mērci.

Filed Under: Apskati

« Ciemos: “Topi vesels!”. Latvijas kulināro blogu apskats.
Baltās šokolādes un laima kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023