Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltās šokolādes un laima kūka

8 septembra, 2014 6 komentāru

Ir tās pavisam īpašās reizes, kad jācep pavisam īpašas kūkas! Šī garšos visiem citrusaugļu mīļotājiem. Jāizmanto forma ar noņemamām malā 20 centimetru diametrā. Droši vien var izmantot arī parasto ar 23 centimetrīgo pannu, bet tad kūka sanāks “zemāka”. Kopumā varu teikt – ļoti ļoti garda, ar izteiktu laima garšu, tomēr nebija pārāk stipra, jo citrusu garšu labi izbalansēja baltā šokolāde. 

Izejvielas:

  • 175g sviesta istabas temperatūrā plus vēl nedaudz pannas ietaukošanai
  • 175 g cukura
  • miziņa no 4 maziem vai 3 lielākiem laimiem
  • sula no 1 laima
  • 4 olas, baltums un dzeltenums atdalīti
  • 100 g milti
  • 2.5 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g mandeļu miltu (ja nav, var aizstāt ar kviešu miltiem, bet tad biskvīts būs sausāks)
  • 2 cepamās apaļās pannas 20 cm diametrā (var iztikt arī ar vienu, bet tad biskvīts būs jācep divos “piegājienos”)

Krēmam:

  • 200 g baltās šokolādes
  • 200 g creme fraiche vai biezas konsistences skābā krējuma

Gatavošana:

 

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem (160 grādiem ventilatora režīmā). Ar sviestu iesmērē abas cepamās pannas. No cepamā papīra izgriež apļus pannas dibena izmērā, izklāj abas pannas. 
  2. Bļodā liek mīksto sviestu, cukuru un laima miziņas. Puto, kamēr masa kļūst pufīga un gaiša. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Beigās pievieno laima sulu. 
  3. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumu, līdz tie kļūst stingri. Sviesta masai pievieno trešo daļu no olas baltumiem, izmaisa. Tad pievieno otru trešdaļu, izmaisa. To pašu izdara ar atlikušo olas baltumu. Svarīgi mīklu nepārmaisīt, jo tad tā sakritīsies (izmaisīsies viss gaiss). 
  4. Iegūto mīklu sadala uz pusēm un vai nu kopā abās pannās vai vienu pēc otras izcep biskvītus cepeškrāsnī 30-35 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē 5 minūtes, noņem formas malas, apgāž biskvītu un “noloba” cepamo papīru. Atstāj, lai atdziest pilnībā.
  5. Gatavo pildījumu: ūdens peldē (mazā traukā ūdens tvaikos)  vai mikroviļņu krāsnī (pusotru minūti, ik pa 30 sekundēm apmaisot) izkausē balto šokolādi, atdzesē. Iemaisa skābajā krējumā. Biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārsmērē ar pusi no pildējuma. Pa virsu liek otru biskvīta ripu, pārsmērē ar atlikušo pildījumu. Liek ledusskapī vismaz uz stundu pirms pasniegšanas.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Baltā šokolāde, Citrusaugļi, Kūkas, Laims, Mandeļu milti, Svētku galdam

« Lēcu un jauno bietīšu salāti
Teļa vaigi sarkanvīna mērcē »

Comments

  1. Betija Vuu says

    9 septembra, 2014 at 08:57

    o, izskats vienkri un oti gargi, k reiz iemesls uzcept kku ar tuvojas… :)

    Atbildēt
  2. Ilze says

    18 septembra, 2014 at 11:47

    Kas ir creme fraiche, un vai to nevar aizstt ar ar grieu jogurtu? Vai ar konsistence mainsies…

    Atbildēt
    • Linda says

      18 septembra, 2014 at 20:30

      Grieu jogurts ai gadjum neders. Vartu vl mint ar istabas temperatras krmsieru.

      Atbildēt
    • Linda says

      18 septembra, 2014 at 20:32

      Creme fraiche ir ne-tik-skbs skbais krjums ar palielu tauku saturu (30-45%). Msu veikalos ir oti reti sastopams.

      Atbildēt
  3. alona says

    18 augusta, 2015 at 12:57

    es nopirku creme fraiche 18% danija treknaka nav,var izmantot tadu,sajauksies labi?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      18 augusta, 2015 at 17:08

      Viss atkarīgs, cik daudz cietes klāt – t.i., cik krēmīga konsistence šim konkrētajam creme fraiche. Vajadzētu būt ok!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023