Teikšu godīgi – neesmu cepumu fans. Jā, tie ir gardi, bet reti kad saņemos uzcept pati. Šodien gribējās par godu Tēva dienai pagatavot ko īpašu un tapa šie izcilie pistāciju un žāvētu dzērveņu drupenie cepumi. Abolsūti vienkārši, tikai dažas izejvielas. Recepte no BBC Good Food viens pret viens, bet nākamreiz noteikti mēģināšu variēt ar piedevām – riekstiem un žāvētajiem augļiem. Domāju, ka labi iederētos arī kanēlis, kardamons un krustnagliņas ap Ziemassvētkus laiku! Kā bāzes recepte smilšu mīklas konsistences cepumiem – perfekta.
Izejvielas:
- 175 grami sviesta istabas temperatūrā
- 175 g zeltainā caster cukura (es izmantoju ŠO, pirktu Gemosā, bet derēs arī parastais baltais cukurs)
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 225 grami miltu
- 75 grami lobītu un nesālītu pistāciju
- 75 g žāvētu dzērveņu
Gatavošana:
- Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru ar koka karoti kārtīgi samaisa kopā, lai veidotos viendabīga masa. Iemaisa miltus. Tad pievieno arī pistācijas un dzērvenes. Kārtīgi samaisa, bet beigās mīca ar rokām. Sadala masu uz pusēm un no katras puses izveido “desiņu” ar 5 centimetru diametru. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem (160 grādiem ar ventilatoru). Uz cepamās pannas liek cepampapīru. Mīklu no ledusskapja izņem, noņem pārtikas plēvi un sagriež 1 centimetru biezās šķēlītēs. Liek izklaidus uz pannas un cep 12-15 minūtes (kamēr maliņas kļūst viegli gaiši brūnas). Pilnībā atdzesē uz pannas. Man no visas mīklas sanāca divas pannas ar cepumiem. Mīklu var sasaldēt uz uzglabāt 3 mēnešus saldētavā.
Nadya says
Paldies par recepti! Un kur emt lobtas un nesltas pistcijas? Gemos ar?
Linda says
J, es pirku Gemos. 500 gramu iepakojum, iespjams, ir ar mazkos. Padrgas, bet tik labas!
Linda says
Vai pistciju viet var likt citus riekstus? Kurus js ieteiktu?
Linda says
Protams, ka var :) Vislabk ders sadrupintas mandeles. Bet bs labi ar ar mazkos gabalios sadrupintiem Indijas riekstiem, valriekstiem, lazdu riekstiem.
Linda says
Liels paldies! odien pat izminu! :)