Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas un rīsu zupa

17 septembra, 2014 5 komentāru

Šī vienkārši pagatavojamā zupa ir manas bērnības klasika. Tagad pirms gada “atklāju” to vēlreiz. Ļoti piemērota saaukstēšanās laikam, kad vistas buljons (vismaz man) ir viena no retajām lietām, kas sliktas veselības apstākļos liekas kaut cik “uzrunājoša”. Tiem, kam būtiski – šai zupā nav ne laktozes, ne glutēna. 

Izejvielas (palielam zupas katlam):

  • vistas karkass pēc gaļas nogriešanas vai cepeša kauli vai “zupas izlase” – vislabāk no īstas lauku vistas;
  • 3 litri ūdens 
  • garšvielas – smaržīgie pipari, lauru lapas
  • 2 lielāki burkāni, sagriezti šķēlītēs vai mazos kubiņos
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 300 grami selerijas saknes vai daži selerijas kāti, sagriezti gabaliņos
  • 200 grami rīsu
  • zaļumi – dilles, pētersīļi

Gatavošana:

  1. Lielā zupas katlā ielej ūdeni un liek sadalītu vistas karkasu vai gabalus. Pievieno garšvielas un uzvāra. Ja parādās putas, tās nosmeļ. Pievieno sāli pēc garšas. Turpina vārīt vidēji pusstundu uz vidēji mazas liesmas. Vistas gabalus no buljona izņem.
  2. Noskalo rīsus un pievieno buljonam.
  3. Pievieno burkāna, sīpola un selerijas gabaliņus. Visu kopā ar buljonu turpina vārīt, kamēr rīsi ir mīksti. 
  4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

 

Filed Under: Zupas Tagged With: Bez glutēna, Bez laktozes, Burkāni, Dilles, Latvijas virtuve, Rīsi, Selerija, Sīpoli, Vistas ēdieni

« Pistāciju un dzērveņu cepumi
Banānu un melleņu mafini »

Comments

  1. Nadya says

    18 septembra, 2014 at 08:10

    J, atmias par brnbu! Bet es atkal par to, kur emt :) Kur emt lauku vistas un vispr labu gau? Grti, kad nav pazstamu fermeru:)

    Atbildēt
    • Linda says

      18 septembra, 2014 at 09:21

      Varbt atbilde ir eit? :) http://www.tiesapirksana.lv.

      Atbildēt
      • Nadya says

        18 septembra, 2014 at 09:51

        Paldies! :)

        Atbildēt
  2. Zanda Anina says

    23 septembra, 2014 at 13:27

    Paldies par recepti. Man ar atsauca atmi brnbu, skolas laiku, kad zupa man bija vismk :) Jizmina…

    Atbildēt
    • Linda says

      24 septembra, 2014 at 09:01

      Brnbas dieni vienmr izraisa patkamu nostaiju – ar tie pai vienkrkie!…

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023