Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas un rīsu zupa

September 17, 2014 5 Comments

Šī vienkārši pagatavojamā zupa ir manas bērnības klasika. Tagad pirms gada “atklāju” to vēlreiz. Ļoti piemērota saaukstēšanās laikam, kad vistas buljons (vismaz man) ir viena no retajām lietām, kas sliktas veselības apstākļos liekas kaut cik “uzrunājoša”. Tiem, kam būtiski – šai zupā nav ne laktozes, ne glutēna. 

Izejvielas (palielam zupas katlam):

  • vistas karkass pēc gaļas nogriešanas vai cepeša kauli vai “zupas izlase” – vislabāk no īstas lauku vistas;
  • 3 litri ūdens 
  • garšvielas – smaržīgie pipari, lauru lapas
  • 2 lielāki burkāni, sagriezti šķēlītēs vai mazos kubiņos
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 300 grami selerijas saknes vai daži selerijas kāti, sagriezti gabaliņos
  • 200 grami rīsu
  • zaļumi – dilles, pētersīļi

Gatavošana:

  1. Lielā zupas katlā ielej ūdeni un liek sadalītu vistas karkasu vai gabalus. Pievieno garšvielas un uzvāra. Ja parādās putas, tās nosmeļ. Pievieno sāli pēc garšas. Turpina vārīt vidēji pusstundu uz vidēji mazas liesmas. Vistas gabalus no buljona izņem.
  2. Noskalo rīsus un pievieno buljonam.
  3. Pievieno burkāna, sīpola un selerijas gabaliņus. Visu kopā ar buljonu turpina vārīt, kamēr rīsi ir mīksti. 
  4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

 

Filed Under: Zupas Tagged With: Bez glutēna, Bez laktozes, Burkāni, Dilles, Latvijas virtuve, Rīsi, Selerija, Sīpoli, Vistas ēdieni

« Pistāciju un dzērveņu cepumi
Banānu un melleņu mafini »

Comments

  1. Nadya says

    September 18, 2014 at 08:10

    J, atmias par brnbu! Bet es atkal par to, kur emt :) Kur emt lauku vistas un vispr labu gau? Grti, kad nav pazstamu fermeru:)

    Reply
    • Linda says

      September 18, 2014 at 09:21

      Varbt atbilde ir eit? :) http://www.tiesapirksana.lv.

      Reply
      • Nadya says

        September 18, 2014 at 09:51

        Paldies! :)

        Reply
  2. Zanda Anina says

    September 23, 2014 at 13:27

    Paldies par recepti. Man ar atsauca atmi brnbu, skolas laiku, kad zupa man bija vismk :) Jizmina…

    Reply
    • Linda says

      September 24, 2014 at 09:01

      Brnbas dieni vienmr izraisa patkamu nostaiju – ar tie pai vienkrkie!…

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in