Jāpaskatās patiesībai acīs – mans blogs pēdējā laikā ir kļuvis par konditorejas blogu. Vieni vienīgi mafini, cepumi un kūkas. Acīmredzot, šādi uz mani iedarbojas “pēkšņi” atnākušais rudens. Kamēr nav atsākusies apkures sezona, sildos ar vilnas zeķēm, ietinos mohēras pledā un nododos mafinu aromterapijai. Palīdz!
Šie ķirbju un dzērveņu mafini no griķu miltiem ir ar ļoti ‘siltu’ garšu – kanēlis un krustnagliņa lieliski papildina ķirbi, dzērvenes iedod saldumu. Dzērveņu vietā var pievienot šokolādes gabaliņus, citus žāvētos augļus vai riekstus. Vēl viena universāla un ātra recepte – nekādas olu un sviesta atsevišķas putošanas, olu dalīšanas – viss notiek vienā bļodā un sajaukšanai nevajag pat mikseri.
Sastāvdaļas:
- 140 grami kviešu miltu (bezglutēna versijā šo aizstāt ar bezglutēna miltiem)
- 110 grami griķu miltu (vai pilngraudu miltu) – var pievienot parastos kviešu miltus, bet tad garša būs daudz garlaicīgāka
- 60 grami baltā cukura
- 60 grami gaišā demerara cukura (var aizstāt arī ar parasto rafinēto cukuru vai nerafinēto niedru cukuru)
- 1 tējk. maltā kanēļa
- naža gals maltu krustnagliņu
- 1.5 tējk. cepamā pulvera
- 220 grami vārīta un sablenderēta ķirbja mīkstuma
- 90 žāvētu dzērveņu (var izmantot arī svaigas lielogu dzērvenes (120 gramus), tās ir jāpārgriež uz pusēm)
- 60 grami sviesta istabas temperatūrā
- 1 XL izmēra ola
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Kviešu miltus un griķu miltus iesijā bļodā kopā ar abu veidu cukuriem, kanēli, krustnagliņām, sāli un cepamo pulveri. Pievieno sablenderēto ķirbi, dzērvenes, sviestu un olu.
Maisa, kamēr mīkla ir kļuvusi viendabīga. Liek 12-vietīgā mafinu pannā, kas izklāta ar mafinu papīriņiem vai ietaukota. Cep 25-30 minūtes. Pirms izņemšanas no pannas nedaudz atdzesē.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Atbildēt