Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ķirbju karijs ar auna zirņiem

30 septembra, 2014 Leave a Comment

Arī šis gads nav izņēmums – mammas izaudzētie ķirbji ir atceļojuši uz Rīgu un dārza vietā tagad apdzīvo visas palodzes un plauktus. Es nesūdzos – tieši otrādi, esmu priecīga, jo kā ik rudeni var izmēģināt un izgudrot arvien jaunus veidos, kā ķirbjus pagatavot.

Šī ir veģetāra recepte, bet tas nenozīmē, ka gaļēdāji paliek neēduši – pirmkārt, vismaz vienu dienu nedēļā vajadzētu ikvienam pamēģināt iztikt bez gaļas (ticiet man, atklāsiet sev jaunu pasauli ar interesantām izejvielām un garšvielām!). Otrkārt, karija virspusē var likt krāsnī ceptas vistas gabaliņu, jo tas ar ķirbi sader lieliski (pārbaudīts :)). 

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • pāris karotes ar kaudzi ar karija pastu (krāsu izvēlamies pēc savas gaumes, t.i., cik stipru vēlamies kariju – dzeltenā vismaigākā, tad sarkanā, un visstiprākā – zaļā)
  • 1 liels vai 2 mazi sīpoli, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos
  • indiešu garšvielas – es izmantoju “Rāmas” veikaliņā nopērkamo Sabji masala, kas ir īpaši domāta dārzeņu ēdieniem, bet derēs arī parastā Garam masala vai kādas citas austrumu garšvielas pēc izvēles, es pieliku arī pāris karotes sinepju sēkliņu
  • 1 mazs ķirbītis, sagriezts gabalos un bez sēklām (es nemizoju, jo savādāk sautējot ķirbis pārāk izšķīst)
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • buljons (daudzums pēc vajadzības, bet ne vairāk kā 200 ml)
  • 400 grami vārītu auna zirņu (ja ir nevārīti auna zirņi, tos iemērc uz nakti un obligāti mērcēšanas ūdeni pirms vārīšanas nolej)

Gatavošana:

  1. Katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolu gabaliņus, kamēr caurspīdīgi. Pievieno kariju, un garšvielas izmaisa un turpinot maisīt cep vēl 1 minūti.
  2. Katlā liek ķirbja gabaliņus, pārlej ar kokosriekstu pienu, nedaudz buljona (daudzumu “pieregulē” tā, lai šķidrums noklātu vairumu ķirbja gabalu) un vāra, kamēr ķirbis gandrīz mīksts. Ieber zirņus, samaisa un turpina vārīt vēl 5 minūtes. 
  3. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem. Labi garšos ar safrāna rīsiem un/vai indiešu naan maizīti. 

 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Kariji Tagged With: Auna zirņi, Bez glutēna, Bez laktozes, Ķirbis

« Ķirbju un dzērveņu mafini
Cepumi ar šokolādes gabaliņiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023