Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

October 13, 2014 12 Comments

Iespējams, pamanījāt, ka blogā uz kādu laiku bija iestājies klusums. Pa šo laiku aktīvi darbojos, lai pavisam drīz atgrieztos nedaudz jaunā un interesantākā formātā – receptes būs tāpat kā līdz šim, bet ar to stāsts nebeigsies!

Šīs nedēļas pirmdienas recepte, kā ierasts, no “saldā gala”: amerikāņu konditorejas klasika – cepumi ar šokolādes gabaliņiem. Tagad arī pie mums vai ikvienā veikalā nopērkams kāds šo cepumu paveids, bet nebūs pārsteigums, ja teikšu, ka mājās gatavotie ir daudz daudz labāki! Pirmkārt, vari pievienot augstas kvalitātes šokolādi, otrkārt – nekādas augu eļļas vai margarīna, tikai tīrs sviests. Īpaši garšos bērniem :) No receptē minētā daudzuma sanāks divas pannas ar cepumiem.

Izejvielas 30 cepumiem:

  • 150g istabas temperatūras sviesta
  • 80g gaiši brūnā muskavado cukura
  • 80g parastā baltā cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 1 XL izmēra ola
  • 225g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ¼ tējk. smalkā sāls
  • 200g tumšās šokolādes gabaliņu (lielākus sagriež mazākos), izmērs ap 0.5 cm

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Divas cepamās pannas izklāt ar cepampapīru.

2. Sviestu, abus cukurus un vaniļas cukuru sakuļ bļodā, kamēr izveidojas krēmīga masa. Pievieno olu, atkal samaisa. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa (ar roku, nevis mikseri), beigās pievieno arī šokolādes gabaliņus.

3. Ar karoti uz pannas liek mīklas piciņas pietiekami lielā attālumā vienu no otras, jo cepumi cepšanas laikā nedaudz “izplūdīs”. Cep 8-10 minūtes, kamēr cepumu maliņas kļūst viegli zeltainas (vidū tiem joprojām jābūt mīkstiem). Atdzesē uz pannas.

Iedvesma: BBC Good Food

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: ASV virtuve, Bērniem, Cepumi, Šokolāde, Tumšā šokolāde

« Ķirbju karijs ar auna zirņiem
Cepta vista ar krēmīgo sinepju mērci »

Comments

  1. Kristīne says

    November 21, 2014 at 14:31

    Vai šokolādes gabaliņi jāliek kļāt tādi, kādi viņi ir pa kubiciņiem?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      November 22, 2014 at 00:37

      Precīzs izmērs nav tik ļoti būtisks – teiksim, kā viena centa monētas, tik lielus gabaliņus lieku :) Ja izmanto šokolādes tāfelīti, tad kvadrātiņus vajag salauz vēl mazākos gabaliņos.

      Reply
    • Anonīms says

      October 23, 2017 at 15:21

      Nē

      Reply
  2. Solvita says

    July 18, 2015 at 21:56

    Paldies!izdevās fantastiski gardi un gaisīgi!es pievienoju mazak cukura un 1 ed.k.kakao,man sanaca riktīgi chocolate cookies!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      July 18, 2015 at 23:26

      Solvita, ļoti forši :) Paldies, ka uzrakstīji!

      Reply
  3. Inese says

    December 2, 2015 at 17:13

    Labdien!
    Saki lūdzu ar ko var aizvietot muscovado gaiši brūno cukuru? Ir šis pats tik tumšais…

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      December 2, 2015 at 18:32

      Tumšais derēs, tikai cepumi būs ar piesātinātāku garšu.

      Reply
  4. Elīza says

    October 18, 2018 at 22:30

    Iznāca ļoti labi un garšigi.Paldies par recepti.

    Reply
  5. Diāna ķemlere says

    July 7, 2019 at 17:34

    Cik daudz cepumu sanāk? No šis repceptes

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:56

      30 cepumi!

      Reply
  6. Māra says

    October 4, 2019 at 21:11

    Vai var nelietot brūno cukuru?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:48

      Šajā receptē brūnais cukurs tomēr ir nepieciešams!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in