Iespējams, pamanījāt, ka blogā uz kādu laiku bija iestājies klusums. Pa šo laiku aktīvi darbojos, lai pavisam drīz atgrieztos nedaudz jaunā un interesantākā formātā – receptes būs tāpat kā līdz šim, bet ar to stāsts nebeigsies!
Šīs nedēļas pirmdienas recepte, kā ierasts, no “saldā gala”: amerikāņu konditorejas klasika – cepumi ar šokolādes gabaliņiem. Tagad arī pie mums vai ikvienā veikalā nopērkams kāds šo cepumu paveids, bet nebūs pārsteigums, ja teikšu, ka mājās gatavotie ir daudz daudz labāki! Pirmkārt, vari pievienot augstas kvalitātes šokolādi, otrkārt – nekādas augu eļļas vai margarīna, tikai tīrs sviests. Īpaši garšos bērniem :) No receptē minētā daudzuma sanāks divas pannas ar cepumiem.
Izejvielas 30 cepumiem:
- 150g istabas temperatūras sviesta
- 80g gaiši brūnā muskavado cukura
- 80g parastā baltā cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 1 XL izmēra ola
- 225g kviešu miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ¼ tējk. smalkā sāls
- 200g tumšās šokolādes gabaliņu (lielākus sagriež mazākos), izmērs ap 0.5 cm
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Divas cepamās pannas izklāt ar cepampapīru.
2. Sviestu, abus cukurus un vaniļas cukuru sakuļ bļodā, kamēr izveidojas krēmīga masa. Pievieno olu, atkal samaisa. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa (ar roku, nevis mikseri), beigās pievieno arī šokolādes gabaliņus.
3. Ar karoti uz pannas liek mīklas piciņas pietiekami lielā attālumā vienu no otras, jo cepumi cepšanas laikā nedaudz “izplūdīs”. Cep 8-10 minūtes, kamēr cepumu maliņas kļūst viegli zeltainas (vidū tiem joprojām jābūt mīkstiem). Atdzesē uz pannas.
Iedvesma: BBC Good Food
Vai šokolādes gabaliņi jāliek kļāt tādi, kādi viņi ir pa kubiciņiem?
Precīzs izmērs nav tik ļoti būtisks – teiksim, kā viena centa monētas, tik lielus gabaliņus lieku :) Ja izmanto šokolādes tāfelīti, tad kvadrātiņus vajag salauz vēl mazākos gabaliņos.
Nē
Paldies!izdevās fantastiski gardi un gaisīgi!es pievienoju mazak cukura un 1 ed.k.kakao,man sanaca riktīgi chocolate cookies!
Solvita, ļoti forši :) Paldies, ka uzrakstīji!
Labdien!
Saki lūdzu ar ko var aizvietot muscovado gaiši brūno cukuru? Ir šis pats tik tumšais…
Tumšais derēs, tikai cepumi būs ar piesātinātāku garšu.
Iznāca ļoti labi un garšigi.Paldies par recepti.
Cik daudz cepumu sanāk? No šis repceptes
30 cepumi!
Vai var nelietot brūno cukuru?
Šajā receptē brūnais cukurs tomēr ir nepieciešams!
Kad man mājās nav brūnā curkura brūnā cukura vietā izmantoju balto. Man vis sanāk arī izmantojot tikai balto. Tākā var taisīt tikai ar balto cukuru