Iespējams, pamanījāt, ka blogā uz kādu laiku bija iestājies klusums. Pa šo laiku aktīvi darbojos, lai pavisam drīz atgrieztos nedaudz jaunā un interesantākā formātā – receptes būs tāpat kā līdz šim, bet ar to stāsts nebeigsies!
Šīs nedēļas pirmdienas recepte, kā ierasts, no “saldā gala”: amerikāņu konditorejas klasika – cepumi ar šokolādes gabaliņiem. Tagad arī pie mums vai ikvienā veikalā nopērkams kāds šo cepumu paveids, bet nebūs pārsteigums, ja teikšu, ka mājās gatavotie ir daudz daudz labāki! Pirmkārt, vari pievienot augstas kvalitātes šokolādi, otrkārt – nekādas augu eļļas vai margarīna, tikai tīrs sviests. Īpaši garšos bērniem :) No receptē minētā daudzuma sanāks divas pannas ar cepumiem.
Izejvielas 30 cepumiem:
- 150g istabas temperatūras sviesta
- 80g gaiši brūnā muskavado cukura
- 80g parastā baltā cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 1 XL izmēra ola
- 225g kviešu miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ¼ tējk. smalkā sāls
- 200g tumšās šokolādes gabaliņu (lielākus sagriež mazākos), izmērs ap 0.5 cm
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Divas cepamās pannas izklāt ar cepampapīru.
2. Sviestu, abus cukurus un vaniļas cukuru sakuļ bļodā, kamēr izveidojas krēmīga masa. Pievieno olu, atkal samaisa. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa (ar roku, nevis mikseri), beigās pievieno arī šokolādes gabaliņus.
3. Ar karoti uz pannas liek mīklas piciņas pietiekami lielā attālumā vienu no otras, jo cepumi cepšanas laikā nedaudz “izplūdīs”. Cep 8-10 minūtes, kamēr cepumu maliņas kļūst viegli zeltainas (vidū tiem joprojām jābūt mīkstiem). Atdzesē uz pannas.
Iedvesma: BBC Good Food
Kristīne says
Vai šokolādes gabaliņi jāliek kļāt tādi, kādi viņi ir pa kubiciņiem?
Linda Tellgrena says
Precīzs izmērs nav tik ļoti būtisks – teiksim, kā viena centa monētas, tik lielus gabaliņus lieku :) Ja izmanto šokolādes tāfelīti, tad kvadrātiņus vajag salauz vēl mazākos gabaliņos.
Anonīms says
Nē
Solvita says
Paldies!izdevās fantastiski gardi un gaisīgi!es pievienoju mazak cukura un 1 ed.k.kakao,man sanaca riktīgi chocolate cookies!
Linda Tellgrena says
Solvita, ļoti forši :) Paldies, ka uzrakstīji!
Inese says
Labdien!
Saki lūdzu ar ko var aizvietot muscovado gaiši brūno cukuru? Ir šis pats tik tumšais…
Linda Tellgrena says
Tumšais derēs, tikai cepumi būs ar piesātinātāku garšu.
Elīza says
Iznāca ļoti labi un garšigi.Paldies par recepti.
Diāna ķemlere says
Cik daudz cepumu sanāk? No šis repceptes
Linda Tellgrena says
30 cepumi!
Māra says
Vai var nelietot brūno cukuru?
Linda Tellgrena says
Šajā receptē brūnais cukurs tomēr ir nepieciešams!
Anonīms says
Kad man mājās nav brūnā curkura brūnā cukura vietā izmantoju balto. Man vis sanāk arī izmantojot tikai balto. Tākā var taisīt tikai ar balto cukuru