Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rupjmaizes kārtojums

12 novembra, 2014 2 komentāru

Foto: Viesturs Masteiko

Foto: Viesturs Masteiko

Klāt svinīgākā no visām gada nedēļām. Laikā starp 11. un 18.novembri arī virtuvēs, kur parasti valda eksotiskākas garšas, sākam piedomāt par senču kulināro mantojumu. Galdā parādās štovēti kāposti, laukos augusi pīle vai zoss, pašu audzēti dārzeņi un kādas meža veltes. Šodien piedāvāju savu receptes versiju tradicionālajam rupjmaizes kārtojumam.

Šī patiesībā ir ātrā rupjmaizes kārtojuma versija, jo rupjmaizes kārtai izmantota “Lāču” gatavā rīvmaize. Ja ir vēlēšanās un pacietība, noteikti ir vērts sākt ar rupjmaizes gabaliņu un to apgrauzdēt krāsnī un pēc tam samalt, rezultātā būs rupjāka struktūra kā šai receptē. 

Izejvielas (6 personām):

  • 1.5 glāze “Lāču” rupjmaizes rīvmaize
  • 6 ēdamkarotes brūnais cukurs
  • 1.5 tējk. malts kanēlis
  • 0.5 litrs dzērveņu ievārījums vai svaigas dzērvenes sablenderētas ar cukuru
  • 0.5 litrs saldais krējums (tauku saturs vismaz 35%, man vislabāk garšo un patīk “Smiltenes” krējumi, arī skābais)

Gatavošana:

  1. Uz sausas pannas uz nelielas uguns apgrauzdē rīvmaizi, cukuru un kanēli. Pa laiciņam apmaisa.
  2. Saputo saldo krējumu – saldummīļi var pievienot pāris karotes cukura.
  3. Kārtojumu liek glāzēs vai vertikālos deserta trauciņos – apakšā rupjmaizes kārtu, tad dzērvenes, tad saldo krējumu. Atkārto, kamēr trauks pilns. Dekorē ar veselām dzērvenēm.

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Dzērvenes, Latvijas virtuve, Rīvmaize, Rudens, Rupjmaize, Saldais krējums

« Ķirbja un maltās gaļas sacepums
Baklažāni ar sezama sēkliņām »

Comments

  1. Diāna says

    21 marta, 2017 at 09:46

    Varbūt derētu rīvmaizi sajaukt ar kādu šķidrumu, jo ja ēd uzreiz, tad šņirkst starp zobiem. Labi, vēl otrajā dienā.

    Atbildēt

Trackbacks

  1. baltais runcis Latvijas blogāres apskats #24 (10.11.-16.11.). | baltais runcis saka:
    19 novembra, 2014 18:49

    […] dzērienu par godu valsts dzimšanas dienai. Vēl var Latvijas dzimšanas dienai par godu uztaisīt rupjmaizes kārtojumu. Kristas blogā ir visnotaļ noderīga lieta- vaniļas mērces […]

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Sezama sēkliņas Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...